neděle 2. července 2017

Dobrodružství jménem jídlo + soutěž o jídelní židličku STOKKE Tripp Trapp


„Tak aspoň ještě kousek." Tak přesně tahle věta je u nás jedna z nejpoužívanějších. A nejedná se o určení vzdálenosti, kterou máme ujít, ale o kousek jídla, které se nachází na talíři O:-). Jak říká můj muž, my totiž máme "nežrací děti". Pokud máte doma vděčné strávníky, gratuluji Vám a vlastně i tak trochu závidím. U nás je totiž jídlo věčné téma číslo jedna.


Myslím, že to začalo hned od narození. Nelinka pila vždy málo mlíčka, já ji neustále převažovala a ze začátku mi bylo i vyhrožováno nemocnicí, pokud nebude papat víc (bylo to tedy i tím, že byla nedonošená). Výsledkem byl tak maximálně stres, téměř násilné dokrmování a potoky slz. Do růstového grafu jsme se snad nikdy nedostali a neustále se vesele pohybovali kilometr pod ním. Před každou návštěvou pediatra pěkně nafutrovat a pak zvážit nejlépe ještě s plnou plínkou O:-). Naivně jsem si myslela, že se to s prvními příkrmy zlepší. Ovšem, když mi i po měsíci plivala mrkev všude po bytě, začala jsem být krapet zoufalá :-D. Naučí se to dítě někdy normálně jíst?


Když se narodil Hugoušek, zajásala jsem. Měl 3,9 kg, 54 cm a byl to kus chlapa. Hned třetí den v porodnici se rozjedl tak, že pil víc jak "povinné dávky" a já byla v euforii! Konečně budeme mít jedlíka!! Hmm, chyba lávky! Mistr si po pár měsících odklesal v růstovém grafu na Nelinčino dno a trvalo 2 měsíce!, než mi zbaštil alespoň půlku zeleninového příkrmu.. Pamatuju si, jak jsem celá nešťastná oznamovala Martinovi, že naše dítě bude zřejmě do 18 let jen na mlíku :-D.


Myslela jsem si, že u Nelinky to bylo historicky tím, že jsme ji museli dokrmovat a ona si tak prostě vytvořila alergii na jídlo. U Hugouška se ale nic takového nedělo a i přesto měl v roce s bídou 8 kg.. Ovšem, jak říká náš pediatr:  „Kakají? Čůrají? Zlobí? Tak pak jim to asi stačí!". No tak to bychom měli. Když pominu to, že oběd jíme v průměru tak hodinu, my dospěláci u toho děláme cirkusová zvířátka a děti cvičí jógu, tak jim to asi nějak stačí.. Nastává ale další problém. Skladba jídla. Tedy jak do nich dostat alespoň nějaké vitamíny bez toho, aniž bych u toho ztratila nervy a lezla po zdi? 


Oni jsou totiž, potvůrky, pěkně vybíravý!  „Tohle nemám jáda! Tohle je fuj! To zelený nechci! Dám si jogult, ale bez té bolůvky! Nechci tam tu zeleninu! Lajče je bleee!" Nejlepší je, že Hugy samozřejmě pochytává vše od Nelinky, takže jedno z prvních slov, které se naučil bylo FUJ a používal ho u stolu opravdu často :-D.

Takže, jak na ně? Milují krupičnou kaši a cokoli s rajdou majdou (náš pojem pro rajskou :-D). Syrová rajčata NIKDY, ale v uvařeném, rozmixovaném a ochuceném stavu je můžou jíst stále. Rajská polévka, rajská omáčka, rajská s masem, se špagetama, s bramborem, s knedlíčkem, s masovou kuličkou, s čímkoliv! Mám dojem, že bych už snad mohla napsat rajskou kuchařku :-D. Ovšem jen z rajské žít nemůžou. Takže co stále vařit, aby tam byly nějaké vitamíny a přesto to snědli?


Zeleninové (krémové) polévky. Když jsem pochopila, že jakmile v nich plave zelenina, nesní to, začala jsem je mixovat a dělat prostě krémy O:-). Dýňová, pórková, celerová, špenátová, cuketová, brokolicová, mrkvová či naše milovaná rajčatová (přidávám do ní na zjemnění mrkev a na zahuštění bagetku). Jsou hutné, syté a často je máme i na večeři, kdy si do nich děláme ještě škrabánky (opražené houstičky), posypeme sýrem či lupneme lžíci zakysané smetánky.


Zeleninové omáčky. Kromě rajské milují i špenát (díky bohu!), svíčkovou a další omáčky, ve kterých schovám zeleninu - maso na cuketách, brokolici, kořenové zelenině, mrkvi.. Často teda předstírám, že je cuketa okurek (ten jediný spolu s paprikou sní i kousek v syrovém stavu) O:-).


Ať žije smoothie! Kolikrát sedím v parku na lavičce a zasněně se dívám na tu pohádkovou scénu vedle. Maminka otevře plastovou krabičku plnou hroznového vína a nakrájené broskve či jablka a její děti se hned seběhnou kolem a začnou se plnými hrstmi ládovat ovocem. Haha! Když to udělám já, sedím s tou krabičkou na lavičce sama, neustále volám děti, který dělají, že mě neslyší a ve finále to ovoce vyluxuju já, aby se nezkazilo O:-). Jediné, co mi vzali na milost jsou ovocné kapsy, které buď koupím na cesty, nebo doma neustále všechno mixuju a pak abych je ještě lžičkou krmila. Co mají ale opravdu rádi jsou "smůtýčka", který dělám buď s klasickým či mandlovým mlékem a schovám do nich kde co. A často samozřejmě lžu, že jsou tam jen jahody a banán, přestože je to kolikrát zelený, pač tam lupnu i krapet špenátu :-D.


Pomazánky. Né, že by se po nich utloukli, ale párkrát do týdne je do nich nacpu. Často dělám tvarohové či rybičkové a opět se snažím do nich ukrývat zeleninu.  „Maminko, co je to červený?"  „To nic, to je jen trochu koření, víš (myšleno ředkvička :-D)."

Ovocné koláče. Tak jsem si řekla, že začnu víc péct. Rozumějte, důvod, proč nepeču víc od startu je ten, že kromě dvou kousků, který někomu vnutím, musím zbytek spořádat já O:-). A to se NEvyplatí, říká moje váha :-D. Ovšem minule jsem dělala tvarohový, jahodový z celozrnné mouky a musím říct, že když ne Nela (té vadí to červený, že :-D), tak alespoň Hugy si dal a je to rozhodně lepší varianta, jak čokoládový croissant z pátečního trhu (jako ale ten je luxusní O:-)).


Čerstvé šťávy. Když už se naučili pít smoothie, uvažuju o pořízení nějakého odšťavňovače, že bych dělala čerstvé šťávy. Pomerančovou jakž takž zvládnou (když je ten pomeranč sladký ovšem :-D), tak třeba je naučím pít i červenou řepu s jablkem O:-). Mimochodem nemáte tip na nějaký spolehlivý odšťavňovač? O:-).

Jídelní rituály! Zjistili jsme, že jsme byli u stolu takoví nekoordinovaní :-(. Často jsem udělala dětem jídlo (zejména večeři), naservírovala na stůl a pak musela odběhnout dělat tisíc jiných věcí, stejně tak Martin. A pak jsme se divili, že děti začaly dělat to stejný. Dali jsme si předsevzetí, že budeme stolovat víc společně, prostě mít ten rituál, kdy jíme všichni (v klidu) dohromady. U víkendového oběda to není problém, ale večeře jsou často boj O:-). 


Miluju, když můžu hezky prostřít, je klid a pohoda a hned to jídlo chutná ještě víc. Děti milují svoje STOKKE Tripp Trapp židličky, které se staly nezbytnou součástí našeho stolování. První jsme koupili už před víc jak 4 lety pro Nelinku a pro Hugyho už to byla jasná volba. Navíc teď si na ní můžete nechat vyrýt i jméno Vašeho dítka, aby se u stolu "neztratilo" :-). Jsou prostě skvělý! Pro menší miminka mají i newborn set a já trochu lituju, že jsme ho tehdy nepořídili, protože jsem krmila děti v autosedačce a pak se styděla někam jet autem, protože autosedačka byla jako prasátko a já prostě neměla čas každý den prát potahy O:-). Výhodou židličky je i to, že roste s Vaším dítkem a Nelince jsme jí už několikrát přizpůsobovali. A když se Vám už nebude hodit u jídelního stolu, může posloužit i jako židle v dětském pokojíku nebo u pracovního stolu. Sedět na ní totiž může i dospělák O:-).


Co určitě doporučuji je nainstalovat na spodní nožky takové prodlužovací packy (vidět je to následující fotce), které židličku ještě více stabilizují. Nelinka totiž měla v oblibě se různě odsouvat a odstrkovat od stolu nožkama a díky packám se židlička nikdy nepřevrátí.

Hugy ještě stále sedí v baby setu (viz fotka), ale zvládl by už sedět i bez něj. Jediný důvod je ten, abychom ho udrželi hezky sedět, protože jinak má tendence občas prostě od stolu odcházet O:-). Nelinka už nic takového nepotřebuje a oba se dokáží do židle usadit sami (ano, i Hugy si vyleze sám, přestože ho vedle jistím).


Židlička je na trhu od roku 1972 a od té doby má stejný design, což prostě svědčí o tom, že je vážně super, možná proto je oblíbená po celém světě. Umožní dítěti stolovat s Vámi a být v centru dění u stolu, přesto se v ní může volně pohybovat a poskytuje pohodlné a ergonomické sezení. 

Soutěž o jídelní židličku Tripp Trapp od STOKKE



A protože se jedná o tak skvělou věc a já ji mohu ze srdce doporučit úplně všem, domluvili jsme se se STOKKE na spolupráci a dnes tu pro Vás mám úžasnou soutěž!! Vyhrát můžete jednu Tripp Trapp židličku dle vlastního výběru a nechat si na ní i vyrýt jméno Vašeho malého strávníka! 

Co pro to musíte udělat?

  1. Být fanouškem stránky The Hubs na Facebooku (dát To se mi líbí) ZDE
  2. Být fanouškem stránky STOKKE CZ SK na Facebooku (dát To se mi líbí) ZDE
  3. Napsat mi do komentářů sem pod článek (v tom případě prosím uveďte svůj mail a jméno, pod kterým nás sledujete na FB) nebo do komentářů pod post s tímto článkem na FB - Co Vaše děti a jídlo/stolování? Budeme rádi i za tipy jak na nejedlíky O:-).
  4. Kdo bude příspěvek na FB VEŘEJNĚ sdílet, toho zařadíme do slosování hned 2x! Jen připomínám, že když nesdílíte veřejně, nevidíme Vás :-(.  
Soutěž končí v sobotu 8.7. 2017 ve 20.00 a o den později vylosujeme výherce. Tak hodně štěstí!!

Lucka








SHARE:

324 komentářů

  1. Našemu Jonáškovi je 7 měsíců a jí tak, že div nesní i lžičku. A do toho se ještě často kojí. Máme jedlíka. :) Když jsme začínali s příkrmy, pomáhalo, že jedl jako vzor tatínek :) email machova.andrea@post.cz Andrea Machová

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký den, tak my máme dva kluky, kojení bylo u obou v normě a naštěstí jim to vydrželo ;-) Starší je trochu vybíravý a mladší je zase na sladké, ale sní skoro vše a teda mladší je doslova žrout, toho je fakt horší živit než šatit, protože nestíhám nakupovat zásoby ;-) Takže bohužel radu nemám :-) na fb sdíleno jako Renata Ševčíková a email PavlikovaRenata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Jejda a ja ze sme jedini na svete s takymi nejedlikmi :-) nasa mala ma uz 3.5r ale nesni absoluuutne nic okrem krupicnej kasi a nejakych tych cokoladovych vychytavok a preeeeesne ako cez kopirak papa place kaka? Tak je dobre. A vraj "nieco robim predsalen dobre, kedze stale tu je!" :-) a nas maly? No detto a to ze druhe ditko bude ine no to jasneee. Nam sa tento narodil ako nedonosencek a presne papat papat papat a on fakt ze papal a papal kraaaaasne a teraz bum 18m a to iste co segra neobsedi na zidli ani 5sekund ale ze fakt 5sekund. Cize my nijako nepomozeme robime vsetko pre to a vsetko aj to zle len aby sa lyzicka dostala do zaludka. Zelam pevny boj my bojujeme a nevzdavame sa :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Tak u nas je to s jidlem stejny boj...tak v tom nejsme sami. Jinak my stolujeme spolecne u stolu a urcite je to moc fajn. irena.durdilova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Nasemu Misovi je 2,5roku a moc velkej jedlik neni. Vubec ho nemuzu udrzet sedet u stolu, porad ma tolik jinch cinnosti. Zidlicka od Stokke by se nam urcite hodila a treba by na ni vydrzel i sedet a pekne se napapat. Ivana Ulreichova

    OdpovědětVymazat
  6. Fotky máte luxusní! A znáte knížku "Francouzské dětí jedí všechno"? Je celkem inspirativní.

    OdpovědětVymazat
  7. ...tak ja bohuzel moc neporadim :-( Nase dcerka sice zeleninu rada, ovoce vcelku take, sle dostat do ni cokoliv jineho (zdraveho myslim) je nadlidsky ukol. Ale za ten postreh ohledne spolecne vecere bez odbihani moc dekuji, to ke vubec nenapadlo! A pak se divim, za mala resi vse kolem krom jidla :-P Dana (FB: Dana DS, danasvob@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý večer Luci, tak u nás je to s jídlem dost podobné, i když někdy má dny, kdy zfutruje všechno :-) rajská omáčka na různé způsoby u nás také vede a ještě spagety :D poslední dobou i vývary a krémové polívky. Jinak do něj také nic moc nedostanu, ovoce pouze ve formě smoothie- ten špenát mu tam také jednou přihodím :D ano krabičky s ovocem jim pouze já :D takže radu jak na to také nemám, ale říkám si že se to snad časem zlepší :))
    Jinak židlička je parádní a už delší dobu po ní také pokukuji :)
    MK.Michaela@seznam.cz
    Sdílím na FB Michaela Kratochvílová

    OdpovědětVymazat
  9. Moc krásný článek i s tipy, co vařit. S Ellou to mám tedy obráceně, vůbec nechce kremove polevky a ovoce i zeleninu by cpala porad... :) Kdyz byla mimino, tak taky moc nepribirala a kasi atd. jsem do ni cpala skoro nasilim...misku porad vazila, aby snedla aspon 80 gr...ktere mi do deseti minut zase vratila...takze ted u druheho to uz tolik nehrotim...prospiva, tak prikrmy zavadim zlehka a necpu ho zbytecne moc...
    Adela Vlasakova
    adela.prsalova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Píšu ještě jednou - velké množství slov opravené mobilem 😉😊

    Uff, tak si asi mohu oddechnout 😊 když to čtu a podobně slyším i z okolí, tak nás Mareček je velký jedlík. Sní téměř vše. Miluje ryby, masíčko a brambory 😊 jediné, co my zatím nikdy nesnědl je krupičná kaše a palačinky, což je pro mě nepochopitelné 😁
    Na fb sdíleno jako Romana Kašpárková.
    Hezky vecer 😊

    OdpovědětVymazat
  11. Pekny vecer, starsi syn je jedlik jen ve skolce, neustale ho kucharky chvali, jak krasne obedva a vsechno sni.Doma pravy opak, to nebude to nebude, nejradsi by kazdy den mel rizek:-)A jakmile je v tom zelenina, tak neobedva.Zrovna vcera se zeptal...to je rizek? ne cuketove placky....no tak to ja nebudu obedvat:-) A u rocni dcerky zase nepochodim s ovocem, zeleninu papa, ale jak je to jablko ci hruska, uz se sklebi, ale co zboznuje jsou vyvary v jakekoliv podobe:-)
    Katerina.Alexova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. hihi joooo jidlo velke tema ;) ja mam celkem kliku, me malej ji jak otesanek a to vsechno a vetsi Juli neji ovoce, takze uplne chapu ty pocity nekde vysedavat a zavidet, jak ty deti papaj ty pripravene krabicky ;) a ja mam zrovna takovy pekny ;) takze to resim uplne stejne smutickama kazdy den a taky tam nacpu uplne vsechno :D
    p.s zidlicku jsem koupila prave na Vase doporuceni Luci a je naprosto uzasna a ke druhym narozkam pro Alanka (v zari) mame v planu druhou, tak kdyby vysla vyhra.... 😍🙏 dekuji hanka (hanicka@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  13. Dcerka Ema velice ráda stoluje, sice není velký jedlík, ale gurmán, u stolování si mlaská blahem je věrným stolovacím společníkem.
    Židlička by se moccc hodila, v srpnu bude mít dva a naše antilopa s ikei už mi přijde na ni moc miminkovská.
    Sdílím i soutěžím na fb.
    Barajastrzembska@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Předně díky za pěkný článek plný užitečných tipů :)
    Náš Vojtík (6,5měsíce, 9kg!) se zatím seznamuje se základní zeleninou a s ovocem, a ačkoliv by nám (alespoň pohledem) snědl z rukou vše, co s manželem jíme, nejradši by pil jenom mléko :) Doufám, že jak mu chutná mléko (od narození se pohybujeme v horní třetině růstového grafu a paní doktorka se nás každou návěštu ptá, jestli víme, že má mít v roce 10 kg), přijde na chuť i příkrmům...

    Alžběta Sojková, alzbeta.sojkova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Mám dva chlapečky a oba jsou to docela jedlici, takže moc neporadim. Jen že to chce pevné nervy. :) Židlicka je super.:) Jana Kovandova. Zaleska.j@email.cz. soutěž sdílím i na fb


    OdpovědětVymazat
  16. Dobry vecer, syn má 11m a odmita jaké koliv jidlo, jen se koji, čekám kdy se to zlomí, tak treba az ho posadim do zidlicky se svým jmenem 😃😃 mějte se fajn 😘

    Veronika Bilkova
    Jonasovaveronika@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. U nás o stolování nemůže být řeč:) Malej jí nejraději rukama. Když už jídlo nechce, podělí se se psy a pak si dá maminčino mlíčko. Sdílím i na FB. Mirka
    (mirka.cicha@post.cz)

    OdpovědětVymazat
  18. Dobrý den Luci, děkuji moc pěkný článek. Jídlo a stolování považuji za důležité. Snažím se o tom dost přemýšlet, ale potřebovala bych více inspirace, někdy mi docházejí nápady a připadá mi, že vařím dceři pořád to samé. Hlavně svačiny a večeře jsou problém, dcera nejí ovoce ani jogurty, ještě že aspoň to mlíko ji chutná. janabukina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. My doma máme osmi měsíční vybíravou Anetku. Na jidlo sme už stihli vyzkoušet kde co,ale Aník teda baští hlavně sladký 🙈 Nedělám nic jiného než mixuju ovovce, vařím pudingy a kaše a kupuju nejrůznější mléčné dezerty. Co se týká zeleniny, tak vyhrává květák a kukuřice - to musí byt všude,jinak jde většinou příkrm pejskovi. Zaplať pán bůh, že ji chutná maso, když je s květákem nebo kukuřicí 😂 A kousky? Tak to vuuuuubec! Asi to budeme mít hodně podobné jako vy. I přes to všechno,má k jídlu kladný vztah a vydřzí sedět tak dlouho,dokud ji nenaservíruju to,na co má zrovna chuť. A ochutná vše. Přece jen teprve vše poznává a co kdyby ji to zachutnalo ✌️ Snad jí to vydrží... Krásný zbytek večera! Děti jsou vše,ale snad už i ty vaše spí a máte chvilku pro sebe 😉 Lenka Punarová lenka.punarova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  20. Nase deti zacaly jist dobre az si mohly jidlo samy vzit a podle potreby si vybrat, co sni�� Sice to obcas vypadlo jako dost divocina, ale mame dva psiky, kteří hbite zbytky ze země dojidaji���� Nemaji radi cukety, dyne a podobnou zeleninu, ale kdyz je rozmixovana v polevce, tak to sni. Zidlicku bych si moc prala, Ida Streličková, idastrelickova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Hezký večer, nás mladší syn Šimon jí (klepu) zatím jako prokopnuty. Tak snad mu to vydrží. Zatím je v polohovací židli pro malochy, ale ve větší by měl lepší přehled, co se v kuchyni šustne. Sdílím i na fb. Martina Jadrnickova (fb) Jadrnickova@outlook.com

    OdpovědětVymazat
  22. Hezký večer, my máme doma pětiměsíční holčičku, která zatím pořád papá jen mateřský mlíčko, takže nemůžu moc přispět v otázce jídla. Každopádně už se těším až s tím začneme a jsem moc zvědavá jak nám to půjde. :-) židlička je nádherná a určitě i praktická. Lenik.ls@seznam.cz, Lenka Znojilová

    OdpovědětVymazat
  23. Mame doma 21 mesicni holcicku Emicku a musim rict, ze je to poradny jedlik�� kdyz se narodila meli jsme to s kojenim tezke a tak nastalo prikrmovani UM a pote jen UM. Jak prisly prvni prikrmy mala je hned zacala krasne jist. Jsem moc rada, ze ji nedela problem jist jakouliv zeleninu a ovoce. To stejne je u masa, polevek a omacek. Je to vdecny stravnik a nekdy si rikam, kam se to vsechno muze vejit�� doufam, ze ji to vydrzi. Nyni cekame druhe dite a preji si, aby jednou jedlo taky tak pekne�� Katerina Bukacova, email: katerinadvorackova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  24. Mám tři děti (5, 3 roky a půl roku). Ty dvě starší už jsme si naučili, že dokud nedojí, neodchází se od stolu. Je fakt, že zvláště ta starší jedla zpočátku jak vrabeček, mladší jedla vždy hodně, v každém případě pozitivně zafungovala školka a děti doma sní všechno, co před ně položím. Občas jim ze zeleninových a ovocných svačinek musím vytvářet pomalu výtvarná díla (většinou zvířátka), ale hlavně, že to sní. Nejmladší začal nedávno jíst příkrmy a naštěstí mi zatím nic neodmítl. Snad mu to vydrží.
    Květa Sedláčková
    sedlackova.kveta@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  25. Tak u nás jsou největší hrůzou asi snídaně, protoze dcera by nejradši jedla Lipaaanek každý den a nedaří se mi ji vysvětlit, že to nejde :-/ jinak opravdu bomba soutěž!
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Naše holky jedly slušně,kojení je teda moc nebralo, ale jakmile to zavánělo normálním jídlem, tak to jde ;-) I když když to teď srovnám s klukama, tak jedly celkem málo ;-) Na fb sdíleno jako Alexandra Pavlíková (michel.ova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  27. S jidlem zatim zkusenosti nemame, Iankovi jsou teprve dva mesice. Pokud se ale bude poustet do jidla se stejnou energii jako do meho prsu, mame se na co tesit! Libi se mi predstava jezeni/ sezeni u jednoho stolu, takze by se nam zidlicka urcite hodila! Email: michalkakkk@yahoo.com, FB Michala Kartuskova

    OdpovědětVymazat
  28. Já mám spíš opačný problém, Kristýnka (7m) baští až moc a pak ji trápí bolení bříška. I když je z 90% kojená, všechno, co zatím ochutnala, jí moc chutná �� zkoušíme metodu BLW a je to lepší než televize �� ale ten binec všude taky stojí za to... Ladyhawke@email.cz

    OdpovědětVymazat
  29. Kazde dite je s jidlem jine. Prijde mi,ze jsou dny,kdy dcera ji krasne,sni uplne vsechno a druhy den ji musim s jidlem taky nahanet. Kdyz uz neji osvedcene jidlo jako zeleninove polevky a testoviny,uz zjistuju jestli nahodou nema teplotu.
    horakol@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Kazde dite je s jidlem jine. Prijde mi,ze jsou dny,kdy dcera ji krasne,sni uplne vsechno a druhy den ji musim s jidlem taky nahanet. Kdyz uz neji osvedcene jidlo jako zeleninove polevky a testoviny,uz zjistuju jestli nahodou nema teplotu.
    horakol@volny.cz

    OdpovědětVymazat
  31. Dobrý večer, máme 3 děti, 7 let, 5 let a 4 měsíce. Dodržujeme stolování u jednoho stolu. Starší 2 synové nemají s jídlem problém. Až na pár výjimek sní vše. Pokud je něco, co nemají rádi, nedávám jim to na talíř. Do jídla je nenutíme. Snažíme se jim společné chvíle u stolu zpříjemnit nikoliv zprotivit. Díky tomuto přístupu nemají s jídlem problém.
    Barbora Holečková, holeckova.barbora@email.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Tak na tyto zidlicky jsem zrovna zacala koukat a bylo by fakt bezva ji vyhrat :-) nase mala koc rada ji (ufff) a rada ji u stolu s ostatnimi. V sobotu ma akorat narozeniny, byl by to bezva darek :-)
    Lenka Kňazovčíková (lenka.knazovcikova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  33. Nas syn ji vsechno a hodne. Stoluje uz od mala 3x denne s nami a zrovna nad nejakou rostouci zidli premyslime. A.saj@centrum.cz
    FB Aneta Bujok

    OdpovědětVymazat
  34. Naše děti vedu od malinkata k řádnému stolování. Neexistuje jezení mimo kuchyňský stůl. Když už nejsou miminka používáme klasickou židli a dokud nevyrostou, klečí na ni. Takže rostoucí žídle by se hodila. S nejezením naštěstí zkušenost nemám, máme jedlíky. Ufff (misams@seznam.cz FB Michaela Misams)

    OdpovědětVymazat
  35. Obě děti jsou kojené a moc jim chutná. Starší syn (17 měsíců) je neuvěřitelný jedlík. Jeho druhé slovo bylo mňam, mňam :) Někdy mám pocit, že pro něj celý den jen připravuji jídlo a vlastně od začátku dělám vše domácí. Naštěstí jí sám, takže odpadá krmení. Pochutnává si skoro na všem, co pro něj nachystám, jí veškeré ovoce, sýry, bílý jogurt, vařenou zeleninu... Teď je úžasné období, kdy si může sám na zahradě natrhat, na co má chuť - rybíz, angrešt, hrášek... Jinak miluje i citron, kyselé okurky, černé olivy, pivo... Od začátku jíme společně, dávám mu ochutnávat, když vařím a když něco nechtěl, zkusila jsem mu to nabídnout znovu a znovu, díky tomu začal jíst některá jídla, která předtím nehtěl. Mladšímu synovi bude pět měsíců a čas na příkrmy už se také pomalu blíží. Doufám, že bude stejný jedlík jako jeho brácha. Židlička by byla právě pro něj. Lenka Hermanová, lenka.hermanova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Syncek ma 4 roky a od malicka je nastastie velmi dobry jedlik- s vacsinou potravin a jedal nebol problem. Vzdy som sa snazila uprednostnovat zdravu vyvazenu stravu, vratane vela ovocia a zeleniny, tak aby ich vnimal ako nieco normalne a bezne. Ak mu nieco nechutilo, skusila som to nabuduce pripravit inym sposobom a vacsinou si k tomu nasiel cestu, jedine, co od mala odmieta su rajciny, tak tie teda vynechavame :) Snazim sa dat mu priestor, aby si mohol vybrat na co ma chut a pred varenim sa dohodnut, chvalabohu vacsinou to funguje. Mladsia sestricka zacne s prikrmami coskoro a dufam, ze sa nam to podari zvladat rovnako, bez vacsich problemov :)
    FB : Bea Mimita , mail : bea.mimita@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  37. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  38. Juu to by byl dárek k narozeninám, jak pro mě tak pro synka, se kterým je máme ve stejný den 12.7. Tato židlička by byla u nás hojně využívaná, pač Adámek miluje jídlo, ale jedině když dosáhne na stůl a to je jenom když ho mám na klíně, v jídelní židličce co máme je od stolu mooc daleko prý podle něj :-D
    Fb: Peťula Dbalá
    Dbala.petra@seznam.cz
    A sdilim i na fb ;-)

    OdpovědětVymazat
  39. Starší syn (2,5r) jedl do nedávná téměř všechno, ikdyž ještě poradně nemluví, tak "bleee" umí krásně �� A přijde mi, že jí podle nálady. Jedou mu hlavně rohlíky, banány a bohužel sladkosti...sem tam kousek něčeho k obědu, kdy chce samotné těstoviny, samotnou rýži atd. a odmítá omáčky. Krémové polévky mu naštěstí taky jedou, pokud jsou v ní kousky opečené housky a nejvíc miluje vývar s knedlíčky od tchýně �� No a pak před spaním chodí a neví co všechno by snědl a furt "hamham" ��
    Sdíleno na fcb jako Veronika Lencová, horakovanika@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Můj dvouletý Matyášek vždycky krásně papal. Má rád vše, miluje zeleninové saláty a kompoty. Ovšem od té doby, kdy mu začaly růst poslední stoličky, zamkne pusu, zavře oči, ať to jidlo nevidí a nedostanu do něj skoro nic. To nepomůže přemlouvání, slibování... Ale bobon, jak říká, to problém sníst nemá. Nasadí smutné oči, poprosí a řekne "Mami bobon". No jak pak můžu říct ne..
    Lucie Vlčková
    lucinka22@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  41. moje dcera do teď jedla krásně, ale teď se to zlomilo....neposedí, vybírá si, chce jíst sama, ale do pusy se netrefí ani náhodou, nejraději by jedla jen co tatínek :D a po každém jídle to v kuchyni vypadá na nový generální úklid
    Hana (sleduji jako Háňa Dlouhá-fb) hana.dlouha125@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  42. 7-mi měsíční dcerka je nejedlík... mléko odmítá a jedinou záchranou jsou pro nás příkrmy, ale chutnají jí jen ty doma připravené což je pochvala pro mě jakožto mámu ta nejcennější. Nela Vrbová - hrabalova5@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  43. Moje 2-lete miminko :) je vybíravé, že 3-chodoveho meníčka zobne do jednoho chodu. Jinak je ale jedlík a odpovídá tomu i jeho oblečení.
    Moje druhé miminko, 3 měsíce, zatím papka od maminky, ale vypadá, že bude tak pěkný jedlicek :)

    OdpovědětVymazat
  44. A rajská na sto způsobů, jak je mi to povědomé :-D mám děti (dcerku 4 roky a syna téměř 2 roky). Nikdy nebyli moc jedlíci, co se týče jídla od příkrmů. Kojení byl pravý opak a syna snad budu kojit do puberty :-D člověk začal brát jídlo úplně jinak, musí být kreativní, vynalézavý, umět kamuflovat. By mohl s klidem učit ve špionážní škole co jak do jídla schovat :-D ale co mají rádi (dalo by se říct), jsou omáčky a nejlépe ty naše. Naučila jsem se je zahušťovat jinak. A co mají rádi je pečené maso :-D záleží i na hladu, kolikrát vyluxují talíř a kolikrát se v tom nima jí a vybírají a pak zazní to fuj, co je to zelený, rady je kousek zeleniny. To jist nebudu. Když je dcerka ve školce (kde samozřejmě sní úplně všechno), tak syn si se mnou rád dá zeleninová jídla, aniž bych to musela mixovat. Zvláštní, jaký vliv má u stolu starší :-) kazí morálku 😀 Díky za pěkný článek. Míša Drozdová (drozdova.misa@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  45. Dobrý den, náš půlroční syn tomu taky moc nedá, doktorka nás straší a tak přikrmuji už od čtvrtého měsíce ale velká část přesnídávky stále končí ve mě :-D krmíme zatím ve vypůjčeném houpátku a tak už nějakou dobu pokukuji po Stokke, vyhrát ji by bylo bezva! Díky za možnost soutěžit o ni :-) Sdílím a přeji ať Vám děti pěkně papkají a rostou! Veronika Bartošková (nuggetka@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  46. Ačkoliv žádné děti ještě nemám, přispěji příspěvkem o kloučkovi, kterého 2x týdně hlídám. Toníček (3 roky). Když jsem do této rodiny přišla, Toníček bohužel, žádné stolování s pevným řádem neznal. Jedlo se nejvíce na gauče, při puštěné pohádce. Pomalu, ale jistě jíme již u stolu, čteme si pohádku, nebo prohlížíme si knížku. Tudíž,židličku bych věnovala zmíněné rodině :-) Jinak s jídlem zatím Toníček nemá problém, sní, co mu připravím :-)
    Nika Bezemková (bezemkova@bezemek.cz)

    OdpovědětVymazat
  47. Naše 3 letá cacora ma sve dny. Někdy ji jakz takz normalne a nekdy je to boj. Zasadne ale neji zelene veci. Vadi ji i kousicek bazalky v omacce na spagety... to je pak na pulhodiny domlouvani at to sni. Ale co fakt muze tak je ovoce. Hlavne ted maliny, jahody, boruvky to nestihame kupovat. Jedine co musime trochu vychytat je to stolovani...ona behem jidla stale nekam odbiha pro ni zrovna v tu chvili dulezite veci a mi tecou nervy...
    Dekuji za soutez a preji hezke leto.
    Radu.eliasova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  48. Ahojky, u nás měl náš malý, teď už dvouleťák, u dětskké přezdívku Otík - otesánek :D. Do roku snědl vše, miloval veškeré domácí příkrmy, mlíčko, polívky... což mu vydrželo do dvou. Teď už si zkouší vybírat. Sice stále má rád ovoce a zeleninu, především okurek, papriku, jablko, meloun... ale za to jogurtu moc nedá, sní 3-5 lžíček a pak už ho nechce. Aby ho stolování a samotné jídlo i bavilo, snažím se mu z jídla dělat obličeje/zvířátka, což mu pak jde samo. :D Doufám, že i naše druhé mimi, co se zatím "peče" bude stejně dobrý strávník. Paaa a krásný den i celé léto. Marie Babicová, na FB jako Marie Babicová, můj email: KaluzovaMajka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  49. Náš roční synáček je "born to eat". Miluje všechno jídlo (tedy kromě brokolice). Jeho první slůvko bylo "mam mam", což mi napoprvé nahnalo do očí slzy dojetí, protože jsem si naivně myslela, že říká "máma", nicméně se ukázalo, že to znamená "ňam ňam". Nejšťastnější je, když může jíst úplně sám bez mé pomoci. Když jsme zaváděli příkrmy, tak se také párkrát stalo, že prostě nechtěl. V těchto případech se mi osvědčilo ho prostě nenutit. Marika Mikšovská - miksovska.marika@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  50. Nás tohle všechno teprve čeká, tak zatím jen sledujeme, jak to probíhá u ostatních. Doufám, že se nám podaří plně kojit celých 6 měsíců, a pak bych chtěla pomalu začít zkoušet příkrmy. Uvidíme jestli bude spíš na kašičky nebo blw. Věřím, že si sám řekne, co mu bude vyhovovat. Nejlepší jedlík je desetiměsíční sestřenka toho našeho malého v bříšku. Ta nejen, že baští všechno, ale ještě si u toho celou dobu dělá hlasité ňam ňam ňam. :-)))

    (Barbora Holičová, barboraholicova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  51. S tipy na povzbuzení k jídlu bohužel neporadím, syn je veliký jedlík. Sní vše a jak dojí, tak se vrhá na můj talíř. A ještě to komentuje stylem: "Hmmm, to je dobrota maminko :-)". Dcera má teprve pár dní, tak uvidíme, jak to bude u ní.
    Sleduji na fb jako Lucie K. Johanikova, mail johanikova.l@email.cz

    Přeji krásný den a hodně úspěchů s jídlem :-)
    L.

    OdpovědětVymazat
  52. Naše stolování ma jeden zásadní problém. Chybí nám totiž stůl. Nějak se prostě nevešěl :o) To vše napraví brzské stěhování, ale co udělám s naší "nejedlici" to nevím.U pasáže "..oběd jíme i hodinu"jsem se jen trpce pousmala...to přesně známe. Tak třeba až se sejdeme všichni u nového stolu, bude to lepší.Pevně v to věřím ;-) A pokud by u něj byla i úžasná Stokke židlicka se jménem Johanka...Zázraky se přeci dějí :-) ;-)

    OdpovědětVymazat
  53. Našemu Jeníkovi bude půl roku až za dva týdny, takže je ještě plně kojený, ale když jíme, začíná se nám sápat po jídle s otevřenou pusou, tak nevím, jestli vydržíme než mu bude 6 měsíců... Doufám, že mu to nadšení pro jídlo vydrží :-) A židlička Stokke by senám moc hodila, new born set je parádní, líbí se mi, že miminko stoluje od začátku s dospělými u stolu. Hezký den! Markéta Kindelmannová (piece.of.north@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  54. Nas skoro triletak jedl cca do 18 mesicu ukazkove, pqk se to nejak zlomilo a od te doby ma asi nejakou verzi delene stravy. Ma obdobi treba mesic, kdy sni jen suche testoviny, suchy chleba nebo samotnou ryzi... ma asi tri oblibene jidla, ktere sni i sam, jinak ho musim krmit, aby vubec neco pozrel. Zeleninu ji jen schovanou,zapecenou, rozmixovanou, nebo to, co si urve u dedy ve skleniku. Od stolu odchazi kdy chce a neni v nasich silach ho udrzet, coz me stve a musim s tim neco udelat :-/ na fb sleduju jako Jana Frantikova, jhruzova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  55. Dobrý den, naše brzy již roční dcera jí krásně. K mléku by nejraději něco pŕikusovala. Když vidí někoho jíst, hned slyšíme její ňam ňam. Takže naštěstí žádné speciální fígle nepotřebujeme. Hezký den, Pavla (pasula@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  56. krásná soutěž a židličku bychom určitě využily naplno. Naše roční dcerka je pěkný přežvýkavec, ačkoliv nemá zoubky(no teda má jen jeden), tak chce uplně vše. Přestože je najedená, tak jakmile si jde dát něco k jídlu jiný člen rodiny, tak už se o Vás opírá a a říká "ham, ham, ham" :) zatím jsme nenašli nic, co by jií nechutnalo :) hhranolkakatka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  57. Tak nas Matusek je jeste ve 4 a pul mesicich na mem mlecku a uz ted ma 9a pul kg tak uz je z neho poradny chlap ☺a uz s moc tesim az zacnem davat prikrmy a bylo by super mit k tomu zidlicku stokke 😊 Barbora Kohoutkova email: wafa@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  58. Zdravím vás. Asi máme štěstí. Náš Toníček papá krásně už "od porodnice". Bohužel byl téměř od začátku ze zdravotních důvodů odkázán na umělou výživu, ale zvládá to statečně. Příkrmy pro nás byly ze začátku problém, odmítal všechnu zeleninu, ovoce. Zlom nastal, když jsme přidali k jídlu maso. V ten moment otočil a sní snad všechno co se mu naservíruje. V téměř devíti měsících má devět kilo, ale vzhledem k tomu, že je to kus chlapa, tlustý není :D Pokud jde o stolování, ráda bych, kdybychom trávili při jídle více času všichni společně. Tatínek je ale časově dost vytížený, takže společné jídlo je záležitostí slavnostní. Snad jen zatím ;)

    OdpovědětVymazat
  59. Pěkné pondělí,

    my řešíme s dcerou jídlo od malička. S mlíkem problém nebyl, ale po přechodu na příkrmy začala ta správná legrace. První měsíc byl v pohodě, ale od té doby děs. Co jí podobné jídlo, co my, tak je to lepší. Má pár jídel, které sní s chutí, u ostatních je to vždy o přesvědčování a vyjednávání. Naštěstí má ráda zeleninu (i když jen v syrovém stavu) a ovoce, tak aspoň něco :)

    Katka (Katerina.Horova86@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  60. Židličku od Stokke mám na wishlistu od doby, kdy byla Marianka ještě v bříšku. Zatím si užívá pouze mateřského mlika, ale jedlik je pořádný! Krásně se kulatí a buclatí 😎
    email martina.chroustova@gmail.com
    Na fb Martina Mufinka

    OdpovědětVymazat
  61. Nádherný článek, nádherné fotky, nádherné děti! A úžasné jídlo :-) Dcerka je naštěstí jedlík dobrý, takže jsem moc ráda, že nemusím za ní běhat se lžičkou. Pravdou je, že se snažím připravovat jídla, která má ráda. Stoluje s námi u stolu ve své židličce a už se nají úplně sama, přestože jí ještě nejsou 2 roky. Teď v létě si užíváme čerstvé ovoce a lehčí jídla.
    Sdlím na FB (Andrea Petrová).

    OdpovědětVymazat
  62. Táda se narodil s nízkou porodní váhou a jedlík nebyl nikdy. Jak jste psala, tak i on je stále i ve třech letech pod tabulkama :) ale je spokojený, když má hlad tak sní všechno a řekne si o cokoli. Když jsme doma všichni, tak se snažíme jist v u stolu, ale přiznám se, ze když jsme doma sami, tak jíme i v obývacím pokoji..u pohádky toho sní více :)
    Email: tadeasek3@seznam.cz
    Na fb: Terka Kolková

    OdpovědětVymazat
  63. ja mam doma taky priemer i ked by som si predstavovala, aby jedol este o trochu viac a najma v klude za stolom a sam :D :D ale mame take obdobia ze chuti viac inokedy menej, najma s vekom je viac vymyslania co sa bude jest a co nie :-/ email: michaela@bopko.com FB: Michaela Bopko

    OdpovědětVymazat
  64. Toník je kus chlapa :-). Je mu sedm měsíců a máme přes 9 kilo. Že začátku snědl cokoliv, co jsem mu dala, ale poslední dobou už tomu jídlu moc nedá. Jí jen novinky. Jakmile chci aby snědl něco, co měl den před tím, tak ochutná lžičku, dvě a pak už do něj nic nedostanu. Našpulí pusinku a neotevře. Snažím se tedy vařit stále něco nového, ale už mi dochází nápady. Nejvíc nám teď chutnají hotovky od sunárku, ale ty mu davam jen na výletech :-)
    Email : balufik@seznam.cz
    Na FB : Lucie Fenyková

    OdpovědětVymazat
  65. Krásný článek, moc pěkné fotky. Děkuji za příjemné počtení. Mam 3letého a 3mesíčního chlapečka. Momentálně zařizují komplet novou jídelnu a radi bychom pro kluky tytl to židličky. Tadík baští rád a vše. Bohužel u toho sedí na lajdaka. Dospelacka zidle mu nevyhovuje. Pořad si kleká nebo dělá jine blbosti. Tak by se nám libila výhra. Přeci jen je příjemnější koupit jen jednu než dvě 😁😍 Martina Šlapáková (mauta87@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  66. Ja se pridavam k jedlikum. Hugo, kdyz vidi nekoho jist, tak stoupne pred neho, otevre pusu, taha za kalhoty,zacne se pohupovat a vola mnam mnam! Nastesti to zatim praktikuje jen v rodine a u znamych. Pokud jime spolu, stejne jidlo, tak ja mam vzdy samo lepsi, odhazuje svoji lzici na zem a sape se po moji... je to zabava, ale obcas i marne dohadovani, ze uz staci.
    Lenka Kostkova
    lenkakrmelova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  67. U nás to na začátku vypadalo podobně, Pepi byl hubeňour na spodní hranici tabulek. My v té nemocnici po šestinedělí dokonce i skončili:/, tam ale Josífek odmítl jíst úplně, takže revers, domů a změna doktorky... A během měsíce se krásně rozbaštil a začal přibírat:-) Teď (14m) je z něj takový jedlík, že říkáme, že snědl to hubené mimi, co jsme měli doma na začátku:D Jeho oblíbené "mňam mňam" křičí tak, že ho musí slyšet i sousedi:-)
    Židlička je nádherná, zrovna se po nějaké poohlížíme, do té "miminkovské" už se nám skoro nevleze:D V té by se papalo!:)

    Tak jídlu 3x hurá a držím pěsti, aby se to u Vás taky rozjedlo:D

    Veronika Kudelová
    veru.kudelova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  68. Moja Klárka sa narodila maličká, mala iba 2 kilá.. počas kojenia som bojovala o každú kvapku a stačilo to! Dnes má 8 mesiacov a papa super, nemôžem si sťažovať. Chuti jej všetko, dokonca, raz som jej dala fakt otrasný prikrm a zjedla ho ako najväčšia labužníka... ale drží si líniu, zatiaľ má 7kg...;) divotvornyhrncisko@gmail.com Miriam Landae

    OdpovědětVymazat
  69. Moc děkuji za Váš článek. Také máme doma jednu nejedlici, ale snažím se to brát jako váš pan doktor - kaká, čůrá, zlobí, tak je asi v pořádku :) Smutycka nás taky zachraňujou a pak taky pomáhá, když vidí, že jíme společně třeba i z jednoho talíře. Je ještě malá - 14 měsíců, tak se jí snažím i naši stravu přizpůsobit, což nejde vždy, ale bývá to pak úspěšné.
    O židličce uvažujeme, tak by výhra byla skvělým překvapením.
    Michaela Teuchnerová
    Michaela.teuchnerova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  70. dobry den , ja mam doma krasnu 10 mesacnu princeznu ktorej by sa taka uzasna stolicka zisla �� dakujeme a prspevok zdielame �� Ivana Ivka Staroňová staronovaivana@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  71. Mam 9m dceru a nastastie pekne papa vsetko, co prislucha jej veku. Dufam, ze sa casom nepokazi...
    Jedna poznamka k smoothies: niektore vyzivove poradkyne ich neodporucaju kvoli velkej koncentracii fruktozy, ktora zatazujem travenie malych deticiek. Tak teda neviem...
    SlavkaSimkovaSebestova sslavulka@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  72. My jsme zatim žádné velké problémy s jídlem nemeli,obe holky ji skoro ukazkove:-) Zuzana Zuntova Tymlova zuzankat@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Moje osmiměsíční Eliška ještě nestoluje, zatím jí v náručí, a to mateřské mléko nebo maso/zeleninový příkrm. Anebo ji nechám na zemi ochutnávat kousky ovoce. Mám dojem, že nezáleží na chuti nebo preferenci, ale spíš na správném načasování a na její náladě, jestli sní jen jednu lžičku anebo celou mističku.
    FB: Eva Perglerova Roupcova
    eva.perg@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  74. Dcerka má 20 měsíců a vždy se u ní střídá období kdy do ní nedostanu téměř nic a naopak období kdy by snědla snad vše. Ale teď se to ustalilo a malá sní vše co uvaříme. Snažím se dělat stravu hlavně pestrou a teď když je všude kolem plno ovoce, tak děláme občas různé ovocné pokrmy což malé hodně chutná...

    FB: Dominika Nikki
    Email: dominiccaa@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  75. Našemu Samuelkovi je rok a půl a je to teda veliký jedlík. Sní snad vše co mu nachystáme. Nedostává se k sladkostem, raději mu dělám různé kaše z ovoce, nebo ovocné saláty. Miluje meloun a salátové okurky.
    veronik.malone@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  76. Andrea Stastna - aj.aja@seznam.cz
    Dobry den, mam dceru:) za par dni bude mit 10 mesicu a s jidlem tedy problemy nemame:) je to moje mala popelnice na jidlo:) kdyz se narodila mela 3850 g a 53 cm takze taky kus zenske:) od sameho zacatku jsem ji musela na jidlo budit skoro hodinu ale papala moc hezky:-) ted krmim v autosedacce a chystam se na zidlicku a take jsem si vyhlidla od stokke ale bohuzel to neni zrovna levna zalezitost ale za to top:), takze mit doma zidlicku od stokke by bylo luxusni a moje princezna by mela svoji luxusni zidlicku a jeste se jmenem:) tak snad se na nas stesti usmeje a neco vyhrajeme.:)

    OdpovědětVymazat
  77. Náš 8 mesačný Matyáš je od začiatku priam ukážkovo... Klop klop :) Petra Klapilová Krbová petra.krbova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  78. Zuzana Dobisova
    dobisovazuzana@gmail.com
    Takže jedenie je aj u našej 23 mesačnej Ninky boj... teda je to skôr môj boj s jej jedením :( nakoľko je kojenia.. niekdy mam pocit, ze viac ako ked bola malá nechce pekne papať. Keď sme doma pýta cicik každých 30 minút... nevadilo by mi zo keby sa aj normálne napapala.. raňajky, obed a večeru ju prehováram a uplácam lizatkom aby aspoň nieco zjedla... a co je to sa dobre vyspať nepoznám uz 23 mesiacov lebo aj v noci chce mať cicik stále v ústach ;)
    Ale o tom je materstvo...
    Aj ked ju nadovšetko milujem neviem sa na ňu za to hnevať :)
    Stokke veci milujeme... začali sme kočíkom a prešli postupne aj na iné veci... stolička Tripp Trapp je TOP- malá ju zbožňuje a ja sa hlásim do súťaže o stoličku pre môjho brata, ktorý čakajú už tretie babo a viem, že by ich takáto skvelá vec veľmi potešila :)
    Takže zdieľam a prajem Vám krásny deň :)
    Zuzka a Ninka 😘😘😘

    OdpovědětVymazat
  79. My zatím přírůstek do rodiny čekáme a to v srpnu..takze by nas určitě potěšila tato skvělá zidlicka, na kterou mame zálusk :-))
    email: martina.lomberska@gmail.com
    Na FB Martina Lomberská

    OdpovědětVymazat
  80. Moje dcerka je přesným opakem jedlíka, tedy co se příkrmů týče. Na osmi měsících žije z mateřského mléka, "kapsičku" s prikrmem ji tři až čtyři dny, k tomu sní na třikrát "kapsičku"' ovocnou. Na lesní jahůdky, borůvky a rybíz, ale otvírá pusinku jak malý ptáček zobáček.
    Barbora Hattermann Hrušová, Barbora.hrusova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  81. Ahojky :). Muj syn Kristian se taky narodil velky, mel 4.1 kg a 54 cm. Byl velky celou dobu a hezky bastil. Bohuzel ho apetit take opustil ��. Ted jsem vdecna za kazdou zbastenou ovocnou kapsicku, za kazdy aspon z poloviny zbasteny obed :). Take se snazim, abychom jedli spolecne. Je to tezke, muj muz dela provozniho restaurace, takze v praci je opravdu dost. Znacku Stokke mame moc radi, mame kocarek a spoustu dalsich veci. Trip Trap je skvela tim, ze je rostouci. ��
    Tereza Vodicová
    tvodicova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  82. FB Petra Vojtěch, petra.sebestova1@gmail.com
    S jídlem u našich dcer docela bojujeme. Normální jídlo do nich dostat nás s mužem stojí velkou dávku trpělivosti a přemlouvání - bohužel, ale něco jíst musí.

    OdpovědětVymazat
  83. Naše malá dcera začala teď v poslední době jíst sama ale stále jí sem tam rukama

    OdpovědětVymazat
  84. Rozince je 10 měsíců a doteď bylo vše v pořádku, papala téměř vše, co jsem jí dala. Teď jie bohužel začaly růst zuby. Před týdnem vylezly jedničky dole, po třech dnech začaly lézt jedničky nahoře, takže jsme jen na mlíčku. Každopádně já sama jsem moc nejedla a až dnes si postupně uvědomuji, jaké fígle na mě mamka uplatňovala. Nechtěla jsem vůbec pít mléko,tak dělala ,,mlékovou polévku" což bylo lehce osazené mléko s uvařenými nudličkami apod. :-)

    OdpovědětVymazat
  85. Mame zidlicku jednu a je super.prvy kluk bol narodeny predcasne a jedlo je do teraz viac menej boj,za to plnu chut a apetit si uzivame u druhej dcerky.tej nam ale zidlicka zatial chyba a tak je o nu boj��
    mrodakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  86. Pekný večer, naša malá Terezka s prikrmamy ešte len začína, našťastie je teraz veľa sezónneho ovocia a zeleniny takže všetko má krásne čerstvé a často z rodinnej záhradky :) Stoličku sme asi nevybrali dobrú, zle sa jej v nej sedí a nevydrží dlho, väčšinou dopapa na rukach. Vasa Stokke vyzerá jednoducho úžasne :) Vdaka za inšpirácie! Zdieľam na FB ako Veronika On Nemčeková. Mail: nemcekovaverony@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  87. U nás je jídlo každodenní boj. A to už od prvních příkrmů. Dcera je vůbec nechtěla a jediné, co by mohla pořád bylo kojení. Teď dceři na podzim budou 3 roky a já každý den vymýšlím strategii, aby něco zdravého a výživného snědla. Iveta Ptáčková iveta-ptackova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  88. FB: Kristína Pangrácová
    pangracovakristina@gmail.com
    S naším 8 mes. Adamkom sme v papani nováčikovia .. no napriek tomu je velky papač chutí mu skoro všetko ..kedze mam Stokke Xplory kociarik a je úžasný verím ze aj stolička je super a neskutocne by sa mi hodila ... Prajem pekny vecer ��

    OdpovědětVymazat
  89. Matheo je maly jedlík od narození ;-) i kdyz mel v mem břisku na pupeční snure suk, narodil se s 3,72kg ;-) Nyní ma 7mesicu a váží cca 8,5kg. Je jako maly otesanek. Brzo spapa i me a poradna jídelní zidlicka by se nam do naseho malého bytecku hodila.

    lucihajkova@seznam.cz
    FB: Lucie Luu

    OdpovědětVymazat
  90. U nas je to taky boj. Starsi syn, 5let, je ziv na pecivu, testovinach a ryzi. Namazat jedine Lucinou (ne, neni to reklama), na testoviny a ryzi kecup, nepohrdne kurecimi rizky. Obcas krupicna kase, knedliky s vajickem a parky. A kdyz je jo dobra nalada, tak i nejaky vyvar. Z ovoce jedine jablko a preslazenou jablecnou presnidavku v kapsicce, coz se ovocem moc nazyvat neda, ale aspon neco. Mladsi syn, 3 roky, je vetsi jedlik, ten ochutna skoro vse. Ale uz si zacina taky dost vybirat a bojkotovat maso.

    Jitka Kotenova
    Kotenova.jitka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  91. Naše Amálka jí ráda a všechno ikdyž na to nevypadá. Při svých 2,5letech má pořád něco málo přes 10 kg :-) Největší úspěch má u nás kuře či králík, celé růčo obírané :-D druhá Karolínka (9m) je taky jedlík,ikdyž zatím převážně kojená.
    Kristýna Žáčková
    zackova.kr@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  92. milena.hynesova@seznam.cz
    FB - Milá Milli

    Také bojujeme s jídlem, občas pomáhají pohádky pří jídle.
    Super článek ��

    OdpovědětVymazat
  93. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  94. Pěkný večer, my máme doma 2,5 měsíční miminko, ale do budoucna by se nám tato skvělá židlička určitě hodila.
    Eva Matušincová (eva.matusincova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  95. Dobrý den nás syn teď 14 měsíců do roka jedlík nyní bojujeme se zeleninou a ovocem. Což mě mrzí je období jahod, malin.,meruněk�� jinak asi po tatínkovi vše kde je slovo masíčko tak to sní. Za syrového stavu zeleninu nejí ale uvařeno v polévce sní. ��Doufám že se to časem zlepší Zuzanu Lauerová. (hermanovazuzka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  96. Mam 2 chlapecky,ten mladsi ma zatim mesic,takze u nej je strava zatim pouze o kojeni.Ale starsi syn (2 roky) basti krasne.Sni naprosto vsechno,co mu nachystam a podotykam,ze vse delam doma bez cukru a dochucovadel.Ted v lete uz sem tam povolim a dam mu zmrzku,jinak sladke vubec nezna a nevyzaduje.🙂
    Na FB jako Nikola Nekvapilová
    N.i.k.y.s@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  97. Moje dcera je docela velký jedlík. Je skoro pořád pri chuti a neustále něco láduje. 😄 Jsou ale dny, kdy toho moc nesní, to se snažím do ní dostat jídlo marně. V průběhu celého dne něco zobe - nakrájím do misky ovoce (včera třeba broskve), a pak si chodí brát, když má chuť. :) Občas třeba jen hraje, že nechce papat. První lžičku do ní v podstatě natlačím, a když zjistí, že je to "mňam", tak pěkně padá. :)
    Silvous96@seznam.cz
    Fb.: Silvie Rujbic Ruibarová a sdílím :)

    OdpovědětVymazat
  98. U nás doma máme 11 měsíčního ochutnávače! Když vidí, že jíme, tak musí ihned ochutnat, nebo je zle! Bohužel to ochutnáním končí a víc jak 2 sousta/lžičky nepozře...takže si momentálně připadám, že budeme mít "prsomila" do puberty :-D Klára Mutinská (k.mutinska@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  99. Můj syn byl zpočátku velký jedlík. Hned první příkrm snědl úplně celý! Ale teď, ve dvou letech, by nejraději jedl jenom ''mjinu'' (zmrzlinu) :D stravu se snažím korigovat, vařit zdravěji, protože nechci, aby měl tak špatné stravovací návyky jako já. Ale babičky a hlavně děda mi mou snahu s úspěchem ničí :D tak snad časem pochopí a v dospělosti mi poděkuje :)

    OdpovědětVymazat
  100. Naďa Dubová nada.dubova@centrum.cz
    My jsme s prikrmy teprve zacli a zatim zadna slava, domaci zelenina je snad uplne vsude jen ne v brisku toho naseho lumpa. Asi ceka na poradny steak. :-)

    OdpovědětVymazat
  101. Tak my našeho syna můžeme zatím zařadit mezi jedlíky, je mu teprve 9 měsiců a 9 kilo (což jsem já neměla ani na roce��) v tomto je celý po tatínkovi, zatím sní vše co mu dám. Jasně jsou dny kdy mlc nechce jíst vesměs když mu rostou zoubky a to třeba jebom kojíme, ale jedlík je to zatím dobrý i když kojení je pořád top takźe v tonto neporadím, ale mám kamarádku která má dceru, která bude mít v srpnu dva roky a stále je jenom na UM jelikoz nic pořádně nechce jíst, jinak můj meil pajuska.am@seznam.cz a na fb sdílím �� na fb Pavlína Macháčková

    OdpovědětVymazat
  102. Ahojky,
    při šesti dětech jsem zažila jak jedlíky, tak nejedlíky. Nejmladší ze synů, tříletý, stále s jídlem válčí. Nejraději by jedl jen krupičku nebo špagety. Čekám, kdy se to zlomí. Zato nejmladší roční holčička by jedla pořád něco. Pusinku má stále otevřenou jako ptáčátko :-) ( Ali Kali Kabátová, kalisa@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  103. Ja sa mozem pochvalit detmi ktore zjedia vsetko co nezje ich.maju velmi radi ovocie aj zeleninu a vedu u nas cerstve uhorky.ziadnu radu ako nato nemam,pretoze mam to stastie ze je to takto od narodenia.Matyas 3,5r svoju stolicku ma, no Johanka 10m este nie,takze si rada o nu zasutazim
    timea.piacek@gmail.com
    Fcb Timea Piaček

    OdpovědětVymazat
  104. Fb Romana Mytnikova email. Romana.mytnikova@centrum.cz

    Sdilim i na fb... ja mam nedonosene miminko, ktere je zroutem od zacatku.. kdyz se poprve dostal k prsu radeji vypil vic, co kdyz mi uz nedaji jist.. a podobne se k jidlu stavi doted 😀 Rok a 8 mesicu...

    OdpovědětVymazat
  105. Nase Sarinka (6mesicu) před nedávnem začala s prikrmy. Doporučení začít s par lzickami a dávky zvyšovat se nás tak trochu netýkalo, protože od druhého dne snedla normálně celou porci a ještě k tomu mléko ode mě. Trochu se bojíme, ze nás za chvíli sní :) Tak uvidíme co bude dal... zatím jíme z lehátka, takže zidlicka za chvíli bude potřeba!
    crazy-lucy@seznam.cz
    Na FB sdílím jako Lucia Tra Lenuvole

    OdpovědětVymazat
  106. My nemáme chlapečka, ale ziravinu. Sní, na co přijde a porad má málo �� Naštěstí to zatím ve 13m vypadá, ze má výborné spalování, protože je hubenoucky a já bych mu ze srdce přála, aby mu taková chuť k jídlu a rychlý metabolismus vydržely cely život �� vitaskova.edita@gmail.com
    Edita Vitaskova

    OdpovědětVymazat
  107. Tak mi s nasim polrocnym syncekom Jurkom sme zacali s prikrmami..Zatial nam vsetko chuti.Ci zeleninka,masko,cestovunky,ryza ale taktiez neodmietne ani dobre ovocicko(to kolkokrat ani nestiham naberat)dufam ze nam toto papkanie takto vydrzi.A stolicka je top��
    zuzana1810@azet.sk Zuzana Koprivňanská

    OdpovědětVymazat
  108. Stolování zatím nevím ,ale řekla bych, že naše nenarozené miminko je jedlík už teď :-) eva.zlobidlo26@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  109. edita.drabkova@seznam.cz, fb - edita.drabkova. Rad, tipů a triků od vás padlo již dost, jsem zvědavá na realitu u nás :)

    OdpovědětVymazat
  110. Ahoj Luci, to máte dost podobné starosti, jako my. Syn má skoro ve třech letech 12 kg, malá taky měla dobrou váhu při porodu, ale i přesto, že mlíko jí jde, tak moc nepřibírá. A příkrmy zatím vůbec nechce, něco do ní nacpat je hodně náročné... Moc tipů tím pádem nemám, akorát vím, že u nás platí, že když nemáme nic sladkého, tak to normální jídlo pak jde mnohem líp... Dana Charvátová (kristova@post.cz)

    OdpovědětVymazat
  111. Naše Ella má v roce víc jak 11kg a máme přesně opačný problém co vy. Dokud vidí jakékoli jídlo tak je k nezastavení. Ovšem velmi čilá je i bez toho, takže jsem vlastně ráda, že dobře jí, aby jí energie vystačila. S nejedlíky jsem měla zkušenost ve školce, kde jsem pracovala a nic jiného než trpělivost se nevyplácí, nucení do jídla a podobné metody mají většinou opačný efekt a tak všem maminkám doporučuji, aby se obrnily pevnými nervy a nenechaly se vykolejit, každé dítě se jednou rozjí.
    (Fb Helena Nobile)

    OdpovědětVymazat
  112. Naše Anička má teprve tři měsíce a tři dny, takže zatím papá jenom moje mléko ale už teď je to pěkný jedlík a doufáme, že ji bude chutnat i později, až zavedeme příkrmy :-) sice je ještě brzo ale židlička se nám moc líbí a později by určitě našla využití :-)
    Iveta Matócsiková
    I.Matocsikova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  113. Zdielame u nas je stolovanie zakladom a vzdy papame.pekne spolu a veru by sa nam zisla pre Simonku bracek svoju ma andrea medvedova gyorgyfiovaandrea@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  114. My stolujeme jedine na TrippTrapp stolicke uz skoro 3 roky,neskutocna spokojnost...bavi ma to,ze mal vzdy moznost byt uplne pri stole s nami....my by sme chceli vyhrat stolicku pre nasu Letty❤️Simona Revická
    Zdielaaaam!!!!❤️

    OdpovědětVymazat
  115. Simona Nová - nova.simona@centrum.cz

    Moje dcerka u jidla moc nevydrží v té dětské jídelní židličce ale cce s nami sedět na normální židli ale to teda moc nevidi takze ani moc nesni :D věřím ze kdyby měla tuhle židličku bavilo ny ji to vice, sama bych si ji asi nemohla ani dovolit :( když nechce jist, tak ji to začnu jist ja a to mě pak odhani ze je to jeji ze si to sni sama :D nebo se ji u toho snažím trošku zabavit aby si nevšimla ze ji krmim :D moc b se nam libila a hodila tak budeme doufat <3

    OdpovědětVymazat
  116. Naše dvouletá je nejedlik od prvních prikrmu, zato kojit by se mohla furt, normální jídlo spis ochutnává, než ji, ale asi ji mlíko stačí, energie má na rozdávání :-).Sama s tátou nebo babí sní víc, protože nemá k dispozici "ňami" (mliko).snažím se být v klidu a nabízet, nenutit, ale je to těžké, když s tím mám práci, snažím se, aby jedla zdravě a pak sní lžičku... Rostoucí židle by se nám hodila, z jídelní zidlicky pro mimina už vylézá a nechce v ní sedět, tak třeba by ji rostoucí zaujala a chvíli by u jídla posedela :-).děkujeme za soutěž, s Josefínkou zdraví Barbora Murdychová (barbora.murdychova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  117. Dobryy, tak my mame rocne dvojcatka. Uz slovo dvojcatka znie ako pohroma, ale naopak, je to velka zabava :). Mozno ta dobra nalada aj vdaka tomu, ze papaju ozaj krasne a uplne vsetko ;). Vsetky druhy masa, zeleniny, ovocia a najvacsia odmena je kusok cerstveho rohlika v potravinach :)). Je pravda, ze dievcatko je na zeleninu a ovocie velky labuznik, a chlapcek spapa ale ten si pochutna najviac na mozzarele :). I ked zaciatky kojenia boli tazke a spotili sme sa zakazdym vsetci 4 (vratane manzela, ktory sa ich snazil pri kojeni budit, lebo boli malinki a chceli stale spinkat), tak dodnes kojime a este urcite niejaky ten cas kojit urcite budeme :)).A co sa tyka stolovania, mame 2 obrovske jidelni zidlicky, ktore sa nam ale k stolu nezmestia :(. Takze nikdy nejeme spolu a preto by bolo super aspon jednu zidlicku vyhrat a druhu hned dokupit nech sa najeme vsetci 4 ako rodina ;).S pozdravom Lenka Porvaz Jakubova na fcb, lenka206@centrum.sk (lenka.porvazova@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  118. Dobry den, mam 3 deturence a pre tu najmladsiu 3 r. Stale hladam stolicku. Trip trap je presne to co potrebujeme :-) tak vy sme sa velmi tesili ak by sa na nas usialo stastie v podobe vyhry :-)
    Fb Zuzana Izai
    zuzanaizai@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  119. Naša malinká je dobrý jedák, všetko pekne zje, čo pripravím, len to teda na nej nie je veľmi vidno. Kľudne by jej to mohlo ostať aj do budúcna, aby sa nesnažila zbytočne chudnúť :-D stoličku Stokke mi odporučila švagriná a je naozaj výborná, druhá do domácnosti by sa hodila, nakoľko pribudne k Elenke súrodenec ;-) Zuzana Sopkova (zuzanaondr@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  120. My máme doma dva jedlíky😉.....takže v kuchyni a u jídelniho stolu ptrávíme spoustu casu😉

    OdpovědětVymazat
  121. Tak u nás je to jak kdy.Syn je od narození jedlík a teď v šesti letech ho musím v jídle krotit,jinak by snědl půl prasete.Dcerka je v jídle vybíravá a jen tak něco do ni nedostaneme.Treba by nová židlička byla tím,co jí u jídla udrží.Radi bychom ji vyhráli.Kacka Lasevicova

    OdpovědětVymazat
  122. Dobry den, s nejedliky neporadím. Naše mala pokud nebolí zoubky basti vse a nejvic chutná samozrejme to co jedí dospělí a neni primárně pro ni. E-mail: sona.banova@gmail.com na fb: Soňa Báňová

    OdpovědětVymazat
  123. Už jednu stoličku Stokke máme ale na nej sedí Zoe, teraz by sa zišla pre 11 mesačného Simona, lebo ho tam nechce pustiť sedieť , tak by prestali boje, zdieľam pre Simona ��

    OdpovědětVymazat
  124. Nas Borik je velky jedak. Zatial ma len dva mesiace nouz nam pribral 2,5kila. :) Dufame, ze mu jeho apetit ostane aj ked prejdeme na inu stravu :) email: koropcakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pripajam aj meno na FB: sue ellen ewing. :)

      Vymazat
  125. Mám dvojčátka a taky jdou vybirava. ..ale rajska jak píšete na všechny způsoby je hit :-)
    Markova.ivca@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  126. Tereza Vlasáková4. července 2017 v 12:31

    Mám syny 3 a půl roku a 1 rok a oba snědí vše co dostanou i když je to někdy boj. :-) Už od malička jsou oba velcí jedlíci. A se židličkou Trip Trap by se rozhodně baštilo ještě lépe :-)

    Sdílím a email:micik.17@seznam.cz
    Fb:Tereza Vlasakova

    OdpovědětVymazat
  127. Dobrý den . U nas syn , 2roky, sní skoro vše , sám a pokud mu chutná , tak i velké množství . Ale je to sladká dupa �� Nejraději ma palačinky , marmeladu , kašičky a buchty .... tady uz ho musim poradne limitovat �� A druhé dítko se nam představí uz v srpnu ❤️
    hannaka82@gmail.com , Hana Kapitančíková

    OdpovědětVymazat
  128. Dobrý deň, naše deti sú v jedení úplne rozdielne, dcéra zje všetko a syn by najradšej žil len z môjho mlieka a ovocia, ale vekom pozorujem zlepšenie. Nám zaberá pri jedle čítať, vtedy zje viac :-) Katka Hajašová, Hajasova.katarina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  129. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  130. Už od narození bojujeme s naší malou Eminkou s kojením a přibíráním, proto aby jedla jsem udělala snad vše, laktační poradkyně, kojící polštář za 1500, všechny kojící polohy umím nazpaměť.Několik dní jsem u kojení probrečela,protože jsem nechápala, proč si ode mě to mlíčko nechce brát. Přítel, který mě neustále utěšoval, už byl jednoho dne při další slzavé scéně tak zoufalý, že řekl: " Kdybych mohl kojit já, tak budu":D Priority už mám ale srovnané jinak a nejdůležitější pro mě je spokojené a najedené dítě a když to bude přes lahvičku a UM... no bóže. Už se ale moc těším až budeme dávat příkrmy a pokud by to měl být zase boj jako s kojením tak by nám určitě lépe bojovalo s touto překrásnou židličkou :)

    Barbora Perná
    email: barboraperna@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  131. My mame uz sedem rocnu slecnu a momentalne cakame druhe babatko kazdu chvilu. Tak ta nasa slecna papala uzasne sice vsetko chcela sama tak ame ju nechali no potom som aspon 20 minut musela po nej upratovat ale to vobec nevadi viacej ju to bavilo ako ked ame ju krmili my.Takze v kuti duae dufame aj to druhe babtko bude take ,,samostatne"
    marusincova.zuzka@zoznam.sk

    OdpovědětVymazat
  132. Hezky den Luci, kdyz jsem cetla vas clanek, mela jsem pocit, ze pisete o mem synovi 😉. Prvni prikrmy byli super. Jedl vse zeleninove a az pozdeji presel ina ovocne. Zelenivove polevky, respektive pyre byli na dennim poradku. Bohuzel dnes mu jsou 3 roky a nic zeleninoveho do nej nedostanu.Miluje vyvary jen pismenky. Druhe jidlo ma rad maso na ruzne zpusoby s rýží,nebo bramborem. Tim jsem skoncila. Testoviny jsem do nej jeste nedostala. Nastesti miluje ovoce,takze toho sni ve velkem mnozstvi,ale byla byl radeji,kdyby si dal okurku, papriku... Jsem optimista a verim v to, ze je to jen obdobi a postupne toho zacne vic jist. Smothie je skvely napad. Mohla bych tam ukryvat zeleninu a vzdy pridat jablicko... aby to sladce chutnalo. 😉 U nas hodne zabira, kdyz mi pomaha s varenim. Tim padem vi, co se tam dava a duveruje tomu. Stolicka vypada skvostne a moc by nam udelala radost,pac syn uz nechce sedet v detske stolicce, tu za chvili dostane dcera.
    Eliška Gřešková (eliska.greskova@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  133. Skvelý článok...presne ako keby som o mojich deťoch čítala... tá staršia (Sára 7 rokov, kojená do troch) sa síce naje, ale trvá jej to tak hodinu (prinajlepšom ��). Zato Sebino (1 rok...), ten mi dá hneď najavo, čo papať nebude...vypľuje a je to �� u tohto to vyzerá tiež na mlieko do 18 rokov minimálne ��
    ďakujem za nápady...mixované polievky, tie majú radi obaja.... tam sa toho dá schovať fakt dosť :) U Sárinky som až taký problém so zložením jedla nemala, ona nechcela asi iba mäso (aj tomu už prišla na chuť), zato u Sebastiána zisťujem, ako sa dá s jedlom čarovať, keď chcete do dieťaťa niečo "napchať" ��. Tak držím palce vam, nech máte vždy dosť nápadov pri príprave jedla....a sebe tak isto ������(aj tie moje poklady musia niečo jesť...snáď pri tom neprídem o rozum ��. Zuzana Zajícová ��
    zuzi.zajicova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  134. U nás první příkrmy byly naprostá pohoda a já se těšila na jedlíka 🙂 ach jak jsem se pletla 😂 přechod na "normální" jídlo byl a je doposud boj 😏 hrajeme hry, děláme "opičky" a snažíme se všemožně motivovat a já jen doufám, že s druhátkem bude jídlo menší boj 😇
    kontakt: jitkajochmanova@seznam.cz
    Díky za krásný článek 😘 Jitka Šimkó Jochmanová

    OdpovědětVymazat
  135. Mám štěstí a všechny tři mé děti mají velmi kladný vztah k jídlu. A i když je někdy potřeba motivace v podobě nazdobeného jídla zbaští doslova vše. U prostřední mám kolikrát strach že dostanu naučtováno dvojité stravné ve školce když hlásí jak si přidávala. A pěkně hůasitě se dokáže ozvat i ta nejmladší, která by moc ráda chtěla sedět s námi u stolu, proto by se nám židlička moc hodila.
    Adéla Reichlová ( adela.aukro@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  136. Mame teprve vymodlenou prvni dcerku a papa tedy znamenite.Je mam 8 mesicu.Ma moc rada ovoce,hlavne cerstve co utrhneme na zahradce.Vcera jsem si ma vterinu odskocila a obsah byl snad vsude,ale ja byla stastna.zidlicka by byla super.
    jitka.vocetkova@centrum.cz.Jitka Vocetkova

    OdpovědětVymazat
  137. Mám doma jednoho vybíravého ročního chlapečka, který by nejradši Bastila jen suché těstoviny. Trošku s tím jídlem bojujeme. Fb jméno Pavlína Tichá, mail ticha.pavlina@centrum.cz A děkuji za soutěž ����

    OdpovědětVymazat
  138. Tak mam doma to co vy. Naprosteho nejedlika od narozeni. Jedine co ji je okurka,kvetak, mrazene fazolky a mrazeny hrasek. Nekdy chce cizrnu v plechovce. Obcas si da nektarku nebo jablicko a strudl bez skorice a rozinek. A ja mu pecu hosticky, susenky. Vyvaruji denne. Ted mam 4 mesicni miminko a budu zacinat s prikrmy tak se modlim aby nebyl jako jwho braska. Co bych dala za zrave dite :(
    Marketa Zemanova
    Marketka@stipl.net

    OdpovědětVymazat
  139. skvelý článok, inšpiratívny, keďže tiež mám doma nejedlíka. dcérka (22mesiacov) je tiež vyberavá, tiež miluje rajské/rajčinové polievky, omáčky.. a našťastie aj surovú rajčinu a ovocie :) akurát je problém ju k tomu jedlu dostať a presvedčiť ju, aby jedla aj mäso. isté zlepšenie nastalo spoločným stolovaním, no chýba nám správna stolička/židle. momentálne sedí na rovnakej ako my (ako inak), ale moc dobre nedočiahne alebo jej dáme vankúš pod zadok, táto STOKKE Tripp Trapp stolička by bola ideálna ;)
    a k tomu odšťavovaču.. je to naozaj skvelý pomocník, ale bohužiaľ neporadím vám :( ten náš putoval so mnou k manželovi po svadbe, čiže je to už taký deduško, už nedostupný na trhu, ale slúži dobre. tak držím palce, aby ste tiež zohnali takého spoľahlivého pomocníka :)
    (FB - Katarína Kotríková, kejtrinka@gmail.com)

    OdpovědětVymazat
  140. Naše Rozinka moc vybíravá nebyla, byla dobrý strávník. Nyní, kolem 3 roku se to obrátilo a stala se z vybíravá slečna. Nejlépe na ní však funguje motivace - sladkost nebo nějaká zábavná aktivita ��.
    Zuzana Jarošová, z.jarosova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  141. Krásný článek, moc za něj děkuji. U nás je boj s jídlem také každodenní záležitostí. Největší problém nastává při obědě, kdy má malý (20 měsíců) problém sedět a jíst. Jakékoli jídlo (přes polévky, omáčky, vařenou zeleninu...) odmítá a plive. O mase už ani nemluvě...Dostat do něj trochu jídla a zabavit jej, je "nadlidský" úkol". Jakmile jde ale o svačinku v podobě pribináčka či jiné mlsky (i sladkého ovoce), tak po tom by se utloukl :). Židlička je nádherná a našemu Ondráškovi by se určitě moc líbila. Alena Hlavinková (alena.rihova@email.cz)

    OdpovědětVymazat
  142. Když mi malá nechce jíst, tak vždy u nás zabere zpívání. U zpívání se zklidní, začne na mě koukat a otevírat pusinku :-) Petra Hess, pesseh@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  143. Psal se rok 2015 a nám se po více než dvou letech narodil vytoužený syn Jonášek.
    Ihned po porodu se přisál a prso pustil po dvou letech a třech měsících.A to radikálně že dne na den-bibi je (čti prso) ale mléčko není.Mladý pan se zvedl,odkráčel do lednice,donesl mléko a strkajíc mi ho do úst,říká PIJ,hledíc na bibi-jestli poteče nebo ne.Neteklo-néní-bylo ukončeno kojení.
    Ale zpět k jedlíkům nejedlíkům.
    Joníkovi by celé roky stačilo jen mléčko od maminky/oželel by i koko.
    První příkrmy miloval.Zkusila jsem veškeré sehnatelné ovoce i zeleninu.Vše mu šmakovalo a já jen kuchtila,mixovala a plnila mražák všemi možnými druhy pochutin.Postupně jsme přecházeli na hutné polévky/minestrone,bramboračky,vývary s nudličkami.Měli jsme i období kdy mrkvičky,hrášky i nudličky plival zpátky do polívky.Tak jsem přesedlala na krémové mrkvové,dýňové,hráškové a jiné polívky posypané pečeným toastem z trouby.
    Když snědl 2 naběračky těchto podívek,neměla jsem výčitky,že nepojedl druhý chod.
    Někdy nepomohlo nic a rezignovaně jsem sáhla po jogurtu nebo uvařila borůvky s banánem,zasypala skořicí a zamíchala se zakysanou smetanou.Do dnes při dnech/NECHCI-zkoušíme různá smootie,co dům a zahrada dá :-)
    Byly a jsou i chvilky,kdy jsem neštěstná a zdá se mi,že jí málo.V tu chvíli si vzpomenu na slova mé babičky,kdy se mě ptala: "Kadí?"
    Ano.
    "No vidíš.Hladový se ještě nikdy nikdo neposr.l!"
    O židličku by jsme moc stáli,jelikož momentálně stoluje malý na klíně maminky :-)
    Stolovat sám u svého stolečku není taková sranda,jako s mamkou,taťkou a prababičkou u stolu.
    Ps: Ano,taky jsme matka,co za synem běhá na zahradě,ať si aspoň kousne rohlíku a za chvíli ho najdu na záhonku mezi jahodami a hráškem jak se debužíruje páté přes deváté.
    Děkujeme za super článek,rádi nakoukneme častěji.
    Krásný slunečný den.
    Maminka Jitka a syn Joník 28 měsíců.
    jitkahoffmanova@seznam.cz, FB Jitka Hoffmanová

    OdpovědětVymazat
  144. Taky máme nejedlíka. Občas jí, ale velká ochota tam tedy není. Jeho specialitkou je, že si nechá naložit jídlo do pusy a pak ho i několik desítek minut odmítá spolknout. Takové krmení pak vyžaduje pevné nervy :) email: hejdova.j@seznam.cz; Jana Prokopcová

    OdpovědětVymazat
  145. Nas malinky "jedak" este k nam len pride tento mesiac :) dufam ze nasa princezna s papanim nebude mat problem ❤️��
    A stolicka by sa nam velmi hodila vyuzili by sme od zaciatku ��

    Deniska Blašková
    denisa.blasko@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  146. Super clanek! Nase mala se sice jeste "nevylodila" z briska, ale uz ted to je pekny jedlik, soude podle nekonecneho vlciho hladu maminky :D
    Jinak ovocne stavy delame taky v mixeru na smoothie, rozmixujeme treba pulku jablicka v litru vody, s ledem a matou je to supr :)
    Lucie Juraskova
    Lumi.jurasek@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  147. Moje 2,5 leta dcerka Amalka se také narodila o mesic driv,byla kojena 10.měsíců a první lžičku mrkvicky plivala.Když jsem pozdeji zaradila,cuketu,bramboru,maso a jiné...také se moc netvarila..kdo by ano, neslane a nemastne mixovane jídlo 😁
    Teď ale zbodne co se dá,chutná ji maso,zelenina,ovoce i domácí sušenky.
    Možná je to tim,ze mi už může pomahat vařit,pect i ochutnavat a je to ohromná zabava.Jeji malá dvouměsíční sestřička Ella se sice zatim jen kojena vždy když usedneme ke stolu hlasi o jídlo také...😊
    Je to pro ty naše milované poklady neco nového,jineho ale u nas vzdy zabralo:,,chceš ochutnat?"Hmm tak na...ale jen kousek...mami mami ještě chci ochutnat😉😁
    Krásný den všem malým i velkým ochutnavačum preje Petra Machalova 😘 + Amalka a Ellinka
    petraxmachalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  148. Nasa dcerka je slaby papac no rada sedi s nami pri stole a tato stolicka by bola pre nu uplne perfektna kedze este stale nedociahne poriadne na stol :-) Mirka Sindlerova, sindlerovamiroslava1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  149. Na fb profil:
    Michaela Barosova Sedlackova
    Mail: sedlackova.michaela@outlook.com

    My s jedenym nemame zatial ziadny problem. Mame stravnika ako sa patri, zje vsetko doradu az do takej miery,ze jedlo musime pred nim schovavat ��

    OdpovědětVymazat
  150. Syn (2r 5měs.) je odmalinka docela jedlík. Nejvice u něj vedou polivky a maso.Problém mame však se syrovou zeleninou,i kdyz ji občas vezme na milost,ale ryby v jakekoliv úpravě nevezme do pusy vůbec.Tak snad se to brzy zlomí.
    Martina Hrušková(Stloukalová)
    MartinaStloukalova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  151. U nas se sice na prikrmy teprve chysta, mame 4 mesicniho chlapecka a zatim vypada, ze bude jedlik po tatinkovi:-) s jidlem u svych deti si uzila moje sestra, neter se totiz rozhodla, ze bude jist jen ,,suche" a rizky, takze dostat do ni cokoli je boj a tak kdyz dorazi k babicce na prazdniny ji vetsinou jen rohliky :-) a to ji je uz 11 a.skalkova@seznam.cz fb jmeno Betka Solnickova

    OdpovědětVymazat
  152. Mám doma už dva jedliky no spíš jednoho jedlika a druhého nejedlika..... naše 9 měsíční Nellinka ta by snědla všechno i snad nás no prostě spokojený dítě když má něco v puse a nas 5 lety Nicolasek ten je práci opak jíst až v krajní nouzi a nejlíp co mu chutná takže většinou to je ne tahle omáčka je moc červená, tam je něco zeleného, tohle nejim.... A tak bych mohla pokračovat do nekonečna ☺ takže my se s dětmi co se týče stravy nenudime ☺ :,, pink.anetka@seznam.cz FB Aneta Jelínková ,,:

    OdpovědětVymazat
  153. Krásný den,
    především bych chtěla pozdvyhnout Váš článek, který je super a velice inspirativní.
    Naše Dianka bude mít za pár dnů 4.měsíce, tudíž papa zatím pouze maminčino mlíčko, které ji velice chutná, neboť ho vypije za 5 minut:-)a ještě si u toho krásně mlaská. Tak jsem zvědavá jestli s chutí bude taky tak papat první příkrmy.

    Petra Čížová
    petula.s15@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  154. Krásný večer všem, mám doma 15-ti měsíční Emmičku, měla jsem problém s kojením, takže jsem prikrmovala UM a poté jen UM. S příkrmy nebyl problém a nyní mě papá, dá se říct, úplně všechno a jsem za to vděčná, když kolikrát slyším o tom, že jsou i děti, které mají problém s jídlem :-( takže přeji všem maminkám, ať jim jejich drobečci dělají jen radost a krásně papají ;-)
    Fb: Lucie Alaxová
    Email :lucie.alaxova26@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  155. Dobrý den,

    taky jsme si prošli obdobím, že malý nechtěl jíst. Tedy mateřské mléko vždy a všude, ale příkrmy ani náhodou. Moje máma mě uklidňovala že jsem byla úplně stejná a nechtěla nic jiného než mateřské mléko. Vyzkoušela jsem všechno možné. Jídlo do tlapky, to se mi začal dusit. Ochucené, neochucené kaše, i sladké (špatné) kaše a stejně nejedl. Byla jsem zoufalá. Co se nám osvědčilo, bylo omezit kojení a zvýšit fyzickou zátěž. Hodně jsme trénovali lezení a stále trpělivě nabízeli jednotlivá jídla. Pak se stal jednoho dne zázrak. Udělala jsem máslovou dýni na cibulce a syn baštil. Svačina jogurt a syn baštil. Byla jsem v šílené euforii. Dodnes mám velkou radost z každé lžičky, i když syn ji teď krásně. Tím, že jsme to "neměli lehké" nás každý den těší, že jí.
    Jana Dlouhá email: jana.rubik@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  156. Obe deti Ninka (27 mesiacov) aj Milanko (9 mesiacov) v nej papaju. Avsak mame len jednu a teda ke o nu bitka.
    Meno na FB - Natália Krupčíková
    Email - natalia.antolova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  157. My zatial papame len mliecko, ale uz sa tesim na spolocne chvilky za stolom :)
    (Iveta Kozova, i.kozova@centrum.sk)

    OdpovědětVymazat
  158. Naša dcérka Lariska má 9 mesiacov, papa v stoličke Hauck, ktorú sme kúpili nedávno. Je to tiež rastúca stolička, ale v inej cenovej kategórii, zatiaľ sa Larka nesťažuje a pekne papa aj sa v nej hraje. No našim snom je mať práve túto stoličku. Veríme že vyhráme. :)
    Meno na fb: Luc Lucia email:lucicinkapalacinka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  159. u nas je to s jedenim rozne. niekedy bez problemov, niekedy s pepa pig a niekedy ho nahanam s lyzicou po byte �� O chvilku k nam pribudne novy papkacik ❤ stolicke by sme sa velmi potesili. do spapkania priatelia,Martina Mruškovičová ☺ miola.tt@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  160. Dobrý večer,
    má 8-mi měsíční dcerka je od porodnice kojená. Nic v životě není úplně jednoduché, takže i v tom kojení bylo pár okamžiků, kdy jsem si začala zoufat, ale jinak co týče kojení, za 10 minut jsme byly hotové i s odříhnutím. S příkrmy jsme začali velmi pomaloučku, spíše jako ochutnávání - někdy do ruky, někdy na lžičku, jak se nám to hodilo. Všude okolo již děti baštily celé dávky obědů a svačinek a my jsme stále byly u několika lžiček. Pak už pusinku neotevírá. Jeden čas jsme dokonce zase jen kojily. Zlepšilo se to, stejně jako tenkrát kojení, když jsem jídlo přestala tolik řešit - prostě sní tolik kolik sní, neodvažuji, nezapisuji každý snědený gram, nekrmím ve spěchu a vlastně jsem z jídla přestala dělat nějakou vědu nebo něco, co se musí (to co se musí nikoho nebaví - a navíc, na hlad ještě nikdo neumřel).Takže si dcerka ožužlává kedlubnu, když večeříme. Co na tom záleží, že nic nesní, hlavně že je spokojená. Leží v lehátku trošku odstrčená, tak by se nám židlička hodila, aby byla s námi úplně u stolu. Společné stolování, to je základ.
    Hana Vocásková, na fb zmrzka.lovo@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  161. Ahoj, nasi male jsou zatim 4mesice a brzy budeme zacinat s prikrmama 😊 Doufam ze bude velky jedli po mamince a tatinkovi. Jinak dekuji za super tipy, urcite je zkusim az bude vetsi❤️ Samozrejme jeste nesedi, ale uz jsem se koukala driv jakou zidlicku bych chtela a tahle u nas vede na plne care❤️ Barbora Dolejsova barboradolejs@gmail.con

    OdpovědětVymazat
  162. Lucka,
    u nas to bolo s jedenim rovnako �� prve kostovky si tiez odnieslo vajicko a ked uz sme prestupili na vyssi level (nahananie s lyzickou po byte) tak v kuriku duse dufam, ak by sa na nas usmialo stastie zeby nam tato stolicka dopomohla ku kludnemu stolovaniu.
    Pekny vecer
    Martina Majernikova
    Mata810@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  163. Zdielam...dcerka ma 7 mesiacov a velmi pekne papa od zaciatku vsetko co jej nachystam. Jediny problem je, ze chce papat len ked je na rukach. �� Rada by som skusila stolicku Stokke Tripp Trapp. Vyzera stylovo a pohodlne. ������ A samozrejme neskor pouzijem aj Vase inspiracie, lebo pri detoch jej nie je nikdy dost. ��

    OdpovědětVymazat
  164. No ja mam tiez veru malu nejedacku doma..a tip zial nemam:( mozno by pomohla ta stolicka??;)

    OdpovědětVymazat
  165. My sme momentálne začali s príkrmami a po prečítaní tohto článku sa nemôžem sťažovať☺Zvláštne je,že malému chutí viac zeleninka a mäsko ako ovocie...a ak nejaké,malo by mať červenú farbu.Takže mu tiež nenápadne podsúvam napr.nastrúhané jabĺčko v malinovej výžive☺ Dúfam,že sa malý rozpapá a maminkám všetkých nejedlíkov prajem pevné nervy.Elena Brazdilová
    elena.puskasova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  166. Naše Emča má půl roku, takže s námi ještě nestoluje.. ale jedlík je to teda pořádný! O jídlo si umí říct dost hlasitě a kolikrát se musím před ní se svým jídlem schovat.. holt třeba takový řízek ještě nemůže a jak jí to vysvětlit? ��
    Šárka Kaplanová, sarka.kx@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  167. Muj trilety syn ji malo dodnes a jednolety bracha, ktery se narodil o pul kilo vetsi a papa krasne mel na rocni prohlidce stejnou vahu, takze uz to neresim.lenkadat@post.cz

    OdpovědětVymazat
  168. Dcera, 14.mesicu, celkem se to dá.. od přikrmují krásné papala, čím je starší a je více objektů k pozorování, tak je to složitější. Jeden den se ovoce jí, druhý zase né... A tak to je se vším.
    A úplně nejhorší to je s pitím... Je stále kojena, ale spíše na spaní.. , přes den velmi málo vypije..., Tak musím dávat mléko...
    Sdílím na fb. evapokludova@seznam.cz
    Eva Pokludova

    OdpovědětVymazat
  169. My to zistime az v septembri ;) Katka Mašlonkova Kralikova , maslonkovakatarina@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  170. U nás jsme měli do roka velkého nejedlíka. Každý den byl bojem o každé sousto. V roce se jako lusknutím prstu vše změnilo. Dnes už na tu hrůzu naštěstí jen vzpomínáme. Lucie Vaňková, vankovaluccie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  171. dobrý den, krásný článek, děkuji za něj. rozhodně souhlasím se zjištěním problému s neuspořádáním během jídla. to je i náš problém - zapnutý počítač, odběhnutí vyndat prádla ze sušičky, otevřít myčku, jít dělat další džbán limonády a podobně. uklidnění a zaměření se přímo na jídlo nám též pomohlo. náš synek byl jako malý velký jedlík - ale bylo to spíš jeho všeobecným nadšením a zvědavostí (čili rád prozkoumával i jídlo), bohužel, už má většinu pokrmů řádně prostudovanou a tak to začíná být v jeho dvou letech trochu větší boj. nedávno jsem ovšem zjistila, že hlavní důvod, proč často nechtěl jít jíst bylo to, že vlastně nechtěl jít po jídle spát (ať už po obědě nebo po večeři) a když odpadl stres z budoucího spánku, odpadl i odpor k hlavním jídlům...
    mějte se krásně a ještě jednou děkuji za články
    eliška staňková (eliskastankova@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
  172. Mám doma jedlíka od narození, už v porodnici jsem ho musela nechat pít pět, maximálně 10 minut, protože pil tak intenzivně a sám nepřestal a pak ho bolelo bříško, jak byl plný. Teď ve dvou letech jí tak akorát, jen je pěkně líný a i když už by to zvládl sám, moc rád se nechává krmit. Sám prostě sní jen 2-3 lžíce a pak by klidně už nejedl, ale když ho nakrmíte, sní většinou celý talíř. Ale v každém případě už od příkrmů jíme hezky pohromadě. Teď máme jen takové mezidobí, kdy už nemá polohovací židličku a ještě jsme nepořídili pro něj ke stolu, právě takovou, jaká se tu může vyhrát, tak se hůře jí u jednoho stolu :-)
    Naďa Kolářová - vlasatka@hotmail.com

    OdpovědětVymazat
  173. Za 14 dní máme začít s příkrmem, tak se na to strašně těším! Nemohu se dočkat každého dalšího pokroku, který společně uděláme a nyní už spolu hlasitým smíchem sdílíme radost! Prostě ten čas strávený s dětmi je za mě fakt neskutečně krásný v každé podobě ❤ Zatím jsme pouze na mlíčku, ale strašně nám chutná :)
    Lucie Škardová
    lucie-hodanova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  174. Dobrý večer,
    my jsme začali minulý týden s kaší a mrkvičku pro pětiměsíční dceru, zatím je to vždycky o pár lžičkách, ale doufám, že je to jen fáze zvykání si. :)
    Hezký večer
    Petra
    Fb.: Petra Kundeliusová

    OdpovědětVymazat
  175. Ahojky Lucí!! S jidlem je to u naseho Tomika jak na houpacce. Nekdy by mi snedl i ruce, jindy ma den kdy nesni skoro nic. Nejlepsi jsou testoviny,ovoce.. cokoliv, co jde dobre rukama :) zelenina je horsi,tak si také frcime na smoothie. To mi vyzahne sklenicku na jeden zatah ;) od doby co smoothujem,tak nepouzivame tolik ostavovac. Ktery je jinak super a timto doporucuji zn. Catler. Je supr. Mejte se moc krasne, at se dari a jste hlavne vsichni zdravi. Mas moc peknou rodinu. Zdravi Komankovi ;)) komankova.petra@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  176. Muj prvni syn byl velky prsomil, nic jineho nez mamincino mlicko nechtel, zkousela jsem i ruzna UM aby lip v noci spal, ale bez vysledku. Kase take nechtel. Prikrmy jedl, ale strasne malo. Radsi to pak zapil jeste mlikem. Az ted ve 4 letech zacina poradne jist a ne se v jidle jen rypat. Ale ovoce ji hodne, co se tyce zeleniny miluje cervenou papriku a ani okurkou nepohrdne. S rajcaty to mame stejne, syrove neji, kepuc, rajskou a i polivku ma rad. Jsem zvedava jak to bude u druhe dcerky. Zatim je jen na MM, ale oproti braskovi ji nakojeni z jednoho prsa nestaci, myslim, ze bude vetsi jedlik. Muj nazor je, ze neni treba do jidla nutit, at ochutna a pokud mu to nechutna tak jist nemusi. Take se u syna dost chute meni, mel rad vyvary, ted uz ne, stejne tak spenat, nejdriv ho nejedl, pak jo a ted zas ne.Spolecne stolovani mam taky moc rada. Libi se mi tvoje foty :-) petragrof@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  177. Ahojky Lucí!! S jidlem je to u naseho Tomika jak na houpacce. Nekdy by mi snedl i ruce, jindy ma den kdy nesni skoro nic. Nejlepsi jsou testoviny,ovoce.. cokoliv, co jde dobre rukama :) zelenina je horsi,tak si také frcime na smoothie. To mi vyzahne sklenicku na jeden zatah ;) od doby co smoothujem,tak nepouzivame tolik ostavovac. Ktery je jinak super a timto doporucuji zn. Catler. Je supr. Mejte se moc krasne, at se dari a jste hlavne vsichni zdravi. Mas moc peknou rodinu. Zdravi Komankovi ;)) komankova.petra@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  178. Jee, u nás jídlo katastrofa. Starší 4leta nejí nic, nebo vyžaduje krmení, mladší do 18. měsíců převážně kojeny a teď sní oběd a to mu vystačí na celý den, kdybych za ním s jídlem ne lítala. Židlička by se nám pro mladšího hodila ;).

    OdpovědětVymazat
  179. Moje 8 měsíční dcerka jedla napřed vše a nyní už má ráda jen trojkombinaci mrkev-banán-švestka :))
    Ale proč ne? Barevně to k sobě ladí! ;)
    Janina Frössl Sajfrtová

    OdpovědětVymazat
  180. My mame 2,5 mesicni holcicku,ktera ma pres 6kg,takze s jidlem asi nebude problem :D A paradni zidlicka by se vice nez hodila :) na fb Blanka Matouskova, unike@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  181. Nás nedonosenec nyní už 8.mesicu naštěstí vše dohnal a jídlo mu nedělá žádný problém.To jsem si moc přála,aby jedl a vše bylo ok.Vidim u ostatních jak je nepříjemné mít dítko,které moc neji.
    Každopádně židličku chceme pořídit již brzy tudíž by se nám velice hodila,je skvělá!
    Jídlu zdar ��
    Ossskarka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  182. Tak máme doma jedlika, sice to ma ní není vidět, ale jí v podstatě vše a když nahodou něco nechce, tak jí to nenutím. Většinou to pak sní později. Nejradši má čerstvou zeleninu a ovoce, za to jsem ráda. Rajčátku dá přednost před sušenkou. Jak říká moje máma ty máš štěstí, ze není po tobě:) pamatuji si, že máma dělala psí kusy abych jedla:) jedna z věcí co na mě platila, bylo, že musím tu polévku sníst dřív než máma, jinak dostanu přidáno...:) No, za pár dní se nám mají narodit dvojčata, tak jsem zvědavá, jak na tom s jídlem budou oni.
    PS: ty zidlicky vypadají super!

    Hanka (sport-girl@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  183. Dobrý den, rada bych také soutezila o zidlicku, mám 2 děti jednoho chlapečka 14denního, ten je plně kojeny, takže s jídlem zatím problémy nejsou. Druhy starší 2 letak to už je jiné kafe. S jídlem jsme měli problém od miminka, malý jedl v malých porcich mlecka a často, co hodinu, takže mé kojení trvalo někdy od jednoho ke druhému, tohle mu vydrželo i do teď. Malé porce x krát za den. Naštěstí ji téměř všechno, ovoce i zeleninu, sice je to chystani x misek, talirku a všeho x krát za den, ale jsem šťastná, ze jí. Akorát musíme nakrmit všechny autíčka co přinese než si sám vezme :-D :-D, ale sní vše co se mu nachysta ;-) ;-)

    OdpovědětVymazat
  184. Mám holčičky 3r a 10m, starší bašti krasne a mala je pořád na mlíčku. O teto židličce uvažujeme, rádi bychom ji pořídili starší k narozeninám, ktere oslavi 2.8.
    Sdílím a email
    Katka Benešová
    Katerina.benesova85@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  185. Naše holčička má čerstvě dva roky. Od narození jedla hodně. Až tak, že nám pak vždy do jejích 8m po jídle zvracela. S jídlem nebyl problém než pak ochutnala i ne úplně zdravé jídla. Dnes máme už zeleninu i ovoce co nechce. Když chci aby ho jedla, vyrábím z ní obrázky, kaše a nakonec si vezme. Když dostane jídlo co nechce, neustupuji a buď ho sní, nebo má hlad. Už si zvykla a vždy aspoň ochutná. Úroveň stolování se lepší, ale jsme rádi, že se nají sama, v klidu a bez mlaskání :-)
    Soňa Iwaniszynová, Formanova.sona@seznan.cz
    Děkuji za článek ;-)

    OdpovědětVymazat
  186. Ahoj Luci, tak u nás s jídlem relativně začínáme, takže těžko radit. Jen vím, že se docela těším, až budu moci vařit pro všechny stejně, protože oddělovat všechno mě nebaví. Navíc mám pocit, že to malé stvoření tak nějak cítí, že to není to samé, co má maminka s tatínkem na talířku, a pak prostě nechce jíst. Ale ovoce baští skoro všechno a zeleninku, syrovou, má taky moc ráda.
    Jinak, co se odšťavňovače týče, tak hlavně doporučuju šnekový, ne odstředivý. Já mám šnekový odšťavňovač Concept (byl pro mě cenově akceptovatelný, na vzkoušení), mám ho už čtyři roky, používám jej hodně často a za mě zatím super :)

    OdpovědětVymazat
  187. Ahoj rodinko!! My máme s naším chlapečkem naprosto opačný problém a to až takový, že se s manželem musíme s jídlem schovávat :)) Kdykoliv nás vidí, hned běží a obírá nás do té doby, než mu dáme ochutnat, co to vlastně baštíme. Posledně manžel musel nasypat hrst mimi křupek do brambůrkového sáčku, jinak by ho snad snědl taky :) Radu, jak na jedlíky dát nemůžu, snad jen, že se to časem spraví a lásku k jídlu si vybudují. Myslím, že je to ale genetikou, s manželem jsme totiž oba velcí jedlíci a náš 10měsíční prcek to má zřejmě po nás :) Mimochodem maminko, máte nádherně prostřený stůl, tam by se mi jedlo samo :))) Dobrou chuť!
    FB Michaela Puškášová
    Michaela.Francova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  188. Naše roční Ella baští velice ráda, ale nejraději jí s námi u stolu, to je pak vidět ta pravá radost... bohužel většina klasických jídelních židliček nejde zastrčit pod stůl a to je to spoečné stolování hned o něco složitější... a s touto nádhernou židličkou bychom mohli být všichni pěkně společně a určitě by pro dceru bylo snadnější ujídat mi z talíře, což dělá velice ráda :D

    Eva Stejskalová
    eva.vr@post.cz

    OdpovědětVymazat
  189. Ahoj maminky. Co my a jidlo A stolování? No katastrofa. U prvního syna jsem litala jak blazen abych uvarila zdravé a pestre jídlo a vzdy mi snědl tak 3lzicky,nechtěl nikdy sedet v zidlicce ale když lital a hrál si tak pekne papal, takze jsem s talirem a lzickou vzdy za nim litala a papal. Ale co nadelam, chtěla jsem aby jedl takze jsem udelala cokoliv. Vím byl ale starsi tak se naucil pekne sedet u stolu a papat- ted jsou mu 4roky a papa sam a sedi u stolu. I druhého synka jsem si rekla ze neudelam tu samou chybu ale kdyz oni jsou jak pres kopirak kurnik. Nevím jestli je to tou zidli- ma ji po braskovi (polorozpadlou) nebo cim to je ale také za nim litam jak...aby neco popapal. Je mu 15mesicu a uz ted ale vim ze vsechno chce svůj čas a take se nauci pekne stolovat u stolu.hlavne decka do ničeho nenutit- dokud jsou male, nerozumí PROC se musi a PROČ se nesmi. V tomto nechavam volny prubeh- důležitější pro mne je ze se najedi a ne jestli sedi jak pěny u stolu- nauci se to.Rada na zaver? Hodně pomáhá spolecne stolování- mamka tatka a deticky by meli co nejvíce spolecne sedet u stolu a stolovat. Krásný článek jste napsala opět- klobouk dolů.
    danabernatova@seznam.cz
    Dana Bernátová

    OdpovědětVymazat
  190. Máme tříleťáka a sní z hlavních jidel vše od omáček s knedlíkem po palačinky. Ale syrovou zeleninu jí jen salátovou okurku a kukuřici. Takže tu do něj dostavám zeleninovými krémy. Jinak prostě společné stolování a to,že chce mít to,co my. A nikdy nenutím,hlady neumře. Je nedonošený,takže chápu váš boj od první kapky mléka. U nás se to spravilo až s přechodem na naše jídlo. Židlička by nás moc potěšila,zrovna jsme chtěli pořizovat Jitro... Naprosto obdivuju vaše prostření stolu,to u nás pokulhává.
    Markéta Pechová
    marky.maky@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  191. Dvouletého syna musím u jídla také zabavovat,aby někam neutekl...jídla dělám hezká na pohled (napr.kousinky dávám do tvarů sluníčka,autíčka atpod.),hraju u toho divadlo atpod....to co se nemá:-(...Dana
    Dana.Erbenova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  192. Krásný dobrý den,Lucinko:)"Jak na nejedlíky?" No, tak ohledně toho Vám moc nepřispěji :) Bohužel. Dcerka toho také moc nesní a když něco baští, je to všude kolem.Bohužel je ve věku, kdy je na ní dětská jídelní židlička malá a dospělácká zase velká:DTudíž by nam tato jídelní židlička Stokke velice zpříjemnila stolování :D Vendy mail: vendybrozovska@centrum.cz PS:moc Vám to sluší a máte krásné dětičky :)

    OdpovědětVymazat
  193. Dobrý deň :)
    Mám doma skoro trojročného synčeka, do ktorého zeleninu dostanem len vďaka krémovým polievkam a rôznym omáčkam :)
    Ročná dcérka je zavislacka na materskom mlieku a melóne :) prikrm musí byť ozaj poriadne chutný,aby ho zjedla...stále dúfam,že sa to rozbehne a nebude to večný boj pri každom jedle ako so synom :)
    Mária Tarabčáková Juhasová
    maria.juhasova@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig