pondělí 13. srpna 2018

Jak na plážové vlny + vlasová kosmetika ORIBE


Vlasy, vlasy, vlasy.. Věčné téma, zvlášť u mě. Řekla bych, že od 15 let jsem na hlavě vyzkoušela snad všechny barvy :-D. Začalo to fialovou, rezavou, blonďatou, tmavě hnědou, až jsem se postupně zase vrátila ke světle hnědé a blond. A je to myslím to, v čem se cítím opravdu nejlíp. Stejně tak jsem experimentovala se střihy.
Jako malou mě mamka vždy stříhala na kluka (prý proto, že jsem měla hrozně jemné vlasy), pak jsem dlouho nosila mikádo, abych nakonec zjistila, že dlouhé vlasy jsou pro mě nejvíc praktické. Zvlášť teď, když mám děti. Prostě není tolik času a tak většinou nosím vlasy svázané v culíku nebo si je vyžehlím či (častěji) navlním.

A právě o tom bude dnešní článek, protože jsem konečně po letech našla kulmu, co mi opravdu sedí a dělá přesně ten typ vln, které mám ráda! Zároveň s tím jsem dostala k otestování vlasovou kosmetiku Oribe, o které mi kamarádka Alenka básní tak dlouho, že jsem byla fakt strašně ráda, když jsem ji mohla konečně vyzkoušet.

Článek vznikl na základě neplacené spolupráce s firmou Salon Professional




Tak jdeme na to a začneme samotným mytím vlasů. Člověk by řekl, že na tom absolutně nic není a přitom jsem doposud dělala hned několik chyb O:-). Ne, nedělám si legraci, ono na tom fakt něco je. 
  • vlasy jsem si před použitím šampónu nedostatečně umyla vodou - na to jsem byla flink, ale vlasy opravdu potřebují pořádně umýt, aby se vymyly všechny nečistoty nebo použité přípravky, nejlépe ne úplně horkou vodou
  • vlasy jsem si myla příliš velkým množstvím šampónu nebo ho aplikovala 2x, tím se ale pak vlasy zbytečně dehydratují, stačí opravdu jednou a šampón smíchat v dlani s vodou a nechat napěnit, pak stačí mnohem menší množství
  • šampón by se měl nanášet především ke kořínkům, kde se nejvíce mastí, když jsem ho úporně nanášela i ke konečkům, zbytečně jsem je zase dehydratovala
  • naopak kondicionér by se měl aplikovat vždy, a to především na konečky (přílišné nanášení u kořínků vlasy zase zbytečně mastí).



S Natálkou, která zastupuje tuto značku ORIBE jsme se nakonec domluvily na vyzkoušení hydratační řady Moisture and control. Mělo to dva důvody:

1. mám hrozně vysušené vlasy, především konečky 
2. mám extrémní problém s rozčesáváním - neuvěřitelně se mi cuchají vlasy a pokud je několikrát denně nečešu, udělá se mi na hlavě jeden velký dred, což mě pak stojí spoustu vytržených vlasů na kartáči (mimochodem nemůžu používat klasický hřeben, ale už řadu let používám jemný kartáč na prodloužené vlasy, byť je prodloužené nemám). 




Otestovala jsem tak šampón a kondicionér pro intenzivní hydrataci neposlušných vlasů. Vzhledem k tomu, že je používám už několik týdnů, resp. skoro tři měsíce, můžu už zhodnotit výsledek. Vlasy se mi opravdu  o něco zlepšily, po umytí mám pocit, že jsou jemnější, lesklejší a tak nějak zdravější. Co se týče rozčesávání, není to stále úplně bez práce, ale rozhodně to jde o poznání lépe. Dřív jsem třeba vlasy nemohla vůbec rozčesávat mokré, ale až trochu vysušené (a byla s tím sakra práce), teď mi to jde hned.

Co mi sedí hodně je Oribe Split End seal, neboli péče pro nápravu roztřepených konečků a ochranu před ztrátou barvy. Dost pomohl na roztřepené, suché a zničené konečky, zvlášť teď, kdy stíhám jít ke kadeřníkovi jednou za půl roku (ostuda :-D).




Co se týče vysušení vlasů, pokud máte stejný problém jako já s rozčesáváním, rozhodně je "nedrbejte" ručníkem. Tím se zbytečně ještě víc zacuchají, nejlepší je vodu z vlasů pomocí ručníku opatrně "vymačkat".

Často jsem si taky vlasy fénovala na nejvyšší teplotu, čímž se opět zbytečně vysušují. Na druhé straně, pokud je nechám volně uschnout, pak je už nikdy neupravím tak, jak potřebuji. Pro lepší styling je tak dobré vlasy vyfénovat teplým (ne horkým) vzduchem, ideálně pak střídat teplý a studený vzduch, aby se vlasy tolik neničily.

Stejně tak je nejdůležitější věnovat pozornost fénování vlasů u kořínků (resp. nahoře u hlavy, tam, kde končí klobouk, když si ho nasadíte), naopak konečky a ty tzv. spodní vlasy stačí vyfoukat jen přes prsty. Tedy pro docílení objemu si nejvíce vyhrajte s vrchní částí vlasů (snad jsem to popsala tak nějak srozumitelně :-D).

A teď už se dostávám k samotné úpravě a la plážové vlny :-).

Poprvé jsem kulmu Hot tools použila na zkoušku u Alenky. Jak to dopadlo jste mohli vidět v tomto článku ZDE. A bylo to přesně to, co jsem hledala a potřebovala! Proč? Mrkněte na rozdíl..


Vlevo nahoře jsem na vlasy použila žehličku. Jasně, i tím se udělají plážové vlny, ale zároveň se tím vlasy také nejvíce ničí. Žehličkou totiž musíte vlasy překroutit a tím je vystavujete mnohem většímu tlaku, nehledě na to, že se občas zasekne uprostřed jedné vlny a musím to pak dělat znovu, čímž vlasy vystavuji ještě větší teplotě. Navíc se mi nikdy nepodaří hezky navlnit i spodní části pramenů, které pak zůstávají takhle rovné.

Vlevo dole jsem na vlasy použila svou starší kulmu. Problém je, že má malý průměr, a tak mám většinou na hlavě trochu "ovci" a ve výsledku mám vrchní část natočenou málo a spodní hodně. A to ani nemluvím o tom, že se s ní nepracuje tak dobře.

No a vpravo jsem použila Hot tools, kulmu, která mi doteď vyhovuje opravuje nejvíc! Jednak mi udělá ty nejlepší plážové vlny, jak to mám ráda a druhak se s ní opravdu strašně dobře pracuje. Vypadá trochu jako vrtačka, ale nebojte, právě díky svému tvaru je na obsluhu nejpohodlnější, a to dokonce i pro takové antitalenty, jako jsem já. 




Díky pulsní technologii ("co je horké, zůstane horké") zajistí rychlé rozehřátí a okamžité opětovné nahřátí, udrží tak konzistentní a rovnoměrné rozložení tepla. Povrch z 24K zlata zajišťuje taky rovnoměrnou distribuci tepla a skvěle se hodí pro tvorbu dlouhotrvajících, hladkých a lesklých vln na všech typech vlasů. Špička kulmy je vždy chladná a tak si o ní i snadno můžete opřít prsty, aniž byste se spálili. Hot tools se automaticky vypne po 60 minutách, má dlouhý 3m kabel a je k dipozici ve dvou průměrech - 25mm a 32mm (já mám ten větší).

Na barvené vlasy se doporučuje obecně nižší teplota, no já tentokrát spěchala, protože jsme šli na svatbu, a tak jsem použila i 180-190 stupňů O.-). Důležité je před samotným kulmováním použít tepelnou ochranu.



Dostala jsem k otestování novinku od Oribe, a to Mystify Restyling spray. Prodlužuje životnost stylu a zároveň chrání jednotlivé pramínky vlasů. Hydratuje a znovu aktivuje účinky předem použitých produktů, tím obnovuje účes a současně vyživuje, posiluje a chrání před tepelným poškozením (poskytuje ochranu až do 230 stupňů). Ideální je tak vlasy jeden den umýt, druhý den použít sprej a vlasy pak kulmovat.




Navíc tenhle sprej lehce hydratuje a aktivuje přípravky, které jste na vlasy použili den předem. A opravdu funguje!

Nikdy však před kulmováním nepoužívejte samotné stylingové přípravky (např. fixační spreje), které se pak teplem na vlas a kulmu přilepí a zbytečně je ničí. Vždy jen ty, které jsou určené jako tepelná ochrana.




Pro nejlepší efekt je dobré vlasy rozdělit horizontálně na vrchní a spodní vrstvy a pak kulmovat po jednotlivých vertikálních pramenech. Noo, přiznám se, že většinou až na takovou preciznost nemám čas a prostě ty prameny kulmuju jak "leží a beží" O.-). Výhodou kulmy je, že má sklon do pravého úhlu a tak se strašně dobře drží a nevykloubím si u toho ruku :-D. Navíc ji pak přirozeně držím směrem dolů a přesně tak byste měli kulmu držet pro dosažení těch nejhezčích plážových vln. Stejně tak natáčejte prameny směrem vně, nikoli dovnitř.



Po samotném kulmování je potřeba nechat vlasy pár minut vychladnout a nefixovat je hned ještě teplé! Teprve po vychladnutí použiju fixační sprej. 

Aktuálně bych moc chtěla vyzkoušet i suchý sprej Dry texturizing sprej od Oribe, o kterém všichni strašně básní a který dodává maximální objem a navíc funguje i jako suchý šampón (ideální na den po).




Jak tedy produkty hodnotím? Ze článku je asi patrné, že jsem opravdu spokojená. Sice u šampónu a kondicionéru jsem čekala ještě větší hydrataci, i tak je to ale zatím zřejmě to nejlepší, co jsem zkoušela (a že jsem toho za ty roky vyzkoušela už opravdu hodně). Mystify Restyling spray a péče na konečky jsou super! A kulma? Tu už nedám z ruky :-). 

Máte zkušenost ze značkou Oribe nebo Hot tools? A umýváte, fénujete a kulmujete si vlastně tzv. "správně"? :-)


Lucka

P.S. Článek vznikl na základě neplacené spolupráce s firmou Salon Professional, která mi produkty poskytla k vyzkoušení.




SHARE:

3 komentáře

  1. Mam uplne rovnake vlasy ako ty a vzdy ked som bola tehotna sa mi robilo 3krat tolko dredov :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář! Já s tím mám problém celý život a teď to teda stojí ještě víc za to :-D. Naštěstí už existují přípravky, které pomáhají a nevytrhnu si pokaždé půlku vlasů při rozčesávání :-D

      Vymazat
  2. Krásný den Luci,
    právě jsem zjistila, že si při mytí vlasy málo namáčím- šampon si dávám 2x,atd... Děkuji za instruktážní a poučný článek.

    Co se týká kvality vlasů, jsem na tom stejně jako ty (omlouvám se, snad tykání nevadí). V dětství střih na kluka, pak mikádo a teď dlouhé ( ikdyž ne tak jako ty- takové délky nikdy nedosáhnu)- praktické právě na to stažení do culíku. Úpravu řeším také podobně...

    Přeji hezký den a plno radostí s dětmi.
    VeronikA

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig