čtvrtek 23. března 2017

5 fází, které je potřeba překonat při nakupování s mužem


Milé dámy, pokud máte doma muže - shopaholika, pak Vám gratuluji :-D. Nejen, že Vás zřejmě netrápí dotazy, proč jste si koupila to či ono, ale ještě s Vámi ochotně a rád chodí nakupovat. Pak jsou ale i muži, kteří se do nakupování moc neženou, nebo je to pro ně přímo za trest.

Můj muž patří do té druhé skupiny, resp. vytáhnout  ho do obchodu znamená něco jako bojové tažení, ze kterého obvykle nevycházíme ani jeden z nás vítězně :-D. Co víc, musíme společně podstoupit několik fází, kterými se v potu tváře postupně probojováváme k cíli.

Fáze č. 1 NIC NEPOTŘEBUJU

Ano, můj muž nic nepotřebuje (na rozdíl ode mě, která potřebuje úplně všechno). Trochu ho podezírám z toho, že kdyby mohl, odchodil by celý svůj život v jedněch teniskách, džínách a tričku :-D. Kdykoli se objeví nějaký cool trend, který bych na něj chtěla navlíknout, vyslechnu si sadu výmluv jako: Bomber nikdy, nejsem nácek", To tričko má jako díry? A za to mám ještě platit?" nebo Rolák? Asi se rozvedu a najdu si přítele!"

Když už mu dojdou argumenty, vytáhne nejtěžší kalibr a přejde do protiútoku. Takže si vždy poslechnu, že mám plnou šatní skříň věcí, které jsem měla na sobě třikrát a pak jsem je odložila, že mám v botníku minimálně 20 párů bot a že počet mých riflí je něco tak absurdního, jako to, že se snad někdy naučím šetřit O:-)..


Fáze č. 2 TO JE JEŠTĚ DOBRÝ

Tento boj dost úzce souvisí s tím prvním. Ano, dokud se něco vyloženě nerozpadne, je to podle mého muže stále dobré. Je jedno, že modré džíny už mají bílé kolena nebo jsou tenisky sešlapané až skoro na zem.. Naprosto efektivně využít až do posledního okamžiku. Vizitkou nechť jsou jeho boty na snowboard. Už pár let mi tvrdí, že je to ještě dobrý.. No tak na letošních horách už to dobrý nebylo. Doslova a do písmene mu upadla podrážka na jedné z nich. Bylo docela komické pozorovat, jak se brodí sněhem s jednou botou, která již nebyla botou, ale spíš jen tou obnaženou vložkou a před každou jízdou na lanovce si onu podrážku vezl pod paží, aby si ji na kopci mohl zas nasadit do vázání O:-). Ale jestli si myslíte, že je chtěl hned vyhodit, chyba lávky, začal totiž přemýšlet o lepidle či oboustranné lepící pásce (ještě, že v tom středisku nebyl Bauhaus!!) :-D..

Fáze č. 3 VYRÁŽÍME DO OBCHODU

Můj muž udělá vše pro to, aby do obchodu nemusel. Je schopný vymluvit se i na prababičku, která už nežije O:-).. A když už tedy vyrazíme, zadání zní jasně! Vlezu do prvního obchodu, koupím to a jdu". :-D Což je zcela v rozporu s mým (sběračským) pojetím nakupování, kdy obejdu asi deset obchodů, všude mu chci všechno zkusit, porovnat, rozmyslet se a pak teprve jít na jistotu a koupit :-D. Ale to už jsme málem v rozvodovém řízení :-D.

Jediný obchod, který je ještě můj muž ochoten vzít na milost je obchod typu DIY (ano, to jsou všechny ty Hornbachy, Baumaxy, Bauhausy apod..), kde je schopen chodit zasněně hodiny mezi regály a prohlížet si úplně všechno od šroubků až po zahradní altány (ne, nemáme zahradu :-D).


Fáze č. 4 KABINKA

Tohle by snad vydalo na celou knihu. Můj muž a kabinka. Nekamarádí se. Nemá jí rád a kdyby to martyrium v ní nemusel absolvovat, byl by šťastný. Zatáhne závěs a pak to začne. Funění, hekání a vzdechy, že máte pocit, že tam snad rodí pětikilové dítě. Prodavačka, která nás má na starosti už skrývá svůj úsměv v dlaních a já se stydím, červenám až na zadku, pohledem se omlouvám a snažím se kolemjdoucí přesvědčit o tom, že k té funící kabince nepatřím. Ovšem můj muž mě jasně prozradí, když po chvíli vyleze ven a naštvaně prohlásí, že je mu to těsný, že si tam málem něco přiskřípl a odchází zpruzen se slovy, že nejdřív zas tak za půl roku..

Fáze č. 5 NECHCI TO NOSIT

No a když už si myslím, že mám vyhráno a danou věc se podařilo koupit, postupně zjišťuju, že musím opět bojovat. Ten svetr kouše!" Jak to, vždyť v obchodě sis nestěžoval." No to nevím, ale prostě kouše, není mi to příjemný." Miláčku, obleč si ho prosím, ASPOŇ JEDNOU!" A pak slibuju, vydírám, zaprodávám se ďáblu, jen aby si to na sebe vzal a pak mi suše oznámil, že nejlepší jsou stejně jeho skejťácký kalhoty, který nosil před 15 lety :-D.

Ve finále, když už to všechno ustojím, překonám a vybojuju, nastává pro mě sladká odměna. Můj muž si tu věc totiž oblíbí natolik, že jí nosí pořád. A já se tak za chvíli dostávám opět do fáze 1 a 2 :-D. Kruh se uzavírá :-D.

Jak jste na tom Vy? Je tu alespoň nějaký shopaholik? To abych měla doma argument a nemusela se rozvádět pokaždé, když vejdu do obchodního centra O:-).

Lucka


P.S. Stejně ho miluju! A slíbil mi, že někdy prý napíše o tom, jaký je nakupování se mnou :-D.. A to si asi za rámeček nedám :-D..

P.P.S Trochu ho podezírám, že tu "hru" hraje tuze rád a baví ho to :-D.



SHARE:

11 komentářů

  1. Hahaha :-) můj muž shopaholik není, ale je mi to mnohem milejší, než když by mě poučoval o trendech :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, to je fakt, taky to tak mám O:-) Naštěstí u nás tohle opravdu nehrozí :-D

      Vymazat
  2. Luci, tak to je fakt vtipné, ale zdá se mi, že popisuješ mého manžela. To je jak přes kopírák, i ty hobby obchody :) Pro mě je to strašný nezvyk, protože taťka právě shopaholik byl, zvládl s námi v pubertě chodit celý den po nákupáčích, komentovat materiály apod. Vybíral se mnou i první podprdu... Ale on byl z oboru, což můj ajťák fakt není... Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani, moc děkuju! Taťku teda obdivuju, všechen respekt! Je fakt, že můj taťka tady nakupuje docela rád, ale podprsenku se mnou teda nevybíral, to klobouk dolů O:-).. Ty hobby obchody jsou vtipný, pro mě je to tam za trest, ale zase se pak dokážu vžít do jeho pocitů, když vlezeme do obchodu s oblečením :-D..

      Vymazat
  3. Lucko, máme úplně stejné muže, alespoň co se týče výběru oblečení:-) Až se tomu musím smát! Opět mistrovsky napsáno, tleskám!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, tak moc moc děkuju! To byl takový článek pro pobavení, u nás doma není o srandu nouze (hihi a u Vás asi taky ne) :-D.. Ale zase si říkám, že pořád lepší, než kdyby si holil nohy a chodil na kosmetiku O:-) :-D

      Vymazat
  4. Myslím, že statisticky je na světě mnohe víc mužů Tebou popsaného typu než shopaholiků :) Taky jednoho takového, který se při vyslovení spojení "shopping centrum" osype, mám doma :) Ale minule (tak před 7 měsíci..ehm:), když jsem ho dostala do obchodu, tak se mi aspoň povedlo ho přesvědčit, ať si ty kalhoty rovnou koupí troje, když mu všechny sedí, takže máme na další 3 roky vystaráno, bych tak tipla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hihi, no já doufám, že doma nemám jediný exemplář :-D.. To jsi mě pobavila :-D.. My jsme minule taky koupili rovnou dvoje, když už jsme tam byli :-D.. A k obleku už je to standard, pač ty jedny mu vždy brzy prasknou (když to nosí furt, že) O:-)..

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Luci, mame to doma uplne stejne :) zrovna nas to brzy ceka. Posledni nakupovaci martiryum probehlo zacatkem prosince (nastesti toho berem vic, aby to vystacilo na celou zimni sezonu) a ted nas ceka jarni. Horsi je, ze bude potreba I cely oblek a to bude teprve ta prava legrace! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petiii, nakupovací martiryum, to je úplně přesný :-D :-D S oblekem je to nejvíc zábava, to si fakt užijete O:-) :-D.. Můj muž je nosí do práce, tak je musíme občas koupit a najít něco, kde by se s padnoucím střihem potkalo sako i kalhoty a sedělo mu to, to je obzvlášť oříšek.. Takže přeji pevné nervy, hodně zdaru a jak říká můj muž: "Buď v klidu, jsou to jen hadry". :-D :-D

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig