čtvrtek 12. července 2018

Tip na výlet// Bloudění s Kukuřičáky + SOUTĚŽ o balíček kosmetiky La Roche Posay


Milujeme bludiště! A to nejen ty na papíře, kterých máme doma nespočet, ale hlavně ty reálné. Když se tak naskytla možnost na vlastní kůži vyzkoušet největší bludiště u nás, neváhali jsme ani minutu. O co se jedná? Kukuřičáci, to je obrovské bludiště v kukuřičném poli o rozloze až 2,5 hektaru, tedy větší, jak fotbalové hřiště. Je jich 11, po celé naší republice.
Na chvíli se tak můžete ztratit třeba v Brně, Olomouci, Hradci králové, Opavě, Zlíně, Sychrově nebo jako my, v Rakovníku. Některé z bludišť ještě otevřená nejsou, nejčastěji proto, že není pořádně vzrostlé kukuřičné pole. Proto je vždy nejlepší mrknout na jejich webovky a vybrat nejbližší otevřené bludiště.



My se tedy vydali do Rakovníku, kde bylo bludiště již otevřené a dostatečně vzrostlé, že jsme skutečně neviděli cestu ven. Autem z centra Prahy trvala cesta přes hodinu jízdy. Bludiště je z hlavní cesty označené, nicméně na webovkách najdete i souřadnice GPS pro lepší orientaci. Dojet se dá autem přímo k bludišti, resp. ke kukuřičnému poli a parkovat tak nějak, kde je místo :-). Nicméně při větším počtu aut se dá auto nechat cca 300m od pole. U bludiště najdete taky stojánky na kola, pro ty, kteří by se rozhodli spojit to s cyklovýletem.



Na místě u pokladny najdete i malé posezení, což jsme rovnou využili, abychom se před blouděním posilnili svačinou. Jídlo ani pití se na místě koupit nedá, proto určitě doporučuji vzít s sebou. Zvlášť v parných letních dnech je voda potřeba, stejně tak sluneční krém. Bludiště se totiž nachází na přímém sluníčku (zkrátka pole, no :-). Záchod byl cca 200m od pokladny v podobě TOI TOI. 

U pokladny nás přivítal milý pan průvodce, který nám dal lístky (dá se platit i kartou) a vysvětlil celý koncept hry. Dá se vlastně hrát dvěma způsoby. První, kdy se snažíte co nejrychleji projít (proběhnout) bludiště a přitom najít 8 QR kódů a nasnímat je mobilem. Soutěží se na čas pomocí aplikace, kterou si stáhnete předem do mobilu či tabletu (pozn. na místě není wifi, takže pokud nemáte data, stáhněte si ji již doma). Pokud se zaregistrujete, můžete se tak i účastnit Mistrovství v bloudění :-).



My jsme ale s malými dětmi zvolili hru druhou (no, dovedete si mě představit, jak tam pobíhám s tím pupkem? :-D). Ta spočívala v hledání tajenky. K jejímu uhodnutí vám pomohou indicie (slova), které  luštíte z nalezených písmen, která se nachází na více jak 20 herních tabulích rozmístěných náhodně po bludišti. 



Děti dostaly každý svoji luštící tabulku, tužku a vyrazily. Bavilo je to moc. Zvlášť Nelinka byla jako blesk, lítala v uličkách a natěšeně volala pokaždé, když nějaké písmenko našla. Na Hugouška jsme museli dávat větší pozor, aby se nám samým nadšením v kukuřičném poli opravdu neztratil :-). 



Uličky v bludišti jsou dostatečně široké, projedete tam i s kočárkem, nicméně to chce spíše nějaký opravdu terénní, místy byly na zemi hroudy hlíny nebo seříznuté, tvrdé stonky kukuřice. Co je ovšem bezva - do bludiště můžete vyrazit i s pejsky :-).



Nalezení tajenky nám zabralo cca hodinu. Pár písmenek jsme nenašli, ale ze zbývajícího se nám už podařilo vyluštit tajenku :-). Tu jsme nahlásili našemu panu průvodci u pokladny. Děti si mohly za odměnu orazítkovat svoje kartičky a na památku si každý odnést odznáček s kukuřičákem. 



Shrnuto, podtrženo, nám se bloudění v kukuřičném poli líbilo strašně moc! Myslím, že je ideální spojit to s nějakým výletem v okolí a pak si na chvíli "odskočit" ztratit se do bludiště. My jsme rozhodně nevyrazili naposledy. Už v autě nás Nelinka usilovně prosila, ať jedeme na další. A že jich ještě je!

Důležité informace:
  • před cestou si zjistěte aktuální otevírací dobu bludišť na jejich webu
  • s sebou si vezměte pití (příp. svačinu) a nezapomeňte se natřít opalovacím krémem
  • u pokladny se dá platit kartou a najdete tu i stojánky na kola
  • obujte nějaké pohodlné, sportovní tenisky (u kterých navíc nevadí, že se trochu ušpiní :-)
  • do bludiště můžete i s kočárkem (nejlépe terénním) a pejsky
A pokud se budete chtít vydat bloudit a užít si zábavu v kukuřičném poli, mrkněte na Slevomat ZDE, seženete tady totiž levnější vstupenky! :-)




LETNÍ NAROZENINOVÁ SOUTĚŽ S LA ROCHE POSAY

A protože léto je ve znamení nejen výletování, ale hlavně sluníčka a pokožka našich dětí dostává zabrat, mám tu pro vás další díl naší narozeninové soutěže! Možná jste si všimli, že už nějakou dobu testujeme produkty od značky La Roche Posay. Je to vlastně taková moje srdeční záležitost, protože jsem některé z nich používala již dávno předtím a mám jen tu nejlepší zkušenost. Nově třeba testujeme UV patch, o kterém vám již brzy napíšu!



 A co jsme si pro vás ve spolupráci s La Roche Posay připravili? Balíček obsahuje:


  • Anthelios mléko pro děti SPF 50+ (250 ml) - opalovací mléko pro nejmenší, které jsme měli už i minulé léta u moře a vždy perfektně chránilo, navíc se velmi dobře roztírá, nelepí, nemastí a je voděodolné. Navíc testované pod dermatologickou a pediatrickou kontrolou. Opravdu vydrží a já jím mazala děti i ráno do školky, kde jsem věděla, že paní učitelky už nemají přes den čas děti znovu přemazávat. Je bez parfémů a parabenů.



  • Lipikar tělové mléko (200 ml) - relipidační tělové mléko proti vysušování. Je bez parfému, parabenů a vhodné i pro velmi citlivou pokožku celé rodiny (od kojenců po seniory). Poskytuje až 48h zklidnění, ochranu a hydrataci. Používáme ho už několik měsíců a maximální spokojenost. Mně i dětem pomohl na opravdu suchou pokožku. A vím, že dost lidí si ho chválí i na atopický ekzém.

  • Cicaplast balzám B5 (40 ml) - multi-obnovující balzám pro citlivou a podrážděnou pokožku. Atest má i pro nejmenší kojence. Je vhodný na suchou a podrážděnou kůži (popraskaná a vysušená místa) a pomáhá i zmírnit pocity pálení u dospělých. Výhoda je, že ho lze aplikovat na tělo, obličej i popraskané rty. Tenhle multifunkční krém je super do kabelky a slouží mi jako rychlý pomocník na suché ruce nebo rty, nejen moje, ale i dětí.

  • Termální voda z La Roche Posay (150 ml) - dopřeje ten nejpříjemnější pocit vaší pleti, když se během pobytu na sluníčku osvěžíte. Navíc zklidňuje citlivou pleť a je to přirozený antioxidant. Díky kombinaci minerálů a stopových prvků má prokazatelně i antioxidační účinky. Vhodná je pro děti i dospělé a naprosto ideální do letního počasí. Prostě taková příjemná vychytávka, kterou si vždycky zabalím do plážové tašky nebo na výlet.



La Roche Posay nám do soutěže věnovali dokonce 3 takové balíčky plné praktických produktů nejen na tohle léto!

A co pro výhru musíte udělat??


  1. Dát To se mi líbí naší stránce The Hubs na Facebooku (pokud jste tak již dřív neudělali, tak ZDE)
  2. Napsat mi do komentářů SEM (v tom případě nezapomeňte připojit svůj mail a jméno, pod kterým nás sledujete na Facebooku!) nebo pod tento soutěžní post na Facebooku: Jaký výlet vás letos s dětmi hodně bavil nebo na jaký se chystáte (bude tipem i pro ostatní :-).
  3. Nepovinné - kdo bude tento soutěžní post na Facebooku sdílet, toho můžeme zařadit do slosování ještě jednou (POZOR, sdílet musíte veřejně, jinak to neuvidíme :-))!!!
  4. Nepovinné - a pokud do odpovědi na FB ještě označíte někoho, komu byste výhru také přáli, zařadíme Vás do slosování potřetí :-).
Soutěž končí v pondělí 16.7. v 18:00, hned poté vylosujeme výherce :-) !


Přejeme hodně štěstí!

Lucka





SHARE:

22 komentářů

  1. Jako učitelku me s žáky velmi bavil výlet do Velkého světa techniky v Ostravě :) jinak samozřejmě ZOO, zámky, laser game, bobová dráha a jiné. Sledují na fb jako Marie Ručková Ruckova.marie@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. S dětmi jsme vyrazily do Permonia v Oslavanech. Je to venkovní zábavní centrum pro deti. Když máte větší děti je to spojené s lanovým centrem a když máte menší děti je tam duhový svět s prolizackami a vodní jezírka. U každého je hra. Na konci pro děti čeká pekna odměna. Kateřina Bukačová, email: katerinadvorackova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, my zahajujeme prazdniny každý rok na Ironman Klagenfurt a to nás hodně baví, kluci milují lanové parky, a i se stellinkou jim mnohdy stačí vyrazit do lesa, k potoku, staví domečky, děláme loďky a je nám skvěle, hlavně si užíváme ten prázdninový režim , ráno bez vstávání, večer u pohádek a taky kluky chytlo vaření , takže vymýšlí co uvařit, pak nakupuji, vaří a spolu stolujeme. michaelave@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Miluji Stezku v korunách stromů a nebo Skanzeny. Na fb - Karla Ručičková karruc123@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tesim se do nove ZOO na Karlstejne, spojime to s vyletem vlackem ;) Na fb Zuzana Culík Grieslerová, ganazuz@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Plánujeme karavanový trip po východe Slovenska s celou bandou - veľmi sa na to teším!!! fcb: Mária Kružliaková, majusik.kruzliakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  7. Milujeme s dětmi festival Kefír, letos se opět chystáme. A vždy nás baví výlet do Poděbrad, vodní prvky na kolonádě osvěží o v parném dni.
    Můj e-mail je: katerina.mejstrikova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Nám se moc líbil zámek ve Vizovicích. Mají tam luxusní čokoládovnu a kouzelný obchůdek. 😍
    FB: Píďa Kučerová
    Petfruf@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  9. Nám se moc líbil zámek ve Vizovicích. Mají tam luxusní čokoládovnu a kouzelný obchůdek. 😍
    FB: Píďa Kučerová
    Petfruf@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji za tip. My takto kdysi bloudili v kukuřičném poli v Německu , až jsme se probloudili plynule do navazujícího pole marihuanové jo:))). Ale pssst:). Souteze se neucastnim. Hezke těhu dny:). M.

    OdpovědětVymazat
  11. My byli s manželem a dcerou v Lipně na výletě Království lesa kde je mnoho atrakcí pro děti, bludiště, domečky, skákací plocha, poznávání ptáků, houpátka, stopy zvířat, skluzavky, a taky ohrádka s kozami které má 20mesicni dcera zbožnovala, vůbec se jich nebála. určitě bych tam jela znovu :) "ted po prijezdu na kopec nás zastihl déšť, ale i tak to byl super výlet i pro těhulky jako sem i ja :) Mejl:katerinkaexit@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  12. My byli s manželem a dcerou v Lipně na výletě Království lesa kde je mnoho atrakcí pro děti, bludiště, domečky, skákací plocha, poznávání ptáků, houpátka, stopy zvířat, skluzavky, a taky ohrádka s kozami které má 20mesicni dcera zbožnovala, vůbec se jich nebála. určitě bych tam jela znovu :) "ted po prijezdu na kopec nás zastihl déšť, ale i tak to byl super výlet i pro těhulky jako sem i ja :) Mejl:katerinkaexit@seznam.cz fb:Katerina Suchá

    OdpovědětVymazat
  13. Máme za sebou výlet na Říp. Krasna příroda a nahoře občerstvení �� jsem ostuda. Bydlím kousek uz 10 let a letos jsem tam byla poprvé. Příští rok dame ripskou pout �� na fcb jsem Klára Kubátová klarakocova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. V posledni dobe Stezka korunami stromu na Lipne. A v lete mame v planu Mirakulum ;-) (sdilum,oznscuji,proste vse ��,fb Helena Kotrchová,helena.xxxxx@seznam)

    OdpovědětVymazat
  15. Luci super tip, děkuji!! Boží že jsou tam pro děti ty úkoly.
    My se letos opět vydáme na jednodenní výlet do Lesního baru u Lipových lázní.
    Moc bych chtěla vyzkouset krém pro kluky na suchou pokožku.
    jitka.kubic@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Mz jsme před týdnem navštívili po prvé Dinopark a moc se nám tam líbilo hlavně dcerce byl to opravdu pěkný výlet :) Jinak se ještě chystáme navštívit Jeseníky a už se moc těšíme :)
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  17. Nedávno jsme navštívili Stezku v oblacích na Dolní Moravě a vodní Nádrž Dlouhé Stráně. Barbora Klímková - barci015@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Každý rok jezdíme pravidelně na jaře a na podzim do Lednice, projít si zámecký park a udělat "kolečko" kolem Minaretu.

    FB Petra Vojtěch
    petra.sebestova1@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  19. Kvuli miminku jsme letos jeli na dovolenou drive, takze za nas je to takivy veliky vylet na Korfu, bylo tam opravdu nadherne. A kdybych mela vybrat neco od nas, tak bobovou drahu v Jablunkove a nebo kolobezky z Pusteven. To rozhodne stoji za to!

    OdpovědětVymazat
  20. Na jaře jsem navštívili Lago Di Garda-Malcesine. Je tam nádherně, opravdu doporučuji. liskova.mr@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  21. Za dva týdny jedeme s dětmi a manželem do Maďarska do termalu :) uz se nemuzeme dockat je to tam super :) Lucka Vojkůvková, email: lvojkuvkova@email.cz

    OdpovědětVymazat
  22. My budeme vyrážet s rodinami s dětmi do orlických hor, tak těch výletů bude určitě víc ;-) PavlikovaRenata@seznam.cz a na fb jako Renata Ševčíková a sdílím i označuji ;-)

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig