pondělí 9. července 2018

OOTD// Vyšívané šaty


"Ty budeš hrát v nějakém ukrajinském lidovém filmu?", ptal se mě můj muž, když viděl tyhle vyšívané žluté šaty O.-). Možná jste tento trend zaznamenali už minulé či předminulé léto, kdy se tyhle vyšívané lněné šaty objevily na sociálních sítích a v časopisech. Jsou strašně pohodlné a pokud jsou i rozepínací, pak jsou i docela variabilní.
Nosit se můžou jako šaty, kimono nebo košile zastrčená do kalhot. A samozřejmě hodně žen je nosí i na pláž jako tuniku přes plavky.

Mají je v různých variantách, ale nejčastěji jsou lněné nebo bavlněné, což je na léto určitě lepší, než umělý polyester. 

Klasické najdete u ukrajinských značek Sleeping Gypsy, Bazena a March11. Ty jsou zcela jistě nejhezčí a nejkvalitnější, ale samozřejmě se to dost odráží na ceně :-(. Buď jedny takové šaty člověk pořídí jako opravdovou investici (jsou ručně šité), nebo se porozhlédne po levnější variantě. Já měla minulý rok vybrané jedny moc hezké, bílé na Asosu od značky Free people, ale než jsem se rozhoupala a odhodlala, byly vyprodané. Letos jsem si řekla že tyhle klasické od Bazeny alespoň vyzkouším a uvidím, jak v tom budu vypadat. A ejhle, najednou se mi líbily strašně moc, a to dokonce i v mojí nejvíc neoblíbené žluté barvě. Vlastně je to snad první žlutá věc v mém šatníku :-D. A přiznávám, že tomu především nahrával fakt, že se do nich pohodlně vejde i těhotenské bříško. 

Podobné šaty ale měli před začátkem sezóny také v Zaře, tuším bílé a byly krásné, jen jsou už fuč :-(. 


šaty - Bazena (Symbols) // kabelka - Gucci // sandálky - Balenciaga // brýle - Bershka // náušnice - And other stories (z minulého roku)



Snažila jsem se tak zapátrat na internetu a najít něco podobného. No, úkol už to není jednoduchý, protože přestože léto teprve začalo, všude už panují slevy a dost věcí je vyprodáno. Nicméně našla jsem pár takových šatů s výšivkou, viz. následující koláž.

Zapátrat se dá ale i v bazarech. Minule jsem zrovna jedny takové viděla třeba ve Slow bazaru nebo Immpossible bazaru, kam chodím moc ráda :-). 

Krásné jsou k nejrůznějším sandálkům (i na zavazování), balerínkám, pantoflíčkům, ale i žabkám :-).
Shora zleva:
Bavlněné šaty s výšivkou, Mango (TADY)
Červené boho šaty, Sleeping Gypsy, Nila (TADY)
Bílé šaty s výšivkou, Dorothy Perkins, Zoot (TADY)

Dole zleva:
Šedé šaty s výšivkou, Zara (TADY)
Bíle vyšívané šaty, Mango, Asos (TADY)
Bílé vyšívané šaty Replay, k dostání byly v kamenných prodejnách Replay


Jsem zvědavá, co na tento trend říkáte vy??? Líbí nebo vůbec??

Lucka



SHARE:

3 komentáře

  1. Juu, moc děkuji!! A GRATULUJI zároveň k holčičce!! Už se na to naše miminko taky strašně těšíme :-). Moc si užívejte tenhle krásný čas Veru :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Jsem z Ukrajiny a sleduju Vas proto že jste krasna a máte krásnou rodinu. A taky čekám na miminka, tak od Vas dostavam inspiraci)

    OdpovědětVymazat
  3. Dámské bundy pro každý den a každou příležitost. Různé barvy, materiály, střihy. Kabáty, bundy ramon, džínové bundy, péřové bundy, parky. Vyberte si tento nejlepší styl na MOHITO!
    https://www.mohito.com/cz/cz/obleceni/bundy-kabaty

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig