úterý 3. prosince 2019

Narozeniny // Nelinčina oslava ve stylu Harryho Pottera


Že naše malá slečna miluje Harryho Pottera jsem vám už psala. Téma oslavy 7. narozenin tak bylo jasné několik měsíců dopředu :-). Jediné, co jsme poslední dny řešili byla obava z neštovic, které se ale do té doby neobjevily. Nic tak nemohlo stát v cestě téhle skvělé kouzelnické jízdě. Dnes tu pro vás mám pár fotek z oslavy, tipy na jídlo, dekorace i program :-). Tak jdeme na to!

Vzhledem k datu narozenin je většinou slavíme doma. Je to trošku horší, než třeba jaro či léto, kdy můžou děti strávit většinu času venku a přijde mi, že se i líp vymýšlí program. Pro nás rodiče to tak byla ještě větší výzva :-D.

Naštěstí můj muž by se skoro mohl živit jako animátor dětských programů a s jeho moderováním se tak z večírku stal nezapomenutelný kouzelnický zážitek! Už týdny předtím hledal inspiraci na internetu a sám si dokonce vymyslel, že udělá nástupiště 9 3/4 a kouzelnické hůlky!

Návod na ně je poměrně jednoduchý, jen budete potřebovat trochu víc času. Koupili jsme čínské hůlky na jídlo a v první fázi oblepili vrstvou lepidla z tavící pistole. Původně jsme chtěli, aby si je holky vyráběly samy, ale díky tomuto kroku jsme to nakonec raději zavrhli, aby se něco nestalo (ono uhlídat všechny děti není jen tak, že :-)). Po zatvrdnutí lepidla jsme je natřeli barvou (my použili temperky, ale asi by to chtělo spíš nějaký barevný lak..). Po zaschnutí jsme ještě barvu zafixovali bezbarvým lakem s atestem na dětský nábytek (v dostání v každém hobby marketu). 


Dekorace jsem si chtěla opět nechat dělat u Janičky z Great moments, ale bohužel tentokrát nemohla. Měla jsem ale štěstí, protože "potterovské" dekorace dělala pro kamarádky syna někdy na jaře, takže jsme si část vypůjčili. Girlandu jsem tak jen otočila, vygooglila speciální abecedu Harryho Pottera a vystřihla a přilepila jiná písmenka :-). 


Nástupiště 9 3/4, to byl majstrštyk mého muže. Potřebovat budete jen pevný balící papír v roli, měkkou obdélníkovou houbu (jak bývá ve škole na tabuli) a barvu (použili jsme opět tempery). Barvu jsme rozmíchali v misce a namáčeli do ní opatrně houbu (aby nebyla moc mokrá, jinak se to bude rozpíjet), která se obtiskávala na papír. 

Nástupiště jsme udělali v nejužších dveřích domu, hned v šatně. Uprostřed jsme papír rozřízli na vstup. 

Po bytě jsme pak rozmístili nafouknuté červené a zlaté balónky a spolu s ostatními dekoracemi to myslím dokonale vzbudilo kouzelnickou atmosféru :-).




Přiznám se, nechtělo se nám utrácet zase tisíce za zbytečnosti, takže jsme nakonec vlastně ani nekupovali kouzelnický klobouk nebo plášť (což mě možná malilinko mrzí :-D, ale Neli si nestěžovala, a to je hlavní :-)). 

Čemu jsme ale rozhodně neodolali byli kouzelnické brýle z party obchodu. Ty jsme nosili ten den všichni, včetně mě i mého muže :-).



A teď se dostáváme k jídlu. Jako v létě jsem na dort opět oslovila nejšikovnější Danku (dorty od Danky B.). Dort nebyl potažený marcipánem (nebo tou potahovou hmotou či jak se tomu říká), protože ač to vypadá na těch dortech krásně, tak ze zkušenosti vím, že to pak moc děti nechtějí jíst. Je to přeslazené. Dort od Danky byl krásný nejen na pohled, ale hlavně výborně chutnal. Naprosto nadýchané a vláčné čokoládové těsto a lehký krém s malinami - no byl výborný i druhý den, když přišla rodina (a že si ho chválila i babička :-)).



Jako už tradičně jsem oslovila i Táňu, která dělá snad ty nejkrásnější perníčky pro děti (a nejen pro ně). Tentokrát je vyšvihla s motivem Harryho Pottera a upřímně říkám, že zmizely jako první. Do druhého dne nezbyl ani jeden :-D. Jsou totiž úžasně mekoučké a dobré. Jestli pořádáte nějakou oslavu, moc moc moc doporučuju!



Z občerstvením jsem to moc nepřeháněla, mám zkušenost, že jak toho udělám hodně, nesní se to a je to škoda. Jako vždy jsem tak udělala oblíbené tousty (dělávám i slané šneky), nakrájela ovoce a zeleninu, nasypali jsme do mističek oříšky a dětský chipsy, zamotala sýr kolem tyčinek (ve tvaru koštěte) a vrcholem pak bylo dětské šampáňo a popcorn z mikrovlny u sledování kouzelnických triků :-D. 




Nelinka mi taky pomáhala vystřihovat křídla a dělat z Ferrero pralinek zlatonky :-).




Program jsme zatím vždy dělali my rodiče. Vím, že by se asi holky zabavily, ale ze začátku je to fakt dobré, navíc do hry vtáhneme úplně všechny. Jako první jsme začali takovou naši klasickou bojovkou. Můj muž udělal šifrované vzkazy, které nechal různě schované po domě a holky je hledali. Ta poslední je dovedla až k pokladu - truhličce, ve které na každou z nich čekala zlatonka, kouzelnické brýle a hůlka! Holky mohly začít čarovat! 

A hned jako první si vyčarovaly otevření šampíčka :-D. 



Pak přišlo na řadu sfouknutí svíček, krájení dortu a rozbalování dárečků.




A hned poté hlavní program, který měl asi největší úspěch. Hádejte, co to bylo... No, anoo, výroba slizu prosím pěkně :-D. Po googlení všech možných domácích postupů jsme nakonec koupili nějakou sadu na výrobu slizu a každá z holek si jeden lepkavý skvost odnesla domů :-).

Potom jsme ještě kouzlili, teda můj muž holkám předvedl asi dvě kouzla, co se naučil večer předtím z kouzelnické sady, kterou Neli dostala k narozeninám :-D. A holky pak chtěly zkoušet kouzla samy.




Na závěr vám sem hodím ještě tři tipy na dekorace / hry, které jsem chtěla taky realizovat, ale už jsme to bohužel nestihli nachystat. 



Dopisy zavěšené ze stropu s úkoly pro každou z holek nebo domácí famfrpál s kelímky (teda bez toho pití piva samozřejmě :-D, prostě jen prohazování míčkem). Jako dekorace se mi pak moc líbily takovéhle "lítající" svíčky :-).

No, ale není všem dnům konec, Hugo má narozky zase v březnu, že :-). Ať žijí animátoři!


Lucka a Martin 


P.S. Na závěr ještě naše vyráběná pozvánka :-)



SHARE:

12 komentářů

  1. tak takáto oslava by sa páčila aj mne :P

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj úplně úžasné❤️🖤

      Vymazat
    2. Jj úplná nádhera jste skvělá (i Váš muž😅)líbila by se i mě ❤️🖤

      Vymazat
  2. Tyjo, to je bomba ! Jste skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je úžasné! Jelikož mám od dětství pro HP slabost, tak by se mi toto snad líbilo i teď v dospělosti. :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je megaparáda :-D Miluju HP a zatáhla jsem do toho i děti, zrovna taky chystám HP narozky :-) Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné !!!!!! Prosím vás náhodou tie obrázky na torte je jedla oblátka? Nemáte náhodou obrázky postavičiek ? Ďakujem

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je pecka :), díky za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  7. Úžasná narozeninová oslava

    OdpovědětVymazat
  8. krásná oslava, právě hledám inspiraci, dcera bude mít 8 let, a vaše odkazy na dort a sušenky, nejspíše nejsou aktuální...mohu poprosit o odkaz sem či do mailu? Předem moooc děkuji.-)

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig