úterý 5. června 2018

SOUTĚŽ: Mirakulum plné zážitků - zažijte ho i vy!


Venku je krásně (na mě tedy už dost vedro O:-)) a tohle počasí přímo láká k tomu, abychom sbalili baťůžek a vyrazili vstříc víkendovému dobrodružství! Pokračujeme tak v naší jarně letní spanilé jízdě plné výletů. Tentokrát jsme se vypravili do našeho oblíbeného parku Mirakulum




O Mirakulu už jsem tady na blogu jednou psala. Každou letní sezónu se tam minimálně jednou vypravíme, protože naše děti to tam milují. Navíc z Prahy jsme v Milovicích, kde se park nachází, za necelou hodinku, což je tak akorát :-). Parkovat se dá přímo u parku na vyhrazených parkovištích a mají to tam docela dobře zorganizované. Jinak se sem dostanete také pravidelným autobusovým spojem č. 432.

K dispozici jsme měli rodinné vstupné pro 2 dospělé a 2 děti, které vás na celý den vyjde na 720 Kč (děti do 90 cm mají vstup zdarma). Hned na úvod nám děti hezky označkovali, což je jedna z věcí, kterou tady opravdu oceňuji. Dítě dostane náramek, kam napíšou vaše telefonní číslo v případě, že by se ztratilo a oni vás pak potřebovali zavolat. Naštěstí nic takového se nám nikdy nestalo, Nelču i Huga se snažíme maximálně hlídat a na většinu atrakcí chodíme s nimi.

Více info před cestou najdete ZDE.




Hned za vstupem do parku si také můžete vypůjčit tento malý vozíček. Dříve jsme mívali kočárek, kam jsme většinu věcí nastrkali, no teď už jezdíme bez něj a tak jsme využili tohoto šikovného pomocníka. Schovali jsme tam batoh plný věcí na převlečení, deku, pití nebo mapku centra a měli pak neustále volné ruce, což se cení. Navíc Nelinka si do vozíku nakráčela jako královna a zapřáhla svého kočího Huga, kterého to náramně bavilo :-D.

A co všechno se dá v Mirakulu dělat??

Skáču, skáčeš, skáčeme! Ano, doslova celá rodina. Tedy já teď už poskakovat nemůžu (jinak musím taky), ale tatínek šel rád a nebyl jediný :-). V parku najdete několik těchto nafukovacích trampolín a věřte mi, jak tam děti jednou pustíte, máte dost velký problém je odtud dostat zpět :-). Vzhledem k tomu, že bylo horko, jsou trampolíny celkem teplé, a proto určitě nezapomeňte vzít dětem ponožky - náš Hugy tam skákat bez ponožek nechtěl.



Vzhůru na hrad! Tato dominanta parku Mirakulum prošla také řadou vylepšení, nově jsou tam tyto nadzemní kovové průlezy, vysoká věž nebo křivící zrcadla. Vzhledem k tomu, že se dá zabloudit i do podzemních chodeb, vezměte s sebou baterky :-). Já jsem tam vyslala svoji bandu samotnou, jelikož prolízat shrbená už mi v mém stavu nedělá dobře. Každopádně bych tam ale ještě děti nepustila samotné, aby se mi neztratily. Ono to má právě několik výlezů a tak se mi všichni tři zjevili skoro o půl hodiny později :-).

Kromě hlavního hradu zde najdete ale celou řadu těchto prolízaček. Vlastně je tu můžete objevovat celý den a stále nebudete mít dost. Řada z nich má k tomu ještě skluzavky a od naší poslední návštěvy tu vyrostlo také lesní město s lanovými stezkami v korunách stromů a nafukovací vulkán. Tohle je vlastně věc, která se nám na Mirakulu líbí nejvíce. Žádné světýlka, televize ani hrající atrakce, tady je vše z přírodních materiálů a umožňující dětem kreativně si hrát a objevovat celý den.

A pokud by stejně chtěli do kina, pak je tu i amfiteátr, kde se často pořádají různé akce pro děti - divadelní a hudební představení. My měli ten den štěstí na Heidi Janků, na kterou si hlavně naše Nelinka s nadšením zatancovala (a ani se na to nemusela speciálně načančat :-D).  



Když už jsme se dostatečně vyskákali, nezapomněli jsme taky navštívit zvířátka a místní Minizoo. Můžete si vlézt přímo do výběhu holandských minikoz, pohladit si je, pokecat s nimi o životě a tak :-D. Jen krmit se nesmí, protože kdyby to dělal každý, zcela jistě by je pak bolelo bříško. No naše děti měly ze začátku respekt, hlavně Hugo, ale nakonec se i on osmělil a skamarádil. :-)



Země prasátka Pigyho je rovněž naše pravidelná zastávka. Teď jsem koukala, že tu vyrostl zase nový prolízací hrad. Jinak tu najdete houpačky pro nejmenší, malé lanové centrum,  pískoviště, opět nafukovací trapolínu, piknikovou oblast nebo malé vodní korýtka, kde jsme nakonec skončili na hooodně dlouhé minuty. A já si gratulovala, že jsem vzala dětem náhradní oblečení, protože byli oba samozřejmě dost mokří O:-).


A co dalšího jsme zažili? Nestihli jsme zdaleka projít všechno, ale hodně nás bavilo přírodní bludiště a přes kilometr cestiček, kde se nám podařilo pobýt opravdu dlouho :-). Ale byla to zábava! Stejně jako to, když se náš táta pokoušel chodit na chůdách nebo se Neli i Hugo nechali "tetovat".. 



A co jsme si dali dobrého? Když jsme tu byli před několika lety poprvé, bylo jedinou možností smažené a mastné jídlo. Jsem moc ráda, že na tom zapracovali a teď tu můžete dětem koupit třeba špagety, rajskou omáčku, svíčkovou, jejich pizzu nebo polévku. A za odměnu pak točenou zmrzku z Opočna O:-).

A pozor, dá se tu i grilovat. Dopředu si rezervujte za menší poplatek jeden z grilů (v případě horka vám k němu přistaví na požádání slunečník), dovezte něco dobrého na zub a můžete si užít i grilovací párty s přáteli.


Po vydatném obědě je potřeba taky trochu odpočinku. Znalí situace jsme i tentokrát vzali piknikovou deku a na chvíli se natáhli na trávě, ve stínu pod stromy. Piknikových oblastí je tu hned několik a pojedete-li sem na celý den, určitě doporučujeme vzít s sebou deku a třeba i nějaké ty hry (my vzali náš oblíbený Dobble a létající talíř). A zatímco se moje družina pak vydala objevovat trampolíny, mně se podařilo přelouskat i pár stránek knížky.



Hned vedle Mirakula najdete taky tankodrom Milovice, který je s parkem spojen úzkokolejnou parní železnicí. Nevím, jestli naše děti nejsou na tank ještě malé, ale zkoušela jsem v tom jet minulý rok s bráchou a řeknu vám, je to teda dost akční zážitek! Vzpomínáme na to oba doteď, bylo to boží!

Jediné, co jsme ještě v Mirakulu nevyzkoušeli je vodní svět. Pro nás byl ještě zavřený (své brány otevíral až 1.6.), ale vy ho už můžete směle vyzkoušet. Nejedná se sice o klasické koupaliště s bazénem, ale o to je to ale lepší. Nachází se tady nespočet prvků, kde si vy i děti můžete zábavným způsobem hrát s vodou. Ideální na osvěžení v letních dnech. Proto bych příště rozhodně nabalila i plavky a ručníky!

A nebojte, i v případě nepřízně počasí je tu co dělat - k dispozici jsou tu totiž kreativní dílničky, kde jsme si před 2 lety třeba stavěli hrad nebo malovali princeznu na tričko :-).


Jak je vidět, v Mirakulu se toho dá zažít opravdu hodně a jeden den vám na všechna ta dobrodružství skoro nebude stačit. A protože bychom rádi, abyste si tu zábavu s dětmi užili i vy, máme tu pro vás překvapení!

SOUTĚŽ


Anooo, jedná se o soutěž o 3 rodinné vstupenky (2 dospělí a 2 děti nad 90 cm) do parku Mirakulum! Vstupenky navíc platí na celou sezónu, takže vyrazit můžete kdykoliv! Co pro to musíte udělat?

  1. Dát To se mi líbí naší stránce The Hubs na Facebooku (pokud jste tak již dřív neudělali, tak ZDE)
  2. Napsat mi do komentářů SEM (v tom případě nezapomeňte připojit svůj mail a jméno, pod kterým nás sledujete na Facebooku!) nebo pod tento soutěžní post na Facebooku: S kým byste do Mirakula vyrazili? 
  3. Kdo bude tento soutěžní post na Facebooku sdílet, toho můžeme zařadit do slosování ještě jednou (POZOR, sdílet musíte veřejně, jinak to neuvidíme :-))!!!
  4. A pokud do odpovědi na FB ještě označíte někoho, komu byste výhru také přáli, zařadíme Vás do slosování potřetí :-).
Soutěž končí v pátek 8.6. v 18:00, hned poté vylosujeme výherce a cenu pošleme elektronicky, abyste si stihli užít park už o víkendu :-) !


Hodně štěstí!






SHARE:

20 komentářů

  1. Krásný večer:) v Mirakulu jsme ještě nebyli,moc rádi bychom vstupenky vyhráli☺ a šla bych s dcerkama a manželem :) s pozdravem Mirka Vošická (tami.sara@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  2. Vyrazila bych s celou rodinou. Na FB Helena Kotrchová,sdilim ;-) (helena.xxxxx@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyrazila bych s přítelem, synem a sestřenicí s její dcerkou, která v Milovicích bydlí.
    edita.drabkova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, vyrazili bychom celá rodina i s našimi dvěma raubíři, aspoň by se vyřádili. na fb sleduji a sdílím a označuji jako Renata Ševčíková, PavlikovaRenata@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Vyrazili bychom s rodinou,jsme ted neodbrovolne doma se zlomenou rukou naseho 3letaka,tak uz pocitame dny kdy nam daji dole sadru a vyrazime opet za letnimi atrakcemi a v miraculu jsme jeste nebyly :)

    OdpovědětVymazat
  6. Letos se tam s rodinou chystáme, holčičky jsou větší, tak věřím, že si tam užijeme skvělou zábavu. Petra.sebestova1@gmail.com
    FB Petra Vojtěch

    OdpovědětVymazat
  7. Dobry vecer :) hned na uvod,abych nezapomnela... muj mail je dortiky.ostrava@seznam.cz :) v Milovicich jsme s manzelem a nasim Teodorkem jako doma,bohuzel do Mirakula jsme si zatim nenasli prilezitost dojet-uprimne jsem doted netusila,ze tam neco takoveho je... My tam manzelem a prateli behavame Gladiator race prave poradany v arealu tankodromu ;) toto jste nezminila,ale velmi doporucuji,perfektni zazitek-a to jsem normalni mamca,co vybehne kolem baraku parkrat za rok :D ale ta atmosfera vtahne kazdeho,kdo ma bojovnou dusi a jiste by se moc libil i vasim detem-maji i detske :)) je to vlastne takova vylepsena opici draha pro deti i dospele :)) plazite se v blate, pteskakujete nebo podlezate prekazky,plazite se pod tankem,... Opravdu zazitek :) a spojit tento zavod s Mirakulem nas nikdy nenapadlo-jak jinak,kdyz jsem o tom neslysela doted :D tak tako tak velni dekuji za tip,urcite budeme vyuzivat,v Milovicich vzdy nocujeme kvuli delsi cesty-z Ostravy,takze si radi udelame program dvoudenni :))) a Teodorek nadsenim snad praskne :D pochopitelne pokud by se stesticko usmalo,rodinnemu rozpoctu to odlehci, pokud ne, na zazitky se penizky vzdy odlozi :)) a jistojiste bychom pribrali i kamaradku s manzelem a synkem a svagrovic s detmi :))) preji hezky vecer a na ten zavod pristi rok mrknete ;) Gabriela Zemanova

    OdpovědětVymazat
  8. V Mirakulu jsme byli loni poprvé a snad ne naposledy. Vodní svět byl teda úžasný! Ocenila jsem odpočinkove prostory mezi atrakcemi. No a letos bychom s sebou měli už o dalšího partaka navíc.

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem z Milovic, ale do Mirakula jsme se ještě nikdy nevypravili, protože máme teprve roční mimčo �� vzala bych proto svou neteř! Té jsou 4, určitě by si to užila. olavelner@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj, my bychom jeli s naší dvouletou dcerkou a vzali bychom s sebou neteř, která u vás už byla a moc se jí tam líbilo. Lída Fialová. Wlida@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ráda bych vyrazila s mojí rodinou.kluci by byli nadšení.mail limto@post.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Vyrazila bych tam se svoji rodinou, vloni tam byla dcera s babi a dědou a strašně se jí tam líbilo... �� �� �� Mail:reny79@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Vzala bych dcery 3 a 5 let urcite by se jim v parku libilo.Sdilim na fb jako lenka polakovicova a doporucuji i kamaradkam.Diky za super soutez lenka.polakovicova7@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  14. Na výlet vyrazím ze svou rodinou 👨‍👩‍👧 dcerkou 2,5 letou a manželem 😊 Moc se těším :) Výhra by moc potěšila ☺️ Vše splněno úplně vše 😀 (Fb Eli Rozšafná)

    OdpovědětVymazat
  15. Jeste jsme tam nebyli a rada se podivam s rodinou a 2 detma. Kamča Kasparova (kamkasparova@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  16. Jeste nikdy jsme v Mirakulu nebyli, ale letos to mam v planu. Dceri uz budou 3 roky, tak uz by se tam mohla vyradit ��. Takze rodinny vylet.
    FB: Vendula Poštová
    postova.v@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  17. O Mirakulu som už počula a verím, že by si ho užili všetci traja naši chalani. O dôvod viac nahliadnuť "za hranice" :-)

    majusik.kruzliakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig