neděle 22. ledna 2017

NEW IN: Sales and much more


Dnes tu pro Vás mám opět jeden čistě materialiastický článek s pár novinkami z mého šatníku a nejen z něj. Jaké dárky mi udělaly radost na Vánoce? Co se mi podařilo po dlouhé době sehnat v bazaru? Jaký úlovek jsem si zcela náhodou odnesla ze sekáče, který máme za rohem? A co jsem ukořistila ve slevách? A taky čím jsem si prostě jen tak udělala radost po návratu z nemocnice? Pokud Vás to a ještě mnohem víc zajímá, čtěte dále :-)


Asi jste zaznamenali, že švédský řetězec HM se každý rok spojí s jedním z top návrhářských domů a na podzim přichází s limitovanou kolekcí oblečení, bot a doplňků. Mohli jste si tak (za velmi příjemné ceny) pořídit krásné věci navržené značkami jako Kenzo, Balmain, Alexander Wang, Versace, nebo třeba Isabel Marant. A právě poslední zmiňovaná patří mezi mé úplně nejoblíbenější návrháře. Její kolekce pro HM před víc jak 3 lety byla prostě bomba. Jenže to je právě ten problém. Tyhle HM kolekce tady bývají tak oblíbené, že se na ně často stojí fronty před obchodem v den uvedení na trh a za pár hodin jsou vyprodané :-(. A tak se mi vlastně ještě nikdy nepoštěstilo si nějaký kousek ulovit, protože stát brzo ráno v zimě s dětmi před obchodem jen proto, aby maminka měla tričko Kenzo for HM, se mi fakt nechce O:-). O to větší však byla radost, když jsem na jeden takový kousek narazila na IG Slow bazaru. Krajkový top od Isabel Marant pro HM! Prostě sen a ještě k tomu za dobrou cenu! Co na tom, že je 3 roky starý a já nejsem první majitelka? Je v super stavu, krajka stále letí a já už ho provětrala několikrát :-). 


Slevy, slevy, slevy.. Ano, leden je jich plný a někdy se zkrátka vyplatí chvíli počkat a ulovit věc, kterou si dlouho přejete, ale za mnohem lepší cenu. A tak se mi podařilo hned po Vánocích koupit tohle bezvadný sako ze Zary. Nikdy si ve slevách nekupuju věci, které bych za normální cenu nekoupila, resp. kupuju jen to, po čem opravdu dlouho toužím a co vím, že unosím. A tohle sako mezi ně určitě patří. Je dostatečně dlouhé, dobře sedí a vejde se pod něj i mikina, takže můžu vrstvit a vrstvit :-D. K dostání je ještě TADY. 


Jak venku přituhlo, začala jsem mít malý problém. Při pohledu do své skříně jsem zjistila (jak by řekl Martin), že mám tunu džín s všemožnými dírami, ale jen velmi málo těch, který žádnou díru nemají a ve kterých mi neumrznou kolena :-D. Využila jsem tak slev a pořídila si tyhle džíny Rag and bone. Ano, vypadají obyčejně, ale ta modrá je ve skutečnosti moc hezká, spíš modrošedá a vzadu mají i zajímavý detail místo kapsy. Momentálně jsou to jediný džíny (když nepočítám kožený legíny), který můžu po operaci nosit a netlačí mě zapínání přímo na jizvách.


Bílá košile. Jeden ze základů šatníků a mně stále chyběla. Teda, měla jsem jednu s krátkým rukávem, která ale byla dost oversize a nedala se vzít třeba pod sako. Když mi táta řekl, že má nějaké povánoční slevy v Gantu, jestli se nechci jít podívat, byla jsem moc ráda a kromě košile si odnesla i župánek. Jinak košile z řady Diamond G má super střih a je moc příjemná. Takže pokud sháníte klasiku, v Gantu určitě neprohloupíte. Nyní navíc spustili nový eshop! Mrknout můžete ZDE! A já moc děkuju, tati :-). 


Kat jewellery náhrdelník. Donesl mi ho Ježíšek a přiznávám, že jsem mu dala tip O:-). Mám tyhle drobné, pozlacené řetízky strašně ráda. Jeden už od této značky vlastním a jsem ráda, že bude mít na krku kamaráda :-D. Není to zlato, takže se s nimi pro jistotu nekoupu a prstýnky vždy sundávám, když si jdu umýt ruce. A musím říct, že zatím všechny krásně drží "barvu".


Stejně jako náhrdelník, je tato vůně z dílny Ježíška. Došla mi má oblíbená vůně od Marca Jacobse a já toužila zkusit něco jiného. Jedinečnou vůni, kterou v žádné parfumerii neseženete. Ježíšek se tak vydal do Ingredients store v Praze a vybral mi jednu z vůní od Byreda. Vtipné bylo, že když jsem ji rozbalovala, byl u ní malý tester. Martin říkal, ať to nejdřív očichám a když by mi nevoněla, můžu jít ještě nerozbalenou krabičku vyměnit. Jenže to jsme netušili, že Nelinka začne krabičku ze zvědavosti rozbalovat, a tak mi nezbylo nic jiného, než aby mi prostě voněla :-D. Vůně je trochu kořeněná a ač na mě byla ze začátku krapet silná, zvykla jsem si a zamilovala se. Každý den se tak ocitám na africkém bále (no, s nemocnými dětmi doma to celkem platí :-D).


Tohle byla vážně náhoda. Šla jsem z nákupu a zastavila se u výlohy jednoho sekáče, který máme za rohem. Majitelka je taková korpulentní ruská dáma, takže za výlohou najdete spoustu kýčovitých kousků, ale mimo toho tam má i nepřeberné množství použitých kožešin a kožešinových kabátů. A já tam našla tento hezký límec z lišky. A byl za takovou cenu, že se mi ho tam nechtělo nechávat :-D. Možná bych tedy snesla, aby byl ještě o trošku delší (je zřejmě z kapuce u bundy), ale i tak to stačí. Pořídím na něj nějakou sponu či knoflíček, aby se dal kolem krku zapnout a voilá, paráda je na světě. Oživí každý kabát či sako a dodá tomu šmrnc. A já děkuju kamarádce Káji za inspiraci!


Anine Bing je jedna z mých nejoblíbenějších blogerek. Obdivuju, jak dokázala během pár let vybudovat prosperující firmu a navrhuje krásné oblečení a doplňky. A taky má dvě děti, starší holčičku a mladšího kluka, o to sympatičtější mi je, že je zároveň i maminkou. Pár jejích kousků už vlastním, na podzim se mi na Black Friday podařilo ulovit army bundu za super cenu, teď jsem neodolala krajkové podprsence a tričku s výrazným nápisem, který samo o sobě budí dojem, že je už krapet vintage, a to já mám ráda :-).


Tohle není moc logický nákup a zcela na rovinu přiznávám, že to bylo vlastně i takové bolestné po tom všem, co se mi na začátku roku přihodilo :-(. Když je viděl Martin, prohlásil, že vypadají jako galoše ze špitálu a jsou naprosto šíleně hrozně děsný :-D. Chlap, no :-D. I když věřím, že možná takový názor bude mít i někdo z Vás O:-). Koukám na ně na všech možných světových blogerkách tak strašně dlouho, až se mi vlastně začaly líbit. Jsou klasické, tak trochu pánské, nepraktické a naprosto logicky je nebudu mít kam nosit :-D. Ale já je přesto miluju! Možná na ně budu jen koukat doma O:-).

To je vše O:-). Jak jste na tom Vy? Nakupujete rádi ve slevách nebo podařilo se Vám najít nějaký vysněný kousek za lepší cenu?

Lucka

SHARE:

7 komentářů

  1. Ahoj Lucko,miluju tvoje články. Umíš skvěle psát,tvé články jsou vtipné,mají vlastní názor,sebereflexi,prostor pro zamyšlení.Jsem strašně ráda,že jsi šla s kůží na trh a založila blog.Tvé články často čtu blízkým nahlas a i když jsou dlouhé,vždycky všichni vydrží až do konce s nadšením.Moc ti fandím. Tvá věrná čtenářka @barahome

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Baru!

      Strašně moc Ti děkuji za tento komentář! Ani si nedokážeš představit, jakou jsi mi udělala radost O:-). Čtu to tady manželovi nahlas a oba se uculujeme :-). Jsem strašně ráda, že se blog líbí a že v něm třeba najdeš věci k zamyšlení či inspiraci. Je pravda, že je to celkem náročný koníček, ale každý takový komentář mě motivuje to nevzdat a pracovat na sobě.

      Budu se snažit, ať se Ti tu líbí i nadále! Krásný nový týden a hlavně buďte zdraví a opatrujte se!

      Lucka

      Vymazat
  2. Luci, víš za co bych byla ráda...Kdybys dala dohromady svůj těhotenský šatník, jestli ještě máš jak... Zajímalo by mě za co si neutrácela a co si naopak využívala pořád...

    Jinak z těch povánočních nákupů já nemám zatím nic, chystáme nový pokojíček, tak se držím...ale je to těžké :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teriiii, znamená to to, co si myslím?? O:-) Jestli jo, tak obrovská, ta největší GRATULACE!! Nad článkem popřemýšlím. Já jsem totiž moc těhotenských věcí neměla, jednak jsem bohužel nechodila moc ven a druhak jsem to řešila oversize věcmi.. Takže moc díky za nápad, je to výzva! :-)

      My taky chystáme nový pokojík :-) Už je čas, aby se Hugoušek odstěhoval z ložnice O:-)

      Vymazat
    2. No znamená :D Moc děkuju... Já si právě v prvním těhotenství nepořídila vůbec nic těhu. Zdálo se mi to předražené a ani ne moc pěkné. Ale doba se trochu změnila a protože jsem přesvědčená že buben nosím naposled (snad!!!) tak si říkám, že nějaký ten kousek by stál za to...znás to, univerzální barva (tedy šedá, max na léto bílá :D) a ideálně kousek který snese všechny druhy prostředí od kanceláře po zahradu :D

      Jo nové pokojíčky to je výzva, zejména pro nás instalovers...potřebuju nutně bílý pokoj ss šedými doplňky, ale zase nechci aby malá žila v nemocničním prostředí,,..jak tohle dopadne :D :D :D

      Vymazat
    3. Jupiiiii! Tak to je supeeeeer!! Moc moc gratulujuu!! To je krásná zpráva! Přeji, ať jste oba s mimouškem zdraví a vše jde podle plánu :-)

      Já byla vždycky nejvíc těhotná v zimě, takže za mě to byly džíny- jedny černý a druhý modrý (ale ten pás přes břicho byl béžový).. A pak jsem nosila oversize trička a svetříky, který mám doteď. Oblíbila jsem si trička třeba v Intimissimi, byly dostatečně dlouhý a hodně strečový. A pokud nechceš kalhoty, tak pak bych volila nějaké hezké oversize šaty, které se dají nosit na jaře i v létě (hezké oversize a z příjemného materiálu mají třeba v COSu). Něco na tento způsob: http://www.cosstores.com/cz/Women/Dresses/Long_sleeve_A-line_dress/46881-49014440.1#c-24481. Mají jich tam hodně a na léto jich tam bude ještě víc.. Když je to pružnější materiál, tak snesou i bříško, můžeš je nosit s teniskama a džínovou bundou jen tak na pohodu, nebo přidat výraznější náhrdelník a lodičky a budeš víc za dámu. Hezký budou i s koženou bundičkou a třeba kotníčkovýma botama.. Přijde mi, že se dají dobře kombinovat.. A pak je můžeš v pohodě nosit i netěhotná :-)

      Máme to stejně s těma barvama! Mně se taky líbí severský design, ale musí tam být trochu barvy, jinak by mi to neprošlo. O to horší to bude vymyslet, pač budou mít pokojík napůl- holka a kluk. A ještě k tomu se asi budu mordovat s patrovou postelí :-(

      A vůbec velký výběr těhotenských věcí je na Asosu..Tam bych si vybrala O:-)

      Vymazat
  3. Ahoj, nedávno jsem narazila na tvůj blog kdyz nekdo sdílel článek Láska manželská a musela jsem se smát, pak jsem pročetla i ostatní a super. Ve slevách jsem nedávno taky nakoupila, vysoké kozačky Tory Burch s 80% slevou, minimalistické tričko Calvin Klein Jeans s 60% a fantastický zimni kabát v Banana Republic s 75% :-)

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig