neděle 31. července 2016

OOTD #5


Jaký je rozdíl mezi fashion blogerkou a mámou, která se občas pokouší být fashion blogerka? Fashion blogerka najde někoho, kdo je ochotný ji vyfotit, vybere vhodné místo, dorazí tam, párkrát zapózuje a je tak nějak hotovo.

Jak to vypadá u nás? Kdo mě vyfotí je poměrně jasné, nikdo jiný než manžel to většinou není, protože s nikým jiným netrávím tolik volného (resp. víkendového) času. V prvé řadě musím překousnout otrávené obličeje a přesvědčit ho o tom, že to zabere jen chvilku (nezabere). Pak hledám vhodné místo, kde je to fotogenické a bezpečné, nejsou tam davy, nic nás nezajede, děti nikam neutečou, nespadnou a ještě úplně nejlépe si třeba kolem nás můžou chvilku hrát (a ano, takových míst fakt moc není, ne vždy se zadaří). Celému focení předchází kvalitní domácí příprava - nakrmit děti, oblíct, sbalit věci, hračky, bublifuky, princeznovský křídla, autíčka, co už nemají pár kol,  křupky, rohlíky, pitíčko, plínky, mokrý kapesníčky, suchý kapesníčky, náhradní oblečení, kdyby se polily, ušpinily, počůraly atd atd.. Nasedneme do auta, kde si spolehlivě pomačkám či zamažu to, co chci vyfotit. Vláčíme děti na místo (tentokrát do Průhonického parku), stoupnu si, cvak, cvak a následuje: "Neli, nehaž to tam!" "Hugy, nejez ty šutry", "Nelinko neutíkej!", "Hugy nelez nikam" apod. Po víc jak hodině, kdy si střídavě hrajeme a snažíme se i něco vyfotit máme dost a můj muž prohlašuje, že už na to nemá nervy :-D Já tajně doufám, že se nám z pořízených snímků něco povedlo a bude publikovatelné. A jdeme si hrát.

Jinak šaty byl, myslím, dobrý kup. Kupovala jsem je online, protože na prodejně už neměli mou velikost, jsou z příjemného materiálu, na léto opravdu ideální. Navíc letos je trend odhalených ramen (či jak to nazvat?) opravdu všude. Vzala jsem si k nim sandálky, co mám už z minulého léta a vlastně jsem je ještě neměla pořádně na sobě. No a tuhle hnědou kabelku mám moc ráda, jen je z dost tvrdé a náchylné kůže, takže potom, co se mi v ní trochu vylila voda, udělaly se na ní dva flíčky a já vůbec netuším, co s tím. Neví někdo??

Líbí se Vám tento trend? 

Lucka


dress - Zara // sandals - Zara (old) // sunnies - Ray-Ban // bag - Sophie Hulme // bracelets - Joshijewels, Symbol4you, Re.Za // rings, necklace - Urban Outfitters 

SHARE:

12 komentářů

  1. Vybrali jste super místo, Průhonický park je krásný, doufám, že jste si tam stihli dát točenou zmrzku ,) Kooperace při focení je problém asi většiny blogerek, kolikrát mám velké plány, které ztroskotají na nespolupracující mládeži, zapomenuté paměťovce, nebo vybité baterce... hezké fotky, ty šatky ti moc sluší, B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru a víš, že nestihli? :-D Za to jsme se stihli všichni umazat od hlavy až k patě :-D Já obvykle baterku nabiju, ale už zapomenu promazat kartu, takže muž zuří, že je plná a musí ještě v mezičase mazat fotky :-D A děkuju moc O:-)

      Vymazat
  2. Krásné fotky, šaty TOP! ...jen těm placatým botám se silným páskem kolem kotníku (všeobecně) jsem jaksi nepřišla nachuť.. přijde mi, že když člověk nemá megaultra štíhlé kotníky, tak že prostě nelichotí..
    S přátelským pozdravem
    Klára
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já zase myslím, že když má člověk megaultra štíhlé kotníky, tak mu je ale ten pásek kolem toho kotníku volný a je tam skoro k ničemu nebo ne? :-) vím o čem mluvím, mám hubenou dlouhou nohu (chodidlo, ten zbytek nohy už tak ne), hubený kotník, vysoký nárt a žádnou patu :-D no ještě, že existují tenisky na mnoho způsobů..

      Vymazat
    2. Milá Klárko, děkuju moc! Botky nevím, mně přijde, že mám tlusté nohy ve všem :-D Pro mě je horší, když boty nemají vůbec žádný podpatek a jsou úplně placaté (jako tyto), to je pak nevydržím celý den ani nosit :-(

      Vymazat
    3. Ty jo, Štepánko, ty máš takový problém s botama? To mě mrzí :-( No já mám zas plochou nohu, kdybych měla být poctivá ke svému zdraví, nosím jen boty se šílenýma vložkama, který se do žádných pěkných bot samozřejmě nevejdou :-( Ale začínám se dostávat do fáze, kdy fakt často volím pohodlí na úkor krásy :-( Takže ať žijou pořádný tenisky! :-D

      Vymazat
    4. Vložky do bot má zase hubby (kvůli revma). Ale nechává si dělat nějaký tenký, pak si ale stejně vyndá z bot originální vložku a dá tam tu svoji. Ale u dámských bot těžko říct.

      Vymazat
  3. Luci ta kabelka naštve, taky mám podobný problém, ale naštěstí je to na dně kabelky, takže to není vidět. Ale když se to stalo, tak jsem hledala řešení a našla jsem, že existují různé čističe, krémy a kondicionéry na kůži. A například Coach nebo Michael Kors mají přímo svoje přípravky na kabelky.
    http://www.coach.com/shop/women-accessories-product-care
    Jinak jsou taky čističe na kožené pohovky, ale toho bych se asi trochu bála.
    Všichni výrobci jinak tvrdí, že to máš donést ke specialistovi na čištění kožených kabelek, ale to se obávám, že v ČR asi není :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Lucinko, šaty jsou krásné. Jsi přesně ten tip, kterému strašně sekne tenhle volánkový trend. Průhonický park miluju, už proto, že jsem tam dvě léta makala na letní praxi. Na focení je třeba krásný taky Trojský most, nové stanice metra, a taky třeba betonové schody v centru Dolních Březan. Když potřebuješ zelenou clonu, je nádherný park pod Lidickým památníkem nebo zahradnictví Velká Dobrá nebo Chládek. Ale nevím kam to máte nejblíž :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Teri, supeeer! Děkuju moc, píšu si a určitě něco z toho vyzkouším! Ono najít fakt hezký místo bývá dost často fakt největší problém :-( Na kurzu blogování nám říkali, že v zeleným prostředí se moc fotit nemáme (ehm ehm), že to nevypadá hezky.. Ale kam jít s dětma, že? :-D :-D

      Vymazat
  5. Ahoj, moc krasne saty :) muzu se zeptat - nevytahuji se pri chuzy na ramenou nahoru? Dekuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Eriko! Moc děkuju a nevytahují, fakt mi drží tam, kde mají a ani nepadají O:-) A koukala jsem před pár dny, že je ještě mají na e-shopu :-)

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig