čtvrtek 3. listopadu 2016

Legoland, baby


Doteď si pamatuju na to malý miminko s tmavými vlásky, koukali jsme na něj doma místo televize. Dnes má můj brácha 11, miluje youtubery a čtyřicetiletý člověk je pro něj důchodce (což za chvíli budu i já :-D). Dokud jsme bydleli v Brně, trávili jsme spolu hodně času, nyní nás bohužel dělí 200km vzdálenost a nevídáme se tak často, jak bychom si všichni přáli. Proto jsem ráda za každou příležitost, kdy můžeme být spolu.

Tentokrát k nám přijel na podzimní prázdniny a my s Martinem vymýšleli program. Kam jet, aby se tam zabavil jak skoro puberťák, tak i naše skoro čtyřletá slečna a vyžití měl i rok a půl starý malý průzkumník? Když Martin poprvé vyslovil Legoland, byla jsem trochu skeptická. Nebude to pro bráchu už nuda? Pustí vůbec Neli na nějakou atrakci? Neprosedí Hugitek z bezpečnostních důvodů skoro celý den v kočárku? Neumrzneme? Nakonec jsme si ale řekli, že to zkusíme (představa aquaparku, kde, zatímco Martin bude s bráchou sjíždět tobogány, budu já lovit obě děti někde pod vodou, byla rozhodně míň lákavá). A víte co? Bylo to úplně nejvíc super!


Vyrazili jsme den předem, přece jen, cesta je dlouhá asi 450 km a vstávat ve 4 ráno a pak celý den lítat po atrakcích by nás asi odrovnalo. Zamluvili jsme si ubytování přes Booking.com a bydleli nedaleko Gunzburgu, kde se Legoland nachází. Měli jsme pro sebe celý byt na jednom patře v rodinném domě. Byla to bezva varianta, protože byt byl velký, kuchyň byla naprosto dokonale vybavená a paní majitelka myslela i na takové detaily jako jsou hračky, přebalovací pult nebo stupátko u umyvadla. Nakonec jsme zde strávili dvě noci a byli opravdu maximálně spokojení. 

A teď k samotnému Legolandu :-). Legoland je otevřený od května do (aktuálně) 6. listopadu. Lístky jsme si kupovali online a předem, vyšly o něco málo levněji a navíc je to jistota, že nikde nebudete čekat frontu. Do parku jsme se dostali kolem 11h ráno, ač jsme tam plánovali být již na otevření v 10h (to bychom nebyli my, abychom zase neměli zpoždění, že :-D). Vydrželi jsme až do konce, zavírali v 18h, ale většina atrakcí přestala fungovat už v 17.15. Trochu jsem podcenila svou obuv, protože ač hlásili 14st a slunečno, ráno byla fakt kosa a já měla místy pocit, že mi přimrznou nohy k nějaké lego kostce :-D. Jak se postupně oteplovalo, rostlo i mé nadšení.


Po pravdě, čekala jsem spoustu světel, ruch, hluk, no prostě blázinec. Místo toho nás ale přivítalo strašně moc hezké, rodinné prostředí (ano, asi to bylo i tím, že bylo opravdu méně lidí, končí sezóna), všude stromy, keře, zeleň. Vlastně pokud bych neabsolvovala žádné atrakce, líbilo by se mi to i jako hezká, celodenní procházka. Na většinu atrakcí je vstup pro děti od 4 let nebo od 90cm (či 100) a trochu si myslím, že starší děti, jak můj brácha, by se tam už za chvilku nudily (přece jen, nenachází se tam žádná horská dráha hlavou dolů či nějaký větší adrenalin). Vše je přizpůsobeno menším dětem, takže pro nás ideální. 

Můj brácha si nejvíc pochvaloval všemožné horské dráhy a bludiště, ale hodně ho zaujal i Miniland, neboli skoro celý svět postavený z Lego kostek. Najdete tu nejvyšší mrakodrapy, královské paláce, fotbalový stadion, zmenšeninu různých měst včetně roztomilých jezdících tramvají nebo vodotrysků.


Bylo super, že Nelinka mohla absolvovat téměř všechny atrakce (hodně z nich bylo přímo i pro menší děti), protože když někam náhodou nemohla, byly slzy na krajíčku. Nejvíc ji dostala "horská dráha" z lodiček, kterou nejdřív absolvovala s Martinem a pak tam ještě vytáhla mě, protože toužila vidět, jak bude maminka mokrá, že :-D. Jo a nechala si zaplést jakýsi provázek do vlasů, který tam má doteď a já marně přemýšlím, jak ho dostat dolů, aniž bych ji ustřihla vlasy O:-). 


Kdyby bylo na Hugitkovi, myslím, že by celý den strávil v Lego Duplo světě, což je vlastně jedno velké hřiště plné prolízaček, skluzavek, autíček a dalších atrakcí pro úplně nejmenší děti. I když náš Hugoslávek je nenáročný návštěvník, protože jeho stejně tak dobře zaujme kdejaký kanál, povalující se obal od popcornu nebo lego panáček! S tím se nejdřív chvíli ostýchavě oťukávali, ale pak se s ním vydržel kámošit skoro půl hodiny v kuse a nakonec došlo i na objetí :-D. 


A co bavilo nás dva? Rádi jsme se projeli vláčkem, který jezdí okružní jízdu tak ve třetině parku a kam jsme na chvíli usadili děti a mohli jen koukat O:-). Bezva byla i vyhlídková věž, kde sedíte okolo a skrze sklo můžete pozorovat cvrkot a život dole v parku. Ale víte, co bylo nejlepší? Vidět ty rozzářené dětské oči a smích, kvůli tomu člověk přemůže i večerní únavu či ráno promrzlé končetiny :-).


Přes den jsme měli svačinu a oběd jsme si dali v místní restauraci, je jich tam hned několik. My jsme volili, jak jinak, než pizzerii, protože se nacházela na strategickém místě, hned vedle Lego Duplo světa :-).

Večer jsme si udělali rodinnou pohodu na bytě. Já jsem se kulinářsky "vytáhla" s párky a těstovinami s "rajdou majdou" a víte co? Děti si tak pošmákly! Můj brácha dokonce prohlásil, že tak dobrý těstoviny dlouho nejedl :-D. Chápete to? Vůbec nevím, proč kupuju všechno to bio maso a farmářskou zeleninu, vymýšlím recepty a stojím dlouhé hodiny u plotny, když oni beztak nejvíc ocení polotovar, že :-D.


Po večeři jsme ještě vytáhli pár her, co tam paní domácí měla a zahráli si Člověče nezlob a nějaké další německé hry, kde jsme bez návodu museli těžce improvizovat :-D. A něco Vám prozradím, když jsem je viděla, jak se spolu všichni smějí a dovádí, polila mě taková momentální vlna štěstí, jako už dlouho ne. Přiznávám, někdy je těžký vybalancovat, abych byla bráchovi víc parťákem, než druhou mámou a netrápila ho větami typu: "Obleč se.", "Jsi vyčůranej?", "Nemáš hlad, vem si svačinu!" apod. (i když občas prostě musím, když mám za něj zodpovědnost). Jsem ale strašně moc šťastná, že je s námi rád, že tu pro něj aspoň takto můžeme být, že má hrozně moc rád Nelču i Huga a oni zase zbožňují jeho. A že mi Nelinka večer v posteli šeptá do ucha: " Mami, já mám strašně moc ráda celou naší rodinu, tebe, tatínka, Hugouška a Adámka".

P.S. A víte co dodala potom? "A mamí, pak taky hrozně moc miluju SEBE!" Nooo, mít se rád je důležitý, ale tak snad to ta naše holka nepřežene :-D.

Co Vy a Legoland? Byli jste tam? Chystáte se na jaře? Máte rádi tyhle zábavní parky?

Lucka

P.P.S. Stále ještě pokračuje anketa Blogerka roku, kde jsme nominovaní. Pokud byste nás chtěli podpořit hlasem, můžete TADY.

SHARE:

5 komentářů

  1. Lucko, věřím, že jste si Legoland užili. My tam byli před pár lety a příští rok se chystáme znovu, protože jsme se během té doby opět rozrostli. Už se těšíme. Příští návštěvu doporučuju rozhodně v teplém období. Ano, sice více lidí, ale užije si určitě znovu i Adam. Vodní atrakce jsou pravým rájem pro kluky. Ti naši, v době, kdy jsme tam byli, dokázali skoro celý den strávit na pirátkých lodí. Joo, vodní bitva, to je něco pro kluky. A my s manželem, ačkoli vůbec nejsme vyznavači zábavních parků, nesnášíme velké davy,etc. jsme byli absolutně nadšení. Jediné zklamání pro nás byla právě nabídka jídel. Ale možná jsme zvolili jen špatné bistro :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, Magdi!

      My jsme byli na lodičkách několikrát, nešlo jinak, děcka to uchvátilo O:-) Vodní bitvu jsme ani neviděli, koukám, že jsme ani neprošli všechno :-( Tak snad příště (možná i na dva dny), určitě jsme tam nebyli naposledy! Pravda, že teď už byla docela zima, v létě to bude super, jen to asi chce vychytat dobré datum, protože stát fronty ty naše špunty nebaví :-D (ale to asi žádné děti).

      Máte pravdu, že s jídlem je to vždy trochu problém (a to všude, minule jsem to řešila v Mirakulu), děti si daly pizzu a těstoviny (k těm bylo v dětském menu i ovoce) a Hugo měl jídlo s sebou. Ostatní restaurace a jejich nabídku jsem bohužel nestihla prozkoumat, to mě mrzí :-(

      Mějte hezký večer nebo spíš dobré ráno :-)

      Vymazat
  2. Super clanek, krasne fotky, krasne deticky..verim, ze jste si to naramne uzili :-)
    A ted trosku mimo tema... mam takovy troufaly dotaz O:-) Luci, nemate nahodou profil na vinted ? O:-) obdivuji vas styl oblekani, vase krasne a stylove kousky... a tak si rikam, jestli nekdy nemate potrebu satnik obmenovat a nekterych kousku se zbavovat prave timhle zpusobem ? :-) dekuji za odpoved... a predem se omlouvam za dotaz :-) preji krasny vikend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá neznámá O:-) Moc děkuji za hezký vzkaz! Profil na Vinted nemám, ale vytřídila jsem teď doma nějaké věci, které už nenosím (včetně dětských oblečků) a plánuju uspořádat alespoň na FB nějaký bazar oblečení :-) Jsou to teda spíš věci a la Zara O:-) Doufám, že se snad už brzo dostanu k tomu, abych to všechno nafotila! Dám na FB či blogu vědět! Hezký víkend! L.

      Vymazat
  3. Super článek,moc děkuji za tip na výlet. Nevíte ještě název Vašeho ubytování? Předem moc děkuji.Lenka

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig