středa 31. května 2017

Příběh žirafky Sophie


Malou Sophii jsem Vám do soutěže nevybrala náhodou. Ano, je to teď hodně trendy hračka, ale když se blíže seznámíte s jejím příběhem a vůbec s  jejími vlastnostmi, chytne Vás za srdce.

Malá žirafka se narodila 25. května 1961. Na svátek Svaté Sofie. Do té doby byly oblíbené především hračky v podobě domácích zvířátek. Možná proto pan Rampeau, který uvedl technologii otáčivého modelování gumy jako nový způsob výroby hraček, přišel s nápadem na vytvoření exotického zvířátka - žirafky.  Její tvar je totiž ideální pro malé dětské ručičky.


Proč je tak skvělá pro malé děti? A které smysly rozvíjí?

  • Zrak. Tmavé kontrastní skvrny po celém těle přitahují zrak dítěte. Hračka se tak pro dítě stane důvěrně známým předmětem, který snadno pozná a identifikuje. 
  • Sluch. Žirafka obsahuje pískátko. To je tak nejen zdrojem zábavy, ale zároveň také rozvíjí sluch dítěte a napomáhá mu v pochopení vztahu mezi příčinou a následkem.
  • Chuť. Sophie je vyrobena ze 100% přírodního kaučuku z mízy stromu Hevea. Použity jsou na ní samozřejmě potravinářská barviva, určená i pro nejmenší děti. Hračka je pružná, má řadu kousacích partií (antény, rohy, nožky), proto je ideálním pomocníkem pro zklidnění podrážděných dásní, když se prořezávají zoubky. 
  • Hmat. Žirafka je velmi lehká a děti ji mohou snadno uchopit za dlouhé nohy nebo krk. Hebkostí na povrchu připomíná pokožku maminky a má tak rovněž vzbuzovat pocit bezpečí.
  • Čich. Specifická vůně přírodního kaučukovníku umožňuje, aby dítě hračku snadno rozpoznalo a odlišilo od ostatních hraček. 
Již tehdy si ji maminky moc pochvalovaly a zvěsti o tom, jak Sophie pomáhá při prořezávání zoubků se šířily od domu k domu a její popularita rostla. 
 

Od roku 1961, kdy byla Sophie vytvořena, se proces její výroby nezměnil. Je stále stejný a skládá se z více jak 14 ručních činností. Speciální know how a technologický postup při výrobě dělají ze Sophie jednu z nejoblíbenějších hraček na světe. A je proč! 

Já jsem Vám z nabídky e-shopu Feedo.cz vybrala tuto krásnou žirafku v kombinaci s mazlíkem. Ideální spojení pro nejmenší děti. V nabídce toho mají ale mnohem, mnohem více. Mě hodně zaujalo i dětské nádobí, to je taak roztomilé. Všechny produkty s žirafkou si můžete prohlédnout ZDE.


Takže kdo se dnes stává výhercem této krásné dárkové kazety se Sophii a mazlíkem k tomu?


Tramtadaaaaaaaaaaaa....


Renata Nevěčná Dvořáková

Moc gratulujeme!!




SHARE:

2 komentáře

  1. Jé, to jsem moc ráda, že jsem se mohla trochu o žirafě poučit:-) Je to moc sympatická hračka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janii, já jsem byla taky překvapená! Já myslela, že je to prostě jen teď cool, ale teď už vím proč. Je vážně skvělá :-) Tyhle příběhy mám ráda :-) Tak si asi budu muset pořídit třetí dítě, ať ji využijem :-D..

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig