úterý 21. listopadu 2017

Pod stromeček: Soubor her pro nejmenší od Djeca


Pomalu ale jistě začínáme dávat dohromady seznam pro Ježíška. Vlastně bych řekla, že na tom dost intenzivně pracujeme každý den. Pokaždé, když totiž projdeme kolem nějaké výlohy a Neli tam objeví tu úplně nejvíc kýčovitou, barevnou a nejlépe plastovou věc, je mi jasné, že je to přesně to, co bude nutně potřebovat od Ježíška :-D.
Hugy tak náročný není, ten by chtěl jen každý auto, letadlo a motorku, který kde jen koutkem oka zahlédne (na velikosti v tomto případě nezáleží O:-). A já jako každý rok bojuju, jak to vybalancovat. Od minulých Vánoc razíme heslo "jeden velký dárek a nějaká drobnost" (ehm, no spíš drobnost typu knížky, menší hry, samolepky apod. :-D). Ten větší dárek by mělo být to jejich největší splněné přání (Neli třeba minulé Vánoce dostala domeček pro panenky, viz ZDE) a ty drobnosti jsou většinou kompromisem mezi tím plastovým kýčem a pro mě smysluplnou hračkou O:-).

Co máme hodně rádi a na čem většinou najdeme s dětmi shodu jsou různé společenské didaktické hry. Ty totiž hrají moc rádi. Nebo spíš Nelinka, Hugyho to postupně učíme. Momentálně jsme si oblíbili Soubor her pro nejmenší od Djeca, který máme z eshopu Chytrá opička. Tuhle francouzskou značku Vám asi představovat nemusím, protože je už hodně známá a my od nich doma máme asi tak půlku všech her O:-). Co na nich miluju je originalita a nápaditost s jakou často převyšují kvalitu i estetickou úroveň hraček od jiných výrobců. Máme od nich kartonové kostky, přenádherné puzzle, první skládačky, ale i krásné kreativní sady. 


Teď jsme vyzkoušeli sadu tří her, která je určená pro děti od 3 let, ale vyhrála si jak Nelinka, tak už i Hugo. Co se mi na ní líbí je, že není tak velká, dá se sbalit na cesty a obsahuje tři nejoblíbenější hry - klasické pexeso, domino a bingo


My jsme začali pexesem, hrála jak Neli, tak pak Hugo. S Nelinkou samozřejmě zvládáme hrát s plným počtem kartiček, tedy s 32, Hugymu ten výběr musím zúžit jen na pár, víc toho nezvládneme. Vybíráme vždy ty, které jsou barevně nejvíc odlišné, aby se mu to lépe hledalo a taky zvířátka, které má rád :-). Nejlepší na celé akci je to nadšení, když sám opravdu objeví dvě stejné kartičky..


Druhou možností je zahrát si domino. Opět mají krásné motivy zvířátek a dílků je tu 28. S Neli jsme domino teď dlouho nehrály, takže byla nadšená. A Hugymu šlo mnohem lépe, než pexeso. Sice občas skládal zvířátka tak, jak se mu zrovna líbilo, ale když mu pomáhám a vysvětluju, složí si všechny dílky a pak je úplně nejvíc nadšený, když to může zbořit, smíchat a opět dávat dohromady :-D.


Poslední hrou je bingo, a to se přiznám, že jsme hráli poprvé. Bingo funguje na principu losování. V této podobě se točí střelkou na hracím kolečku a vylosovaný symbol si může hráč přidat na svou herní kartu. Pokud vylosuje stejný symbol, jedno kolo stojí. Kdo zaplní svou hrací kartu nejdříve, vyhrává. Pro Nelinku už by to chtělo nějakou sofistikovanější verzi, Hugyho to ale bavilo moc. No nebudu lhát, nejradši točil a točil tak vehementně, že jsem ho musela krotit :-D. Symboly ale našel s přehledem a chtěl hrát i několikrát za sebou. 


Suma sumárum, Djeco opět zabodovalo a my se k této sadě budeme zcela jistě stále vracet. Navíc u Chytré opičky najdete celou řadu nejrůznějších her od této francouzské značky. Mají třeba bingo s prvním počítáním TADY, další sady několika her, třeba TUTO, kreativní hru se zatloukáním, což Neli svýho času milovala TADY , balanční hru TADY, první puzzle TADY , nebo třeba karetní hru Batapuzzle, o které jsem už jednou psala TADY.  Doma máme i TUTO krabičkovou věž, u které jsem vždy ocenila, že když spadla, nikoho nezranila, protože je to jen karton :-D.

Jsem zvědavá, co teď vede u Vás doma? Jaké je Vaše oblíbená hra? Ježíšek si totiž občas neví rady a je moc rád za každý tip :-).


Lucka



SHARE:

2 komentáře

  1. Luci ty deti tak rostou!!!! Hugous je uz velkej chlap!
    Miluji Djeco, nejradši bych koupila vše. U nás TOP bingo cestovani, Kubu už to taky bere, jen teda on si s tím hraje jak s vkladackou a plni obrazky.Na Vánoce dostane Prvni puzzle pejsky a Kaja Kinoptik dopravni prostredky. jsem zvedava, jak se bude líbit. jinak super je i Zatloukaní auta. Ještě u nás frčí od Granny hra Bim bam, je krásně udělaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Utunkooo!! No to mi povídej, až mě to mrzí, jak jsou velcí někdy :-( Moc děkuju za tipy! mrknu!! Zatloukání u nás frčí dost, Neli to strašně bavilo, no Hugo by chtěl zatlouct zatím i mě :-D.. Bim bam vypadá moc hezky, zkusím se zeptat Ježíška, co on na to O:-).. Snad se máte fajn a jste zdraví!! Posíláme pusinky z Prahy :-) Nebudete si dělat někam výlet na vánoční trhy??

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig