pondělí 4. září 2017

Hurááá do školky!


Je a neděle večer a mně nějak dochází, že zítra se jde poprvé do školky. Tedy Nelinka jde poprvé do státní školky! A já zjišťuju, že vůbec netuším, co má mít s sebou O:-). Nemáme ani cvičky, ani pytel na přezůvky a dokonce ani ty přezůvky, který dost pravděpodobně zůstaly v minulé školce. S hrůzou taky zjišťuju, že jsem ještě nezaplatila školní poplatek ani obědy! Říkejte mi PUNK matka (aneb jiný výraz pro totálně neschopnou matku :-D).


Jediné, co jsem doopravdy stihla je nakoupit nové oblečení na podzim a vyfotit ho o víkendu v ZOO (říkejte mi matka blogerka :-D). Na FB i IG jsem Vám už psala, že v H&M právě teď probíhá 20% sleva na nákup dětského oblečení nad 700 Kč. A my tam v pátek ušetřili opravdu dost peněz. Opět jsem totiž zjistila, co všechno je nám malé a museli jsme se dovybavit. Dětem jsem tedy pořídila nové podzimní khaki bundičky, Nelince šaty (protože do školky prý musí v šatech :-D) a Hugymu super džíny a mikinu. No nebudu lhát, nakupovala jsem s nimi a byl to teda velký boj. Tak moc velký, že Vám o tom příště napíšu, to se pobavíte :-D. Každopádně pokud byste chtěli ještě ušetřit, akce v H&M končí 10.9.!

A jak je to u nás se školkou?


Doteď chodila Nelinka do soukromé školky. Začala tam chodit, když jí bylo 2,5 roku a tehdy to byla vlastně skoro nutnost. Nutnost, abych přežila a zachovala si duševní zdraví O:-). Když se na jaře narodil Hugoušek, Nelinka to nesla hodně špatně (o tom a důvodech proč Vám někdy napíšu), do toho se přidalo neuvěřitelný období vzdoru a já jsem chvílemi myslela, že to prostě nedám. Zvlášť, když nejbližších 200 km nemáte nikoho, kdo by Vám pomohl. Po pár měsících jsme ji tedy přihlásili do soukromé školky a dosud myslím, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí. Neli měla celé dopoledne skvělý program, vyhrála si, poznala nové kamarády a já se snažila zařídit si všechno tak, abych pak mohla být odpoledne co nejvíc s ní (pokud pominu kojení Hugouše na lavičce na dětským hřišti za účasti dalších asi 150 lidí :-D). 


Do státní školky měla jít vlastně už minulé září, ale když se na jaře předtím podávaly přihlášky, nějak jsem cítila, že ještě není ten správný čas. Nebyla ještě 100% smířená s tím, že má  doma sourozence, který jí chce brát hračky a upoutává pozornost rodičů a stále ještě trochu doznívalo naše slavné období vzdoru. Rozhodli jsme se tedy, že ji necháme jistotu v podobě naší soukromé školky, skvělé paní učitelky a pana učitele, morčátka Pídi a malého kolektivu asi 10-15 kamarádů. Protože tam byla opravdu šťastná.


Letos však už nastal ten správný čas. Vyspěla, situace se uklidnila, v soukromé školce už je skoro nejstarší a potřebuje nové podněty a taky starší kamarády. A hlavně, strašně se tam těší! Na novou paní učitelku, nové děti a hlavně na nové hračky :-D. Jde tedy do třídy, která už spolu rok fungovala a ona tam bude jediná nová, já ale tak trochu doufám, že po 2 měsících prázdnin to bude zase nové pro většinu dětí a Nelinku mezi sebe hezky přijmou.


Ač už do školky chodí 2 roky, stejně je to změna. Víc dětí, větší šrumec a hlavně jiná organizace. A nové to bude i pro nás, poněvadž ve státní školce máme být kolem 8 ráno a my jsme zvyklí chodit na 9, takže to bude hodně velká výzva i pro nás rodiče :-D..


A změna nastává i pro Hugouška. Začne teď pravidelně chodit do naší soukromé školky na 3 dopoledne v týdnu a já tak budu mít víc času na práci (a taky cvičení O:-)). A chci si tohle poslední období s nimi užít. Protože příští rok se vracím do práce a bojím se toho jak čert kříže. Toho, že se život smrskne jen na práci, přílet do školky, koupání, večeři, pohádku a spánek.. A pořád dokola.. Skončí jedna krásná etapa mého života - mateřská dovolená.. A já Vám něco prásknu.. Je mi to už teď strašně moc líto :-(. Jsem smutná, že s nimi budu mnohem míň a hlavně, že mi rostou před očima a už to prostě nejsou miminka a nikdy nebudou O:-).


Co Vy a školka? Kdo jste byli dnes poprvé a jak to probíhalo? Věřím, že si všechny děti vždy zvyknou a bude se jim tam líbit. Moc držíme palce!

Lucka


 Neli : bunda, šaty, punčoškyH&M
Hugy: bunda, mikina, džínyH&M


SHARE:

6 komentářů

  1. Uplne jste vystihla moje pocity...nase dcerka sla dnes poprve do skolky a ja uz dva dny brecim...i kdyz to nekdy bylo k zblazneni, byla to zaroven ta nejkrasnejsi etapa meho zivota, byt na materske a venovat se jen ji. A najednou uz to neni ani miminko, ani batole, ale mala slecna, ktera uz me bude potrebovat min a min... ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju moc DD! No zažívám přesně to samé.. Pořád jsem si říkala, až už bude sedět, chodit, čůrat na nočník, až se sama obleče.. A najednou to všechno je a já bych nejradši vrátila čas zpět, aby to všechno zas neuměla :-D. Ten čas tak strašně rychle utekl, až je mi to líto.. Holt si budu muset zvykat, že mě budou potřebovat míň a míň a budou víc a víc malé osobnosti s vlastním názorem :-). Moc Vám přeji, ať si malá ve školce hezky zvykne a je tam spokojená!

      Vymazat
  2. Neumím si vůbec představit, že můj Hugo půjde někdy do školky... asi se zblázním! Mohla bych se zeptat, do jaké soukromé školky Nelinka chodila? (nemyslím adresu :-), ale jestli to byla třeba Montessori nebo něco podobného...). Pěkný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blaniii a ono to jednou přijde.. Ale nebojte, ono se to nějak poddá a zase nastane jiná životní etapa, člověk se třeba zase bude realizovat v práci, víc cestovat a bude pyšný, jaké pokroky dělají děti ve škole (aspoň tím se uklidňuju :-D). Nechodila do žádné speciální, do malé školky, kterou vedli dva manželé, takže měli paní učitelku a pana učitele, který jim hrál na kytaru, hodně tvořili, měli dramaťáček, zpívánky, plavání a taky morče :-). Bylo to tam úplně super a hodně tam vyspěla!

      Vymazat
  3. Dekuji moc :-) Mluvite mi z duse...presne, clovek jakoby porad nekam popohanel cas, kolikrat me nejake veci az otravovaly...a dnes bych za ne byla tak rada... ale co, holt takovy je zivot, asi jsou to normalni pocity i zivotni etapy a urcite je i nas ceka spousta novych zazitku a radosti :-) Preji i Vam, at vse probehne co nejlepe a mala si skolku zamiluje :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pěkný článek, mám to stejně! Ale s tím rozdílem,že jsem byla doma s malými 2 čaty,pak 3,5 roku práce a jelikož se nám narodilo 3 miminko, tak jsem opět doma a opravdu jsem ráda, že mám teď trochu více času na všechny děti a čím dál víc "nechci" do práce (začala jsem v malém podnikat a kdyby mě to uživilo - jako že to asi ne, i když je to teď super přivýdělek a strašně moc mě to baví, tak mě už v práci u PC nikdo neuvidí..Ale je to jiné, 1 dítě si užívám, u 2 najednou to ,nějak, nešlo. A mám stále ten "pocit", že s těma 2ma, i když je jim už 8, je více práce než s jedním batoletem a o pohlaví to není, máme 3 holky! V H&M jsme letos taky super nakoupili!!

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig