úterý 16. dubna 2019

DIY // Velikonoční vajíčka se zvířátky


Velikonoce se blíží a tak jsem se rozhodla vyzkoušet doma nějaký ten DIY projekt s názvem velikonoční vajíčka :-D. Jak asi víte, já nejsem zrovna žádný DIY přeborník, ale neskromně musím říct, že se to celkem povedlo, stejně jako jednorožčí vajíčka minulý rok, která se vám tehdy moc líbila (prohlédnout si je můžete TADY). Tak si tak říkám, že je ze mě takový příležitostný velikonoční DIY kutil. Ještě, že jsou ty svátky 1x za rok :-D..

Ale teď vážně, vajíčka to je aktuálně téma číslo jedna, každý má svůj oblíbený způsob zdobení - od klasického barvení potravinářskou barvou nebo přírodními barvivy (cibule, řepa, kurkuma apod..), malování voskem, barvení lakem na nehty až po lepení různých samolepek, peříček apod. Já se letos rozhodla vyzkoušet tyto milá a vtipná zvířátka v tak trochu severském stylu O:-). Je to jednoduché, rychlé a nebudete k tomu potřebovat ani půl obchodu s kreativními potřebami :-). Tak jdeme na to!




      Co budete potřebovat?

·         Uvařená nebo vyfouknutá vejce
·         Permanentní fixy / popisovače (já použila Centropen a Pilot)
·         Lepidlo, případně lepicí pásku
·         Tavící pistoli
·         Různé druhy barevných papírů
·         Nůžky
·         Pírka
·         Větvičky




Jak na to?

Postup je velmi jednoduchý. Dle fotky si vyberte zvířátka, která chcete kreslit. Použijte permanentní fixu a nakreslete nejdříve větší barevné plochy a potom detaily jejich obličeje. Klasická dětská fixa na vajíčku držet nebude, stejně tak temperové barvy apod.  Proto doporučuju buď Centropen fixu (černou jsem použila hlavně na detaily) nebo pak tlustší Pilot na barvení větších částí obličejů (použila jsem béžovou a bílou).




Poté z měkkého barevného papíru vystřihněte ouška a případně rohy. Dole nechte o něco delší část, která se přehne a přilepí k vajíčku (viz foto). Na přilepení jsme použila Herkules lepidlo. Pokud chcete, aby vajíčka sloužila koledníkům k jídlu, pak doporučuju místo chemického lepidla použít lepicí pásku.





U jelena je potřeba ještě přilepit parohy z větviček. Nejlépe to drží pomocí tavící pistole (anooo, já už se jí naučila používat! :-D). Stejně tak je potřeba přilepit křídla tvořená pírky u sovičky.

Tato vajíčka budou sloužit jako krásná velikonoční dekorace např. v míse na stole. Díky tomu lepidlu bych je radši nekonzumovala, ale je to zřejmě otázka osobní odvahy, Martin už mi hlásil, že to jako klidně sní :-D..




Podobně takto můžete vytvořit i prasátka, zajíčky, medvídky nebo mývala. Představivosti se meze nekladou, já jsem dnes zkusila ještě tučňáčka a mám zálusk i na méďu.




Tak mi dejte vědět, jak se vám naši zvířecí kamarádi líbí a jestli nějakého z nich zkusíte doma i vy.

Krásné Velikonoce!

Lucka 


P.S. Původní článek jsem tvořila pro blog obchodního centra Homepark Zličín TADY. 
SHARE:

2 komentáře

Blog Design Created by pipdig