středa 1. června 2016

Dětský den v Mirakulu


Tak to je přesně on! Výraz typu: "Mami, ještě jednou se sklouznu, prosíííííííím". Den dětí je sice dnes, ale my si ho užili už s předstihem v sobotu v zábavním parku Mirakulum v Milovicích. Je tu snad někdo, kdo by o něm ještě neslyšel nebo kdo tam nezavítal? Poprvé jsme tam byli minulé léto a Nelča byla tak nadšená, že jsem musela asi 10x přísahat na svatou Peppu, že tam ještě někdy pojedeme!

A není lepší datum, než to, kdy se oslavuje den dětí, nahrnou se tam stovky návštěvníků a náš tatínek se celý víkend učí, takže jedeme sami. Bilance 1x dospělý a 2x dítě sice není úplně optimální, ale obvykle zase poskytuje dostatek adrenalinu a nějaký ten gram dolů, protože nestíhám jíst :-) 

Milovice najdete cca 50 km od Prahy směrem na Mladou Boleslav a cesta nám trvala necelých 45 minut. Park nabízí nevídanou zábavu na asi 10 hektarech. Kdo by ale čekal blikající světla, hrající atrakce či horskou dráhu, toho musím zklamat. Zato tady najdete velké množství prolízaček, trampolín, houpaček, podzemních chodeb, ale taky kontaktní zoo, dílničky či vodní svět (ten teď ještě v provozu nebyl). A nedaleko odsud se nachází i Tankodrom propojený s Mirakulem úzkokolejnou železnicí. No prostě zábava, kterou my máme rádi.


Přijeli jsme ve 2 odpoledne, což teda bylo dost pozdě. Zavírají sice v 6 (to pro ty děti, které chodí po Večerníčku spát, což ale nejsou ty naše), ale za 4 hodiny jsme zdaleka nestihli vše, co jsme chtěli, resp. co chtěla Nelča. Já mám totiž jen jedny ruce a ty musely mezitím dávat čůrat, utírat, umývat, přebalovat, oblékat a zase svlékat, sušit, krmit, honit, chytat, rozvazovat a zase zavazovat boty, malovat, podávat flašku, fotit a tak :-D A to jsem měla štěstí, že Hugitek se celkem dlouhou dobu spokojil s pobytem v kočárku. Do té doby, než se zlil od hlavy až k patě a musel být násilím převlečen (ty čmouhy před ním, to jsou mokré hadry, z kočárku se stala pojízdná sušička).


Nejvíc času jsme strávili v zemi prasátka Pigyho, kde jsou prolízačky a atrakce pro nejmenší a odkud jsem Nelču dostala jen nalákáním na divadelní představení. Byla nadšená, skákala (z toho teda měla respekt), lezla po lanech, nechala se vozit na kolotoči, zmizela mi v hradu, kde se mi ji podařilo odchytnout až při sjezdu skluzavky. Jen do bludišť jsem ji nepustila. Sice hned na startu děti dostanou náramek s telefonním číslem na rodiče, ale nechtěla jsem riskovat, že budu jako matka roku čekat někde u trampolíny, až mi najdou dítě, které mě samozřejmě pár hodin nebude vůbec postrádat.


V jeden moment to vypadalo, že začne pršet, tak jsem Nelču zatáhla do kreativních dílniček, kde se dalo stavět, vyrábět, malovat, a to vše pod střechou. Nakonec jsme vybraly malování na tričko dle šablon, to jsem si tak říkala, že bych se svým umem mohla zvládnout. No, měla to být Sophie :-D Ale maminka evidentně vybrala špatnou oranžovou a milá princezna vypadá jak vysmažená ze solárka či po nepovedeném kosmetickém zákroku.


No a pak přišel na řadu zlatý hřeb večera! Dámy a pánové, král všech dětských srdcí, který nepotřebuje delší reklamu, pan MICHAL! Pro Nelču je on něco jako pro mě Leonardo DiCaprio v mých 11 letech v éře Titanicu, kdy můj pokojíček zdobilo na 67 plakátu jeho v téměř životní velikosti. Když ho viděla naposledy (na mikulášské besídce), spíš jen mlčky příhlížela (občas se mu teda vrhala na pódium a pohrdavě ho hypnotizovala). A teď? Smála se jeho vtipům, ukazovala, hlásila se, trsala na jeho diskošku a já si ani nestačila uvědomit, jak mi to moje dítě za posledních pár měsíců zase neuvěřitelně vyzrálo. Hugouše ovšem Michal nechával naprosto chladným a jal se prozkoumávat a vymetat hlediště po čtyřech, což vyvrcholilo tím, že přísedící paní dloubal prstem ve stehně :-)


Nakonec jsme ještě mrkli na zvířátka, vlezly s Neli do výběhu pro kozy, které toho už měly za celý den evidentně dost. Jo a naposledy se vyšplhaly na věž a sklouzly dolů. Bilance jedno odřené koleno a jeden odřený loket (obojí moje, evidentně už mi není 10).



Máte rádi tyhle zábavní parky? Byli jste v Mirakulu? Líbilo? Těším se na Vaše tipy, kam na výlet :-)

Lucka

P.S. A kdybyste si říkali, že na spoustě fotek nikdo není, tak jsem je fotila cca v 6.45, až nás už vyhazovali z parku (a většina ostatních dětí už vzorně seděla u Večerníčku :-) Jinak bylo opravdu dost plno..
SHARE:

7 komentářů

  1. Luci u nás ted otevřeli docela fajn Fajnpark vlastně i takový Dinopark kde je uzasna přírodní zóna kde chodíš bosa a ja se tesim az tam pojedeme zase😊

    OdpovědětVymazat
  2. Luci u nás ted otevřeli docela fajn Fajnpark vlastně i takový Dinopark kde je uzasna přírodní zóna kde chodíš bosa a ja se tesim az tam pojedeme zase😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super Katy, moc děkuju za tip! Myslím, že jsem to už někde zahlídla a říkala si, že to musíme zkusit :-) O důvod víc!

      Vymazat
  3. Tak pisu podruhe, nejak se mi to nepovedlo vlozit :) nejsem zbehla zatim :)

    pro me jsi dokonala mama, jelikoz jet sama se dvema detma do zabavneho centra kdyz jedno ditko jeste ani nechodi a prezit a jeste vypadat ze si to uzivas je pro me nadlidsky vykon!!!!!!!!!!! :))))
    Nelce uplne zari ocicka, musi to tam byt super, az pojedem nekdy kolem urco tam zastavime, mame to docela z ruky nebo az budou kluci starsi tak si udelame vylet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzdyt to znas, clovek si to "uziva" hlavne kvuli tem detem. Kdyz je vidim stastny, je mi hej (i kdyz se prodiram lidma nebo stojim hodinovy fronty na malovani na oblicej a tak :-D) Az kluci povyrostou, tak dojedete! Povinne! :-P

      Vymazat
  4. Právě promýšlím rodinný program na 3. srpnový týden a Tvůj článek ( a vyprávění několika mých kamarádek) mě dost inspirovalo:) Hledám si teda i ubytování v okolí, máme to přece jen o něco dál a vypadá to nadějně, tak asi vyrazíme na 2 dny do Mirákula... Já to teda zrovna moc nemusím, ale dětem se to určitě bude líbit, tak se přemůžu a svoje "volno" si pak vyberu v podobě výletu do Prahy ;) Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, je to tam fajn! Jen o víkendech je tam fakt narváno, ale dá se to zvládnout, neboj.. Vezměte si s sebou deku a ručník. Když je hezky, dá se sedět na trávě a piknikovat, nebo nechat děcka pobíhat pod sprchou a osvěžit se.. A až budeš příště v Praze, dej vědět :-)

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig