úterý 29. listopadu 2016

Oblečení pro dobrou věc


Blíží se Vánoce. Čas, který je, alespoň pro mě, tak nějak citlivější. Pokaždé, když stojíme u štědrovečerní tabule, děkujeme za to, že jsme se zase ve zdraví sešli. Je to doba, kdy nejen, že jsme obdarováváni, ale především rádi obdarujeme. Svoje děti, partnery, rodiče, prarodiče, kamarády, ale třeba i Ty, které neznáme, ale jsou nám nějakým způsobem blízcí. 


I já se rozhodla, že bych chtěla někoho obdarovat, nebo spíše někomu pomoct. Zapojila jsem se tedy hned do dvou projektů a budu strašně moc ráda, když mi v tom pomůžete, budete-li chtít!

Bazar oblečení pro Anetku



Naše děti si přejí na Vánoce hračky- Nelinka domeček pro panenky a Hugouškovi by se myslím líbila obří garáž pro auta. Anetka má ale jiné přání. Moc si přeje asistenčního pejska, který jí může pomoct s rozvojem jemné i hrubé motoriky a bude ji inspirovat k verbální komunikaci. Anetka totiž od narození trpí dětskou mozkovou obrnou a dle předpovědí lékařů neměla nikdy vidět, slyšet, chodit, komunikovat, nebo se jen na své rodiče usmát. Díky obrovské péči jejich nejbližších začíná pomalu v 5,5 letech chodit, přestože mentálně není na úrovni svých vrstevníků. Je to velký boj, ale oni se rozhodli bojovat a především - Anetka chce! A to je něco úžasného! Mají můj obrovský obdiv.  

Moje kamarádka Alenka vede spolek Kouzelná přání a pomáhá tak spolu se svým týmem právě taková přání plnit. Protože se známe dlouho, oslovila jsem ji a domluvily jsme se, že bych zkusila pomoct. Pejsek stojí 230.000 Kč, rodina Anetky se na něm finančně musí podílet částkou 100.000 Kč. Část peněz se již podařilo vybrat jinými cestami, přes Kouzelná přání tak zbývalo "dovybrat" 38.000 Kč. K současnému dni je potřeba ještě získat posledních cca 20.000 Kč. Pomůžete mi?

Jak to bude probíhat? Víte, že miluju módu a oblečení, proto bude má pomoc směřovat tímto směrem. Od této chvíle spouštím na našem FB profilu malý BAZAR oblečení (a nejen toho) a veškeré vybrané peníze věnuji Anetce. Máte tak možnost koupit si něco hezkého pro sebe či někoho blízkého a zároveň tak pomoct dobré věci.

Pokud by se Vám nic z věcí nelíbilo, můžete samozřejmě Anetce pomoct přímo zasláním finančního příspěvku na transparentní účet spolku, více info včetně čísla účtu přímo ZDE. Každá korunka se počítá a má smysl! Budu Vám ze srdce vděčná!

Luftování

Druhá pozvánka je na fyzickou akci :-). Jedná se o Luftování, již 7. ročník dobročinného bazaru, který se uskuteční od 3. do 4. 12. (sobota + neděle) v prostorách bistra Famagusta a nově i Lelí´s cupcakes na ulici Vyšehradská 53, na rohu Karlova náměstí v Praze.

Je to prima akce, kterou pořádají 4 bývalé spolužačky z gymnázia, které hledaly možnost, jak se potkávat se svými přáteli a známými a spojit příjemné s užitečným. V pátek 2.12. proběhne na témže místě sběr oblečení. Můžete přinést, co se Vám již doma nehodí a mohlo by ještě krásně sloužit někomu jinému- oblečení, boty, hračky, knihy.. Následující dva dny pak proběhne prodej. Já mám již vyčleněny další dvě tašky, které poputují přímo na Luftování a přislíbila jsem i pomoct s organizací.

Tak s kým se tam o víkendu potkáme? Přijďte si koupit něco hezkého pod stromeček a pomoct dobré věci. Veškerý výtěžek totiž poputuje na Linku důvěry Dětského krizového centra :-). 


Vím, že máte určitě spoustu svých starostí a taky moře věcí, které je před Vánoci potřeba zařídit a hlavně koupit. Ale věřte mi, kdykoli si koupím něco materiálního, mám radost chvíli a pak to postupně vyprchá. Kdykoli ale někomu jakkoli pomůžu, ten pocit radosti zůstává napořád. A tady můžete spojit hned dvě věci dohromady, a to mi přijde prostě super.

Tak snad mě v tom nenecháte! O:-) 

Lucka
SHARE:

2 komentáře

  1. Luci, jsi uzasna! Mas srdicko na pravem miste :-) i proto si Te moc vazim a moc rada tve clanky ctu ... :-) bohuzel jsem se dostala k clanku az nyni a z tveho "bazarku" nic nestihla :-( , presto se pokusim prispet i bez bonusu ( noveho kousku do satniku :-)) ) navic... preji krasny cas predvanocni, Tva verna ctenarka Natalie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Natálko, moc děkuji O:-) Za podporu, milá slova, že nás čteš, ale i za to, že chceš pomáhat ♥ Já měla pocit, že bych chtěla něco udělat, sama za sebe, někomu pomoct.. Tohle je vždy takové citlivé období a já si víc uvědomuju, jaké mám štěstí, že mám zdravé děti a že jsou lidé, co to štěstí bohužel nemají a musí bojovat ♥

      I Tobě a Tvojí rodině přeji krásný adventní čas v klidu a pohodě ♥

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig