pátek 25. srpna 2017

Přívoz Kazín a náš malý cyklovýlet


Konečně na kole! Letos se nám to nějak nedaří a jezdíme mnohem míň, než bychom si přáli. Pokaždé, když už to vypadá nadějně do toho vleze něco jiného, urgentního a volných víkendů bylo zoufale málo :-(. Nebo si už kolo vezeme s sebou (např. do Beskyd) a nakonec ho ani nesundáme z nosiče O:-). Proto jsem byla strašně moc ráda, když konečně svitla naděje volného víkendu v Praze a my mohli opět na cyklovýlet.
A abychom se nenudili, spojili jsme to rovnou s vyhlídkovou plavbou přívozem Kazín

Na kola jsme nasedli u cyklostezky v Podolí a upřímně musím říct, že jsme k ní dojeli autem. Nemáme to sice z domu daleko, ale prodírat se s dětmi na kolech mezi tramvajemi a auty, zvlášť když Neli jede sama nebo se mnou na tyči, to prostě není optimální :-(. Takže tady jsme už jeli hezky "v bezpečí" jen mezi cyklisty. Po chvíli jsme se zastavili u dětského hřiště (u cyklostezky je jich několik včetně super lanového centra, kde je volný vstup a kam se chystáme) a na čůrání. Ovšem to jsme asi neměli dělat O:-), poněvadž dostat děti pak z toho hřiště byl trochu nadlidský úkol :-D. A vzhledem k tomu, že jsme vyjeli trochu pozdě (klasika u nás) a spěchali na loď, Martin mě zbytek cesty pověsil na tyč kolo s Nelčou a pak mě hnal, jak kdybychom jeli závody o vlastní život. :-D


Měli jsme jediné štěstí, že loď vyrážela o krapet později a já to tak stihla dojet, byť s jazykem na vestě, doslova a do písmene :-). Přívoz Kazín, to jsou vyhlídkové plavby po řece Berounce z přístaviště Pláž do Černošic. A právě v Černošicích jsme se i s koly nalodili my. Přidat se ale můžete kdekoliv (samozřejmě i bez kol :-)) a zastávky včetně jízdního řádu najdete ZDE.  


Pro nás to byla po dlouhé době projížďka lodí a musím říct, že jsme si to užili všichni. Děti dostaly hned na úvod od pana kapitána razítko na ruku a celou cestu nadšeně pozorovaly všechno kolem. Hodně je zajímalo kormidlo (potažmo pan kapitán, který byl teda velký sympaťák a naprosto ochotný ve všem vyjít vstříc), průzkum lodi, kde teda vymetly myslím každý kout a nakonec i krmení kachniček (ještě, že jsem našla v baťůžku kousek rohlíku na svačinu O:-)). Nelinka si tam na chvíli našla kamarádku, Hugy měl za největšího kamaráda taťku a já byla ráda, že jsem za dobu plavby stihla úspěšně rozdýchat ten cyklo závod :-D.


Jeli jsme až na konečnou, tedy do přístaviště Pláž, kde je opravdu malá pláž (no, nečekejte žádnou Bondi beach nebo Copacabanu :-D) a někteří se tu i koupali s dětmi v řece. Nám stačil ten písek, ve kterým se děti úspěšně prohrabaly, všichni si dali nanuka (kromě mě, já teď sladký nejím a tak jsem doslova trpěla s cottage sýrem :-D) a párek v rohlíku s osmaženou cibulkou (to jsem trpěla podruhé a musela si dát ještě jablko :-D).


Na zpáteční cestě jsme vystoupili v Mokropsech a vydali se na nedalekou zastávku vlaku a odtud směr nádraží Smíchov a zpět k autu. To už jela Neli zase na svém kole a Hugymu se vlak zalíbil natolik, že na Smíchově odmítal vystoupit :-D. 




Moc se nám líbilo, že je přívoz dostupný všemi způsoby, tedy jak na kole, vlakem, tak i autem a stejně tak se můžete projít i po okolí. Vstupenka na přívoz totiž platí na celý den. Ideální na rodinný víkendový výlet. Přívoz jezdí do 1.října, takže času je ještě dost.

Tak hezkou plavbu! A kolu zdar!

Lucka
SHARE:

2 komentáře

  1. Naprosto úžasné fotky a skvělý nápad na výlet! Jak vy to děláte, že jste na těch fotkách vždycky úplně k zulíbání?😍 A kam chodíte na tak skvělé nápady na výlety?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, strašně moc děkujuuu!!! K zulíbání teda nevím O:-) Ale dětem se fakt moc líbilo a to se pak fotí jedna radost :-).

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig