úterý 31. července 2018

OOTD// (Ne)těhotenské zavinovací šaty 4x jinak


Zavinovací šaty. Do módy je přivedla před více jak 40 lety návrhářka Diane von Furstenberg a zanedlouho se staly ikonickými. Proč? Mají totiž tak skvělý střih, že sluší každé postavě. Navíc je můžete hravě regulovat právě tím, jak je uvážete. Ne nadarmo mi vždycky Alenka ze Školy stylu říkala, že zavinovací šaty by měla mít ve svém šatníku každá žena. A já k nim byla vždycky hodně skeptická O:-).
Minulý rok jsem si pořídila jedny bílé, letní (TADY), ale do těch už se jaksi teď nevejdu :-D.

Když jsem byla minule s dětmi nakupovat, zahlédla jsem v Lindexu tyhle starorůžové s květy. Po oblečení jsem se v nich cítila tak příjemně, že jsem si je nakonec i odnesla domů. Jsou z viskózy a nestály ani tisícovku O:-). I když narvat se do nich mi dává stále více zabrat :-D..

A abych ukázala, že je to docela dost variabilní kousek, zkusila jsem je různě kombinovat. Dnes vám ukážu 4 moje oblíbené varianty :-). Jsem zvědavá, v jaké podobě se budou nejvíc líbit vám :-).

1. Na pláž


No ne, že bych se tam letos chystala :-D. Místo pláže dojedu tak maximálně na pražskou Náplavku :-D. Ale takhle bych je oblékla, kdybych se letos k moři vydala. Zkrátka jen k jemným šněrovacím sandálkům (nebo i žabkám), s letní kabelkou - tuhle z bambusu teda miluju poslední dobou fakt nejvíc. Když by bylo chladněji, přehodila bych si přes ně jen lehký svetřík nebo džínovou bundu. Tu jsem měla nachystanou s sebou, ale jaksi si ji zapomněla v zápalu boje obléct :-D. Tak si ji tam budete muset domyslet O:-)..




šaty - Lindex // brýle - RayBan // řetízek na krk - Bechick.com // sandálky - Ancient greek sandals // kabelka - Cult Gaia, Symbols

2. Na festival


Právě je teď doba všech možných festivalů a mně se moc líbí takový ten rozevlátý boho styl. Proto jsem tentokrát šaty rozvázala a použila je jako kimono. Tím, že je jeden pásek delší, vláčela bych po zemi, tak jsem je vzadu svázala. K tomu vzala růžovou čelenku, která je prosím pěkně Nelinky a kterou si teď dost často půjčuji :-D. Kraťásky miluju, no už nedopnu poslední knoflík a tak je musím nosit k opravdu delším tričkům nebo krátkým šatům. A nesmí chybět správné festivalové kotníčkové botky. V těch se sice v létě upečete, ale na festival je to prostě stylový kousek, že :-D..




šaty - Lindex // tričko - American vintage // kraťásky - OneTeaSpoon // čelenka Gray label, Nila.cz // kotníčkové boty - Isabel Marant // brýle - Nila.cz // kabelka - Luush // řetízky - Bechick.com


3. Na výlet


A zejména na výlet s dětmi. Prostě jen přes šaty přehodit bílé tričko nebo mikinu a hned se z nich stává vlastně pohodlná sukýnka. K tomu jsem obula moje nejoblíbenější tenisky (conversky), které tahám s dětmi vlastně pořád. A na záda samozřejmě baťůžek, protože ten je s dětmi zkrátka a jednoduše nejpraktičtější..






šaty - Lindex // mikina - COS // tenisky - Converse x Comme des garcons // čelenka - Gray label, Nila.cz // brýle - Nila.cz // baťůžek - Louis Vuitton

4. Na večer


A tahle varianta je vlastně asi moje nejoblíbenější. Jsem to totiž nejvíc já, resp. se v tom cítím nejlépe. Lehké šaty a přes to kožená bunda - to je moje oblíbená kombinace. K tomu jsem si vzala podpatky, ovšem ty, ve kterých ještě opravdu vydržím i s lehce oteklýma nohama. Výhoda je, že tyhle boty mají široký podpatek a proto v nich netrpím ani na pražských kostkách. Samozřejmě by asi lépe vypadaly páskové sandálky, no, ale tak příště :-D. 





šaty - Lindex // kožená bunda - IAM // kabelka - Gucci // boty - Steve Madden // řetízky - Bechick.com


Uff, tak to je všechno. Původně jsem chtěla nafotit ještě pátou kombinaci, ale myslím, že i tak to byl dost heroický výkon. Vydali jsme se totiž fotit s dětmi. Na Náplavku. Takže to probíhalo asi tak, že jsme se s Martinem během toho 3x rozvedli, zpruzeným dětem jsme museli slíbit čokoládovou zmrzlinu a já byla celou dobu ve stresu, aby se pan Hugo nerozhodl jít krmit labutě přímo doprostřed dění - do vody. Takže myslím, že tohle je na dlouho dobu jediný můj počin tohoto formátu. :-D A to ani nemluvím o tom, že jak jsem se převlékala, funěla jsem jak lokomotiva a modlila se, ať neporodím :-D.


A teď jsem moc zvědavá, která kombinace vyhraje u vás? Který outfit se vám líbí nejvíc??? A máte doma zavinovací šaty?


Krásné letní dny!


Lucka




SHARE:

6 komentářů

  1. Všechny Varianty jsou krásné a za mě by to bylo 2 4 1 3. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc!! Tu dvojku mám taky hrozně ráda O:-) A docela mě mrzí, že už se letos na žádný fesťák nedostanu O:-)

      Vymazat
  2. moc pěkné vše!

    OdpovědětVymazat
  3. takéto články zbožňujem :) je super nakupovať kúsky, ktoré človek využije na rôzne príležitosti

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc Viki! I já mám právě takové kousky ráda. A tyhle šaty jsou tak variabilní :-)

      Vymazat

Blog Design Created by pipdig