neděle 17. prosince 2017

Láska vánoční + SOUTĚŽ o šperk od Amazing jewelry


Je asi 11 večer, děti už spokojeně spinkají a my sedíme v kuchyni u našeho velkého stolu. Naproti sobě, ale naše oči se jaksi míjejí. On kouká do svého monitoru a já do toho svého. Pracujeme. Jen občas jeden z nás zvedne oči a pronese něco jako: „Zaplatilas tu zálohu na dovolenou?" nebo „Volal jsi té doktorce?".
Po zamítavé odpovědi následuje krátká série výčitek, pár nemilosrdných úšklebků a oba odplujeme zpět do onoho virtuálního online světa, kde se oba snažíme dodělávat resty, co se jaksi nakupily. Od té doby, co Martin začal pracovat přes týden pryč a jezdí domů jen na víkendy, vyseděli jsme na těch židlích skoro důlek :-(.


Není to jednoduchý. Není někdy jednoduchý v tom vyčítavým pohledu, který mi zrovna uštědřil, najít toho kluka z knihovny. Toho, který tam před víc jak 8 lety seděl nad diplomkou, nesměle se na mě usmíval a hltal každé moje slovo. Toho kluka, který mi nosil květiny jen tak. Toho, který mi každý den říkal, jak moc mě rád. Který se mnou hlídal mýho mladšího bráchu a dělal mu ten nejúžasnější program. Toho, který mi natíral neštovicový pupínky, když jsem to od bráchy v 25 chytla :-D. Toho, který se mnou jezdil na orienťáky a dělal, že mu vůbec nevadí, že jsem se v tom lese pokaždé ztratila :-D. Toho, který nadšeně montoval naši první kuchyň v bytě o velikosti krabičky od sirek. Toho, který mě v Austrálii vytáhl na ten nejvyšší kopec z celýho Hamiltonu islandu, aby mě mohl kdesi mezi křovím požádat o roku. Toho, kterému u toho bušilo srdce tak, až jsem měla strach, aby to přežil :-). Toho, který stál u oltáře a byl dojatej tak, že musel občas odvrátit zrak, aby mu neukápla slza..


A vím, že on to má úplně stejně. Že někdy hledá tu holku, co ho v té knihovně oslovila. Tu, která ho jako první pozvala ve školní menze na oběd :-). Tu bezstarostnou, svobodnou holku, co s ním podnikala výlety do neznáma. Tu, která mu vyvařovala kulinářský speciality a tvářila se u toho jako Magdalena Dobromila, ve spodním prádle :-D. Ta, která s ním jezdila na všechny ty orienťáky, protože s ním chtěla sdílet to, co má rád (byť se pokaždé s pláčem ztratila v lese a bojovala o život svůj i svého kola :-D). Ta, která ho společensky unavenýho s láskou ukládala nad ránem do postele :-D. A která mu to ráno uvařila čaj a skočila pro čerstvý rohlíky O:-). Ta, která se na tom Hamilton islandu málem roztekla štěstím a celou cestu dolů k hotelu skákala jako malá holka. Ta Lucka, která scházela z těch schodů k oltáři a nekoukala se na nikoho jinýho, jenom na něj.


Občas je těžký najít tam ty dva. V tom každodenním stereotypu, starostech, péči o děti, práci, vlastních snech a ambicích.. Oba ale víme, že tam stále jsou! Ti dva, co se drželi za ruce a báli o život kdesi na thajsko-kambodžských hranicích. Ti dva, co se po tom zážitku tiskli jeden k druhýmu kdesi v Siem repu na hotelu v pokoji zamčeném za 70 západů :-D. Ti dva, co stáli na Empire state a dlouhé minuty pozorovali západ Slunce nad New Yorkem. Ti dva, co spolu pekli svoje první vánoční cukroví a vesele se kočkovali, kdo má hezčí tvar vanilkových rohlíčků (pro ty, co neví, já prý dělám půlměsíce, on zase podkovy :-D). A ti, kteří u toho poslouchali písničky Marty Kubišové a trsali do rytmu. Ti, kteří spolu téměř každý víkend trávili v lese na kole. Ti, kteří spolu zůstali uvěznění kdesi v Lodýně na letišti po tom, co dostali střevní chřipku a nebyli schopní nasednout do letadla :-D. Ti, co vedle sebe dokázali ležet hodiny, číst si knížky a prostě jen tak být. Ti, co se v kině vždycky drželi za ruce a láskyplně dělili o jeden sýrový poprcorn (nebo takhle, Martin se dělil, já ho sežrala :-D). Ti, co spolu stáli před oltářem dojatí jak dva malí blázni a věřili, že tohle je ten šťastný happy end..


Ale on to vlastně nebyl happy end, on to byl teprve začátek. Začátek toho vztahu, kde už nejste jen 1 + 1, ale 2. Kde musíte dělat kompromisy, občas se pohádat a pak zase umět udobřit, kde se musíte občas ztratit, abyste se pak zase mohli najít, kde musíte táhnout za jeden provaz, ale zároveň vědět, kdy ho máte povolit. Vztah, kde máte zodpovědnost, jeden za druhého a oba za třetího a čtvrtýho. Začátek vztahu, o který musíte s tou největší láskou pečovat každý den.

Ta nejhezčí a nejlepší rada, jakou jsem dostala ve svůj svatební den od mého tchána zněla asi nějak takto: „Až Vám někdy bude ve vztahu ouvej, vzpomeňte si na ten dnešní den. Na to, jak jste byli šťastní a proč jste se vlastně na tu cestu vydali společně. A připomínejte si to.. Protože tohle jste vy dva..

Vím to. Vím to každý den, každou hodinu i minutu. To, že mám doma toho nejbáječnějšího chlapa pod Sluncem! A vím to i v tu chvíli, kdy zvedne obočí, protože jsem zase zapomněla zaplatit složenku od UPC O:-)..



SOUTĚŽ s Amazing jewelery


A proč vlastně píšu o lásce? Protože se blíží Vánoce, čas, kdy budeme s těmi, které milujeme ze všeho nejvíc. Čas, kdy si třeba spoustu věcí i odpustíme a budeme se mít zase o trochu víc radši. A já Vás mám taky ráda, proto tu pro Vás (nebo pro někoho, koho máte rádi) mám jeden speciální lá(s)kavý dárek! Protože Vánoce jsou o lásce..



Moje šikovná kamarádka Alenka, (která se věnuje mimo jiné i projektu TenTaTo, psala jsem TADY) otevřela nedávno překrásný obchod s ještě krásnějšími šperky! Znáte Amazing jewelry? Že ne? Tak to byste měli!

Jedná se o dánskou šperkařskou společnost, kterou založil vizionář a bývalý spoluzakladatel společnosti PANDORA Central Western Europe, součást skupiny Pandora. Je to vlastně taková malá revoluce ve světě šperků a jeho prodeje. Nabízí totiž šperky světového designu, ale za dostupné ceny i pro nás, běžné smrtelníky, kteří prostě nemůžeme každý víkend snídat u Tiffanyho :-). Nový revoluční koncept prodeje navíc zahrnuje moderní přístup, kreativní doplňky, tématické akce, vlastně vše pro mladě, stylově a moderně smýšlející lidi. A to jsme samozřejmě my všechny, že ano, dámy, maminky :-).

Dnes jsem se byla v jejich obchodě podívat a pořídila všechny tyhle fotky, abyste si udělali představu, co všechno v Amazing jewelry najdete. 



Šperků tam mají tolik, že Vám jde hlava kolem O:-). Jedná se o šperky stříbrné a pozlacené 18k zlatem. Možná jste si všimli, že já mám radši ty pozlacené, takže jsem hodně fotila je. Ale mají v podstatě skoro to stejné i ve stříbrné O:-).

A především u platíček s prstýnky jsem byla schopná vystát důlek, až jsem si domů odnesla ty dva, které jste mohli vidět výše. O:-) Poslední dobou se hodně nosí tyto drobné šperky a já si je zamilovala už dávno :-). Prstýnků bych mohla mít 10 kusů na každé ruce :-D.



Kromě toho mají i menší kolekci šperků s diamanty Forever Diamond, odkud je i tento prstýnek (viz níže)..



Od prstýnků jsem se přesunula k náramkům. No, měla jsem co dělat, abych si domů zase něco neodnesla, ale to zas třeba příště. Svoje favority už ale mám!



Kromě toho jim nově došly i hodinky. A přesně v tom stylu, který se mi líbí. Velké, minimalistické a různé barevné kombinace, že si myslím vybere fakt každý :-).



No a na závěr nahrdelníky! Najdete tu opravdu téměř všechno. Od různých přívěsků ve tvaru hamsy nebo oka, nápisů love nebo znaku nekonečna až po medailonky s rodným znamením. Na závěr jsem si 3 svoje favority vyzkoušela i já O:-).



Pokud byste je chtěli navštívit, pak se vydejte do OC Atrium Flora V Praze na Vinohradech nebo v Ostravě do OC Fórum Nová Karolína. A pro ty z Vás, co to mají do obchodu daleko jsou tu i webové stránky Amazing jewelry! A od příštího roku se budou otevírat pobočky další :-).




A co nám Amazing jewelery věnovali do naší předvánoční soutěže? Jedná se o tento krásný pozlacený náhrdelník s nápisem love, který jsem pro Vás mohla vybrat.


A co pro to musíte udělat?


  1. Dát To se mi líbí naší stránce The Hubs na Facebooku (pokud jste tak již dřív neudělali, tak ZDE)
  2. Dát To se mi líbí stránce Amazing jewelery na Facebooku (pokud jste tak již dřív neudělali, tak ZDE)
  3. Napsat mi do komentářů SEM (v tom případě nezapomeňte připojit svůj mail a jméno, pod kterým nás sledujete na Facebooku!) nebo pod tento soutěžní post na Facebooku: Co znamená slovo láska pro Vás? 
  4. Kdo bude tento soutěžní post na Facebooku sdílet, toho můžeme zařadit do slosování ještě jednou (POZOR, sdílet musíte veřejně, jinak to neuvidíme :-))!!!
  5. A pokud do odpovědi na FB ještě označíte někoho, komu byste výhru také přáli, zařadíme Vás do slosování potřetí :-).
Soutěž končí v úterý 19.12 v 18h, poté vylosujeme výherce a cenu pošleme, ať to stihneme ještě do Vánoc :-).


Tak držíme palce!! 


Lucka 

P.S. No a kdo by chtěl už teď trošku pomoct Ježíškovi a nakoupit zde něco hezkého, pak prozradím, že do konce roku máte s heslem "The Hubs" slevu 20% v obou kamenných prodejnách v Praze a Ostravě. A to je krásné, no ne:-)..




SHARE:

41 komentářů

  1. Láska pro mne znamená empatie , tolerance , pochopení a komunikaci . Láska je něco posvátného a ne každému se poštěstí . A má mnoho podob :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. konvickova.jarmila@centrum.cz a na FB jsem Jarmila Konvičková

      Vymazat
  2. pro mne asi nejvíce láska teď znamenají děti, sdílím komentuji a označuji na fb pod svým jménem Renata Ševčíková,email: PavlikovaRenata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Nejprve musím napsat, že se s dnešním článkem naprosto ztotožňuji. S manželem jsme spolu 13 let, zažili spoustu pozitivních, ale bohužel i negativních věcí, a nyní 3 roky po svatbě a 2 roky co máme naši malou treperendu, mě občas taky napadají myšlenky, jaké to bylo na začátku a jaké to je teď. Ale vždycky si uvědomím, že ikdyž už ani jeden nemáme ty růžové brýle jako na začátku, tak náš vztah je o ničem jiném. A vím, že svého muže bych neměnila. Můžu se na něj spolehnout, vím, že se o mě a naši dceru za každých okolností postará a je to člověk, kterého miluju. A věřím, že to je i z jeho strany (jen si občas říkám, že jsem vlastně šťastný člověk, že si vybral zrovna mě) :-D. Takže tohle je pro mě láska. Bára Vančurová (stovickovab@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  4. Láska to je moje rodina :-)
    lenka.hoza@seznam.cz FB: Lenka Hozová

    OdpovědětVymazat
  5. Luci, tak teď jsi mě regulérně rozbrečela... Člověk občas zapomíná na tu velkou lásku a enchá se zakrývat škaredým černým mrakem... Děkuji :-*

    OdpovědětVymazat
  6. Láska to je pro mě pocit, že i když mě občas štve, vím, že bych neměnila.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Laska? Pokazde ma trochu jiny obsah a vyznam podle toho, ke komu ji citim. Ale vzdy me dela hodne zranitelnou, ale i moc stastnou :-) Dana DS danasvob@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Kdysi pro mě znamenala láska mít kluka a chodit s ním na rande. Teď už vím, že jediná láska je má rodina. Lucie Vlčková lucinka22@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Laska je pre mna rodina, spolocne pohodove chvile, ked nic netreba robit a nikto nezlobi :-)
    Zuzana Šimičáková
    zuzana.simicakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  11. Laska je u nas hodne cerstva. V srpnu jsme se vzali a v cervnu budeme tri. Nekdy me z toho co prijde pak propadne strach, strach z neznama. Ale slibili jsme si, ze kdyz nekdo z nas bude mit pocit, ze to krasne mezi nama co je tam ted nekam odeslo, tak to neprodlene da tomu druhemu na vedomi :) snad to pomuze. Sdilim na fb: Zuzana Martinková mail: martinkova-zuzana@email.cz

    OdpovědětVymazat
  12. To se snad ani slovy nedá vyjádřit. Láska znamená obětovat se, tolerovat, odpouštět a hlavně brát druhého takového, jaký je.
    jana.koloma@email.cz
    Jana Kolomá

    OdpovědětVymazat
  13. dobrý den, pro mě je láska něco nezištného a nezpodmínečného, co věnuji, bez nároků. pokud je opětovaná, tak je to pro mě štěstí a životní cesta :) jen v řečtině jsou pro slovo láska tři výrazy, věřím, že má mnoho podob. cervenkova.barbora@seznam.cz likuji jako Barbora Francová

    OdpovědětVymazat
  14. Láska je pro mě především rodina, podpora, důvěra, schopnost kompromisu. Měla jsem štěstí vyrůstat v láskyplné rodině a také dnes své rodiče bezmezně miluji a jsem ráda, že dcera má právě takové obětavé, milující, chápavé a nápomocné prarodiče. Na lásku s velkým L,v podobě mého manžela, jsem čekala 27 let a stálo to za to čekání, pro mě není lepšího Muže a pro naši dceru lepšího Otce, a i když nenávidím jeho zaměstnání, které ho od nás odváží na celý týden pryč, podporují ho v tom, co jej činí šťastným. Sledují vás na FB - Monika Plonková a kontakt na mě je hamo@email.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Soutěžit nechci, ale mám potřebu ti napsat, že jsem se nad tím malinko dojmula. Moc hezky napsaný ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Láska je pro mě už v tolika podobách že bych napsala nejmíň stejně dlouhý článek jako vy. 😂 Ale nejvíc je pro mě ta partnerská z níž pokud je naplněna ty ostatní vychází a vyživují se.
    Katerina.mejstrikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Láska je pro mě moje rodina. Stačí, že jsou.
    Jana Meluzínová
    Jana.Meluzinova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Láska je pro mě ten moment, kdy se zastavím a podívám se večer do naší velké postele, kde spí můj milovaný manžel a mezi námi spokojeně oddechuje naše malá půlroční skřítka a volná místa doplňují kočka a kocour. Z toho mi srdce praská láskou. Mám přesně ty stavy, které jste psala. Přes povinnosti a starosti a i radosti mateřství, se občas míjíme. Ale taková chvilka souznění a naplnění vše hned vrátí na tu správnou a jedinou cestu lásky.
    Na FB Píďa Přidalová Kučerová
    Petfruf@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. Láska, opravdová láska, je světlo, které svítí, i když všechno kolem zhasne...˂3 e-mail veronika.madecka@seznam.cz; FB Veronika Mocová Madecká.

    OdpovědětVymazat
  20. Láska-to je po zdraví prostě nejvíc!!!
    katerinavitu@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Nádherný fotky <3

    www.mummysweetbaby.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  22. Láska je pro mě moje rodina, nevyměnila bych je za nic na světě :)
    fb Michaela Kratochvílová, MK.Michaela@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Lucka, to je tak krásny článok... Keby raz takto o mne hovoril môj muž, ako Ty píšeš o tom svojom a o vašej vzájomnej láske... tú našu niekedy pod nánosom povinností, starostí a trápenia ani nie je vidieť, i keď verím, že je niekde tam... zabudla som sa o ňu starať... zabudla som, že aká je krásna, taká je krehká... verím, že vianočný čas je ideálny čas na jej znovuobnovenie...

    majusik.kruzliakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  24. Luci, normálně mi ukápla slza, asi už jsem prostě dlouho na mateřský, nebo co :-)
    Ne, vážně, je to krásně napsané! - já si taky někdy říkám, když spolu večer sedíme úplně vyšťavení nad seriálem (protože něco více intelektuálního už prostě nedáváme), jaké to bylo dřív...
    Ale náš syn za to stojí, a pak, když fakt potřebujeme, tak to tam vždycky zase najdeme.
    A láska, to je pro mě prostě přístav bezpečí.
    Blanka
    ancheblanche@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blani, moc děkuji za ♥♥♥ komentář!! Ani já bych neměnila za nic na světě ♥

      Vymazat
  25. Luci, já mám ty vaše články čím dál raději, tak krásně se čtou a vždy tam máte i něco vyloženě vtipného, že se kolikrát zasměju i nahlas. No a dnešní článek je naprosto TOP - úplně mě to celé dojalo;)
    Láska je pro mne nejvíc na světě - je to celá moje rodina a ta je pro mne celý svět...
    Lenka Fořtová
    lenka.cicha@email.cz

    OdpovědětVymazat
  26. Lucinko, krasna soutez, ten sperk cos vybrala je NADHERNY! Zitra po nehtech letim na Floru omrknout prstynky :) Laska??...s manzelem sme spolu 11 let...a nekdy je sakra tezky si ten laskyplny vztah udrzet :) laska pro me neni jen rict Miluju Te..je to pro me rozdeleni se o pomeranc, udelani ranni snidane, chytnuti za ruku pri pristavani letadla, vzdat se ranni kavy pro druheho kdyz najdes posledni kapsli, prikryti dekou kdyz ti usne u televize ...a dalsi a dalsiii veci :) krasne Vanoce vsem
    Email Romana.koutenska@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  27. To je otázka, na kterou se děsně těžko odpovídá, řekla bych. Miluji svého partnera, to bez debat. Ale nejsilnější bude láska mateřská. Takové pouto, to ničím nejde nahradit. Láska je pro mě to největší, co může spojovat a dávat dohromady lidi. Láska v rodině. To bych každému přála, protože bohužel se najdou vztahy, které tomu tak někdy neodpovídají.. ale já jsem šťastná, že patřím k těm, kteří mají milující rodinu, a to je vážně nad zlato! (I nad sůl :)).)

    A kontakt - Alena Bittenglová, e-mail - a.bittenglova@gmail.com

    Chtěla bych popřát všem jen ty nejpohodovější Vánoce, aby je prožili v klidu, právě se svojí rodinou, aby to byly chvilky lásky a připomínky, že každý někoho máme a je dobré, si říkat, že se máme rádi! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Láska je pro mě hodně silné pouto k mým nejbližším lidem, k dětem a mému muži. Láska znamená je milovat a chránit je.

    FB Petra Vojtěch
    petra.sebestova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  29. LÁSKA- obětavost, překonávání překážek, myslet na štěstí druhých a ne jen na svoje :) sleduji a SDÍLÍM na FB jako libuska.krizova a mailík mám marcrazy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  30. Laska pro mne znamená ŽIVOT. Silvie Šrámková Madlová (silvie.madlova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  31. Moc díky za ta slova v článku... :) Láska je moje rodina, je to moje všechno ;) Lenka Hermanová, lenka.hermanova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  32. Když se řekne láska, vybaví se mi dvě slova - život a jistota! Katerina.Alexova@seznam.cz , na fb sdilim jako Kateřina Spurná

    OdpovědětVymazat
  33. Láska je pro mě moje rodina a hlavně moji 3 kluci. :-)
    zaleska.j@email.cz
    na fb sleduji jako Jana Kovandová

    OdpovědětVymazat
  34. Jeeeee mam jeste 15 minut do konce souteze 😅😲
    Lajk oboum strankam ❤️ Sdilim na fb ❤️ A oznacuji kamaradku ❤️
    A co pro znamena laska? Od toho dne, co se mi naridila dcera, tak je to ona! To kdyz me obejme, kdyz mi rekne miluju te maminko, kdyz spolu usiname ❤️
    A za mesic cekame dalsi miminko, tak predpokladsm, ze pojem LASKA nabere opet novych rozmeru!! A uz se na to moc tesim 🤗

    mikuskovav@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  35. Láska je pro mě v prvé řadě láskou mateřskou, láskou k mému muži a v neposlední řadě láska sama k sobě.
    vejvodova.adela_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  36. Laska je koreni zivota! Sarka.chlubnova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  37. To je nádherný článek, ve kterém se podle mě každý najde! :-) A v tom je to krásné kouzlo lásky. Každý určitě zažívá ty romantické, zamilované chvíle, plné štěstí, ale i zklamání, prohry, nebo výčitky. Ale pokud oba vědí, že stojí stále při sobě a vzpomenou si, právě na ten důvod, proč spolu vlastně začali, stojí ten život stále za to! ♥ Děkuji za krásný článek a uvědomění si, jaký poklad doma mám! :-)

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig