pondělí 8. června 2020

DIY // Girlanda z pompomů



Tak jsem zde s dalším mini DIY projektem :-). Asi mě to začíná bavit, vám povím :-D. Girlandu z pompomů jsem chtěla dělat už dlouho, ale nejvíc času zabere vždy všechno nakoupit a nachystat. Nakonec jsem sehnala bavlnky v jedné malé galanterii a šla na to! Stačí k tomu jinak málo a hotový to budete mít cca za 1,5 hodiny a dost možná u toho i pořádně zrelaxujete. Nebo můžete zapojit i děti! Pak se teda čas přípravy tak trochu prodlužuje :-D.
Ale výsledek rozhodně stojí za to! Využít ji  totiž můžete jako dekoraci do pokoje, na narozeninovou oslavu, jednotlivé pompomy pak třeba jako přívěsek, dekoraci na dárek (místo mašle) apod.  Tak jdeme na to!





Co budete potřebovat?
  • Kus tvrdého papíru nebo kartonu z krabice
  • Fix / tužku
  • Nůžky, ideálně delší, se kterými se dobře stříhá a s ostrou špičkou, případně můžete použít ještě ostré malé nůžky na manikúru
  • Bavlnky různých barev
  • Sklenici – její velikost bude cca odpovídat velikosti pompomu a k tomu malou minci
  • Provázek na zavěšení


Jak na to?




1. Jako první si obkreslete sklenici na tvrdý papír (karton). Na jeden pak obkreslete doprostřed minci (viz obrázek).




2. První vystřiženou předlohu použijte k obkreslení středového kolečka na druhé předloze, to aby byly přesně ve stejném místě. Vystřihněte a ustřihněte i kousek koleček, kudy budete obtáčet bavlnku (viz obrázek výše).




3. Obě předlohy dejte přesně na sebe a postupně kolem nich obmotávejte bavlnku. Začátek bavlnky zamotejte rovněž dovnitř.




4. Obmotejte bavlnku v několika vrstvách. Zároveň ji moc kolem předlohy neutahujte, aby se to pak dobře stříhalo. Jakmile budete mít hotovo, konec provázku opatrně ustřihněte.




5. Teď je na čase bavlnku rozstřihnout. Vložte ostří nůžek mezi dvě papírové předlohy a opatrně rozstřihujte. Pokud byste neměli dostatečně ostré nůžky, lze použít i malé nůžky na manikúru. Šlo nám to s nimi lépe.




6. Jakmile budete mít hotovo, ustřihněte si malý kousek bavlnky a obmotejte ho kolem pomponu mezi dvěma papírovými předlohami a opatrně udělejte uzel. Takto pompom zafixujete.




7. Nyní je čas sundat papírovou předlohu a zastřihnout konce bavlnek tak, aby někde výrazně nepřečnívaly. Upravit takto pompom můžete i s pomocí papírových předloh, které z různých stran přikládáte (uděláte takový sendvič, pompom bude mezi dvěma předlohami) a zastřihujete do tvaru koule, dokud to nebude všude stejné.




8. A máte skoro hotovo! Takto připravené pompony si pak vyskládejte podle barev a jednotlivě přivazujte k provázku na zavěšení. Konce zastřihněte do stejné délky, jako zbytek pompomu. Jednotlivé pompomy lze po provázku ještě posouvat do požadovaných vzdáleností. 




Já jsem girlandu zavěsila Hugymu kolem rámu postýlky. A hned jsem měla reklamaci od Nelinky, že by chtěla taky jeden :-D. Tak jsem vymyslela holčičí odpoledne, pozvala si další dvě kamarádky a tvořily jsme společně. Tedy nechtějte vidět ten nepořádek poté :-D, doporučuju si pod to tvoření dát noviny nebo igelit a pak jen vše shrábnout do koše. Každopádně to ale za to stálo a líbilo se moc!

Tak dejte vědět, jestli se někdo do pompomků pustíte O:-).

Lucka




Původní článek vznikl pro blog obchodního centra Homepark Zličín






SHARE:

1 komentář

  1. Velké dámské peněženky Příslušenství, jako jsou velké dámské peněženky, se vyznačují mnoha přihrádkami, úložnými prostory na karty, doklady a peníze. Tyto typy peněženek si často vybírají ženy, které potřebují více prostoru pro uložení svých věcí nebo které mají rády vše uspořádané na jednom místě. V MOHITO najdete velké peněženky, hladké, klasické, v různých barevných variantách, ale i ty s nejmódnějšími potisky, jako jsou monogramy nebo květiny.

    OdpovědětVymazat

Blog Design Created by pipdig