neděle 17. července 2016

Pohádková kovárna


Léto je tu! A s ním i doba dovolených, rodinných výletů a dobrodružství. My jsme se jeden červnový víkend vydali do Jižních Čech a při té příležitosti se stavili v Pohádkové kovárně. Najdete ji ve vesničce Selibov, kousek od Písku. Hned při příjezdu jsem si vzpomněla na své dětství na chalupě, dost mi to to místo připomínalo a na tyhle chvíle vzpomínám strašně ráda.

Pohádková kovárna je menší areál tvořený vlastně dvěma původními chalupami se zahrádkou. Jednou z nich Vás provede princezna, povykládá Vám o místních čertících a jejich svatbě, dostanete princeznovský plášť nebo korunku a můžete se posadit na trůn. Neli se to moc líbilo, i když z počátku měla z čertíků respekt. Obměkčilo ji, když pak mohla být chvíli za princeznu a z Hugouše udělala rytíře v brnění a pak se mu smála (uvidíte sami). Na mě teda některé postavičky působily trošku kýčovitě a přemýšlela jsem, jestli autor v době tvorby něco nepožil, ale dětem se to líbí :-D Venku na zahradě pak bylo možné plnit úkoly jako hod kroužky a hádat hádanky, mrknout na místní králíčky a vyfotit se jako vodník :-)

V druhém areálu pak byla kreativní dílnička, kde jsme si malovali. Neli si vybrala jezdícího psakoně (nepodařilo se nám na 100% identifikovat, jestli je to kůň nebo pes) a mně vybrala vějířek. Pozitivní bylo, že dostala i svou zástěrku a já se radovala, že nebudu muset zase celý večer prát a likvidovat škody :-D U toho je malé občerstvení s kávou, limonádami nebo párkem v rohlíku, což ocenil hlavně tatínek. Venku je pak miniaturní bludiště, Nelča si zahrála malé kuželky a mrkli jsme na oslíky. Mezi oběma chalupami je pak ještě místní malé hřišťátko, takže o zábavu nebyla nouze.

Nečekejte od toho nic monstrózního, ale pokud se někdy budete vyskytovat kolem, je to prima zážitek pro děti, navíc v moc hezkém prostředí, na čerstvém vzduchu.

Červenec máme celkem nabitý, ale v srpnu se již teď strašně těším, až se zase někam vydáme na výlety, tipů mám teď celkem dost. 

Jak užíváte léto Vy? Kam se chystáte?

Lucka



SHARE:

2 komentáře

  1. Ten dudan na královské židli mě baví nejvíc :D pěkný článek, hezký nápad na výlet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, mooooc děkuju! Je to náš milostpán, s cumlem :-D :-D

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig